Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Η τραπεζαρία της γιαγιάς Μαρίνας, έγινε κόκκινη για τον γάμο μου!

Η τραπεζαρία της γιαγιάς Μαρίνας, έγινε κόκκινη για τον γάμο μου!

diy

Επιτέλους ήρθε η στιγμή να ανοίξω το σπιτικό μου!

Την άλλη Κυριακή παντρεύομαι! Έχουν μείνει μόλις 2 εβδομάδες πριν το γεγονός και είναι οι πιο συγκινητικές. Αρχίζουν και μαζεύονται οι συγγενείς που μένουν μακριά, γεμίζει το πατρικό μου με θείους-θείες, παππούδες από το νησί, ξαδέρφια από την Αμερική και δώρα! Πολλά και πανέμορφα δώρα!

Χτες έφτασε και το υπέροχο δώρο της γιαγιάς μου, της Μαρίνας, που όλες μου, οι παιδικές αναμνήσεις είναι συνδυασμένες μαζί της! Μου χάρισε την εμβληματική μας τραπεζαρία από το σπίτι στο νησί.Γύρω από αυτή έχουν παρθεί όλες οι αποφασίσεις για την οικογένεια μας, 3 γενιές τώρα, καθώς την είχε φτιάξει ο παππούς μου!

Μου είπε… ήρθε η ώρα για «αλλαγή φρουράς» κοριτσάκι μου! Εσύ πήρες το όνομα, εσύ έχεις τώρα και την ευθύνη να κρατάς την οικογένεια μας ενωμένη και χρειάζεσαι μια καλή τραπεζαρία για αυτό! Δώσε της «νέα ζωή»! Στο υπόσχομαι, της είπα! Και ευθύς αμέσως άρχισα να σκέφτομαι, πως θα κάνω το συμβολικό της δώρο, να ταιριάξει στο καινούργιο μου σπιτικό! Η στιβαρή τραπεζαρία με το καφέ μέλι χρώμα, συνοδευόταν από 6 καρέκλες με την καφέ δερματίνη στα μαξιλάρια και τις ξύλινες κούρμπες σε σχήμα κοχυλιού! Τώρα όμως, ήταν ώρα για αλλαγή! Κάλεσα την αδερφή μου για ενισχύσεις!

Κατέφτασε κρατώντας μια γυαλιστερή λευκή τσάντα με μια κόκκινη καρδιά, την οποία άφησε στο κέντρο του τραπεζιού. Ήταν από την Frenchic!  Πήρε το σκανταλιάρικο της ύφος και άρχισε να την αδειάζει. Έβγαλε ένα ρολάκι, ένα κίτρινο μπουκάλι, ένα πινέλο, ένα λεπτό σφουγγαράκι και ένα μικρό δοχείο 500ml. Και με χαρά μου είπε: – τι λες για κόκκινο;

Κόκκινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα, και ταιριάζει τέλεια στο σπίτι μου. Χωρίς άλλη κουβέντα, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε την επιφάνεια καθαρίζοντας την καλά με το Frenchic Sugar Soap ( το κίτρινο μπουκάλι), αφού βάλαμε 1 καπάκι μέσα σε 3 λίτρα νερό. Με ένα σφουγγάρι την καθαρίσαμε καλά και αφήσαμε να στεγνώσει.

Το ξύλο έγινε ακόμα πιο ανοιχτό, μετά το καθάρισμα. Έπειτα η αδελφή μου, πήρε εκείνο το λεπτό σφουγγαράκι που οι πλευρές του είχαν γυαλόχαρτο και ελαφρώς έτριψε κάποια σημεία, όπου το βερνίκι είχε σκάσει. Όταν τελείωσε, σκούπισε όλα με ένα υγρομαντιλο, για να φύγει η σκόνη. Και τώρα αρχίζει η διασκέδαση! Μου είπε, καθώς ανακινούσε το δοχείο με το χρώμα. Ανοίξαμε το δοχείο που στο καπάκι του έγραφε Frenchic Hot Lips και στο πλάι Limited Edition. Χρειάστηκε μόλις ένα χέρι για να βαφτεί ενώ με το δεύτερο φαινόταν ολοκαίνουργια, σαν να την αγόρασα τώρα.

Το χρώμα ήταν ελαστικό, άπλωνε αρμονικά και δεν άφηνε πινελιές. Σε ένα απόγευμα μόλις, είχα μία κατακόκκινη τραπεζαρία με έξι κόκκινες καρέκλες με κόκκινη δερματίνη στο χρώμα της Ferrari. Είχε ένα υπέροχο, μεστό, ματ χρώμα! Δεν πίστευα στα μάτια μου! Ήταν ότι πιο cool, είχα δει σε έπιπλο! Αυτό σίγουρα, ήταν αλλαγή! Δώσαμε «νέα ζωή», που αυτός ήταν και ο στόχος! Όσο έβαφε η αδερφή μου, είδα στην σελίδα της Frenchic Paints Greece και άλλες υπέροχες ιδέες!

Η αδελφή μου, μου εξήγησε ότι το αναζήτησε γράφοντας #vafoevkola και ότι η ίδια είναι ήδη μέλος ομάδας Frenchic Greece & Cyprus Fun Forum. Το βράδυ της Παρασκευής που είχαμε οικογενειακή γιορτή στο νέο μου σπίτι, για να τους το δείξω, ήρθε και η γιαγιά Μαρίνα. Η τραπεζαρία κατακόκκινη στολισμένη με λευκά τριαντάφυλλα και ασορτί λευκά διακοσμητικά είχε την κεντρική θέση και ολότελα ταιριαστή στο χώρο!

Η γιαγιά μου η Μαρίνα την είδε και κάνοντας ένα νεύμα, με κοίταξε περήφανη και συγκινημένη! Τελικά έχει, πολλά γέλια, χαρές, συζητήσεις και αγαπημένες στιγμές να «ζήσει» με την οικογένεια μας, η ανανεωμένη μου τραπεζαρία! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδελφούλα μου για την πολύτιμη βοήθεια! Να θυμάστε από γενιά σε γενιά αλλά παράλληλα κατάλληλο για την κάθε γενιά!

Για να βρείτε αυτά τα χρώματα δείτε εδώ:

https://www.facebook.com/notes/frenchic-paints-greece/%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/2122240281173565/

Μαρινα Σ.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε την πανέμορφη βίλα στην Μάνη που επιμελήθηκε η Σίσσυ Φειδά
Επόμενο άρθροΗ φωτογραφία Μητσοτάκη με τον Έλληνα Τομ Χανκς στην Πάρο