Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Μάρα Μεϊμαρίδη VS Κορωνοϊός: Η θεία Κατίνα, έλεγε: «Και αυτό θα περάσει»!

Μάρα Μεϊμαρίδη VS Κορωνοϊός: Η θεία Κατίνα, έλεγε: «Και αυτό θα περάσει»!

mara

Η αγαπημένη σε όλους Μάρα Μεϊμαρίδη μιλάει αποκλειστικά στο Koita και δίνει την δική της αισιόδοξη εκδοχή για τον εγκλεισμό που υφίσταται το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας:

Ως ανθρωπολόγος, παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου, τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο φόβος μετάδοσης του ιού. Πανικός, εκνευρισμός, αντίδραση για την αντίδραση, θυμός, φόβος. Ανθρώπινα συναισθήματα που προκαλούνται σε κάθε τι άγνωστο. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να τηρήσουμε τα μέτρα προφύλαξης, για να βγούμε όσο το δυνατόν το γρηγορότερο από αυτή τη άσχημη για την ανθρωπότητα περίοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει πανδημίες. Το 1348 με τη πανώλη, το 1817 με τη χολέρα, 1920 με την Ισπανική γρίπη, 1957 με την Ασιατική γρίπη και μέχρι πρόσφατα με τη νόσο των τρελών αγελάδων, των πτηνών κ.α Προτείνω ψυχραιμία, μην μας πιάνει πανικός, ούτε και εκνευρισμός βέβαια.

Καθημερινά, ακολουθώ κατά γράμμα τα μέτρα προφύλαξης, μένω σπίτι, ενημερώνομαι, μελετάω, φροντίζω τον κήπο μου που τόσο αγαπώ, συνεχίζω να εμφανίζομαι (μέσω Skype όμως), στη πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, και επιτέλους βρήκα χρόνο να ολοκληρώσω το επόμενο βιβλίο μου που είναι η συνέχεια από τις «Μάγισσες της Σμύρνης». Η θεία Κατίνα, έλεγε: «Και αυτό θα περάσει» Τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης λοιπόν και…..αυτό θα περάσει!

90864276_850877762078060_5587515790808055808_n


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροMonique VS CoViD19: ”Στις πιο μοναχικές στιγμές μου, έκαμα τα σπουδαιότερα ταξίδια”
Επόμενο άρθροΤόλης Παπαδημητρίου:”Αν μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτό το σοκ σίγουρα θα είμαστε πιο δυνατοί..”