Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάκης Ρουβάς: Οι 5 άσχημες στιγμές που αμαύρωσαν την καριέρα του –...

Σάκης Ρουβάς: Οι 5 άσχημες στιγμές που αμαύρωσαν την καριέρα του – Η απάντηση του για Λιγνάδη

κακες στιγμες ρουβας

Σάκης Ρουβάς: Οι 5 άσχημες στιγμές που αμαύρωσαν την καριέρα του – Η απάντηση του για Λιγνάδη

Ο Σάκης Ρουβάς από το ξεκίνημα της καριέρας του, ήταν συνηθισμένος στις έντονες εκδηλώσεις θαυμασμού. Την δεκαέτια του ’90 κατείχε το τίτλο του σούπερ σταρ και ήταν ένα από τα πιο ποθητά αντρικά πρόσωπα της σοούμπιζ. Οι πολυάριθμες θαυμαστριές του ”Ρουβίτσες” ουρλιάζανε και σκίζανε ακόμη και τα ρούχα τους. ”Δεν είχαμε ξαναδεί κατί παρόμοιο από την εποχή της Βουγιουκλάκη” έγραφαν τα έντυπαν της εποχής.

Ίσως να έμενε στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της χώρας εάν δεν ακολουθούσαν μία σειρά από γεγονότα που δίχασαν την κοινή γνώμη και προκάλεσαν οργή και τροφή για άσχημα σχόλια ως προς το πρόσωπό του. Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την έμμεση υποστηριξή του τόσο για τα θύματα αλλα και για τον ίδιο τον θύτη πάμε να θυμηθούμε και αλλά μελανά σημεία στην πολύχρονη καριέρα του, που δεν έχουν ξεχαστεί και σβηστεί από την μνήμη μας.

Ο Σάκης Ρουβάς στο απόγειο της καριέρας του μαζί με τις θαυμαστριές του και τον Ηλία Ψινάκη πάντα στο πλευρό του. Έλειπε για 6 μήνες για την Αμερική για να ξεχαστεί το περιστατικό στην Κύπρο.

Οι 5 άσχημες στιγμές που αμαύρωσαν την καριέρα του

Η πρώτη άσχημη στιγμή ήρθε το 1997. Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδούσε μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο θέλοντας να περάσουν μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης των δύο λαών. Το κοινό είχε αντίθετη γνώμη και σημειώθηκαν άγρια επεισοδία, αποδοκιμασίες και έπεσαν γιαούρτιαμ ντομάτες και πέτρες. Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία δόθηκε στις 19 Μαϊου ημέρα της γενοκτονίας των Ποντιών απο τους Τούρκους. Η συναυλία θεωρήθηκε μεγάλη προδοσία. Ήταν σίγουρα μία απότις πιο άσχημες στιγμές στην καριέρα του. Αμέσως μετά προκάλεσε και πάλι τα πλήθη φορώντας την περίφημη φούστα Βαλέντίνο. Άντρας με φούστα; Αναφωνούσαν όλοι – Και αποδοκίμαζαν τον σταρ ποικιλοτρόπως.

roybas_xaos_dec_1998

Η δεύτερη άσχημη στιγμή του ήταν η επική τούμπα που ”έφαγε” χορεύοντας με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στην χώρα μας το 2004. Ο Σάκης σηκώθηκε αμέσως και χαμογέλασε. Συνέχισε με επαγγελματισμό μπροστά σε τόσο κόσμο, πράγμα καθόλου εύκολο. Μας έμεινε αξέχαστη πάντως.

Η τρίτη άσχημη στιγμή ήταν το 2014 ο Σάκης Ρουβάς τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του ως Διόνυσος στην τραγωδία “Βάκχες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο η επιλογή του δεν έλαβε την αποδοχή που αναμενόταν.

Ο λόγος της Χρυσούλας Διαβάτη, αλλά και η απάντηση του Σάκη Ρουβά μονοπώλησαν τις συζητήσεις στον θεατρικό κόσμο, αλλά και πολύ κόσμο που διχάστηκε σχετικά με την βράβευση.

Τέταρτη άσχημη στιγμή ήταν το 2015 που πήρε θέση για το δημοψήφισμα λέγοντας με θράσος «έχουμε υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια».Την ίδια στιγμή που ο ίδιος ζούσε μέσα στη χλιδή και ο μέσος Έλληνας προσπάθουσε να ορθοποδήσει.

Άσχημη εντύπωση έκανε επίσης το εμφάνες ανάγνωμα απο οτοκιού. Χαρακτηρίστηκε ως ”παπαγαλάκι της τότε αντιπολίτευσης. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τέλος το βράδυ το σόου της Πρωτοχρόνιας στο θέατρο του Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και διάρκειας 17 λεπτών, κόστισε 215.000 ευρώ και προβλήθηκε κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Το υπέρογκο πόσο στις μέρες μας προκάλεσε νέες αντιδράσεις την ίδια στιγμή που λόγω πανδημίας δεν θα έβγαινε κάνεις έξω και θα γιόρταζε από το σπίτι του. Την ίδια μέρα στο Σύνταγμα γίνοταν χαμός απο αλλοδαπούς που βγήκαν έξω να γιορτάσουν χωρίς να τους εμποδίσει κάνεις. Οι Έλληνες αισθάνηκαν αδικημένοι και έκανα λόγο για ένα πάρτι που “πουλάει” στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους”.

O Νίκος Τερζής απαγορεύει στον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει τα τραγούδια του, μετά τις δηλώσεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η απάντηση του για Λιγνάδη

Και τέλος η χθεσινή του δήλωση για τον Δημήτρη Λιγνάδη:
«Όταν έσκασε η βόμβα, τρόμαξα, φοβήθηκα. Ένιωσα μεγάλη λύπη και στενοχώρια για τον άνθρωπο τον οποίο καταλάβαινα πως βρίσκεται σε μια κόλαση. Το πρόσωπο που γνώρισα είναι αυτό που σας περιγράφω για να είμαι ξεκάθαρος. Ότι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχτεί αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα από τον Δημήτρη. Είναι μια τραγωδία για τα θύματα, αν έχει γίνει αυτό. Είναι και μια τραγωδία για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε, νομίζω ότι κι αυτό είναι μια παθολογία και χρήζει μιας θεραπείας… Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτό και να ψάξουμε σαν κοινωνία. Τον αγαπώ, τον αγάπησα αλλά και συμπάσχω. Φαντάζομαι ότι όλοι βάζουμε το χεράκι μας για ότι μας συμβαίνει. Δεν είναι τίποτα εντελώς τυχαίο. Δεν μπορώ όμως να τον κρίνω και να πω τον βιαστή»
 Και η απάντηση του μετά το ξέσπασμα της κοινής γνώμης:
273860437_10217001487307775_1262900991837315159_n
Η απάντηση του Νίκου Τερζή:
«Με τον Σάκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό. Η δήλωσή μου ξεκινάει με ένα “αν”. Εμένα με λύπησε το γεγονός ότι άκουσα τόση ευαισθησία μεγάλη απέναντι στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, που θα τον κρίνει βέβαια η δικαιοσύνη, αλλά είναι ήδη προφυλακιστέος. Στο μυαλό μου, γιατί γράφω, είναι τα θύματα πάντα. Και τα θύματα ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τι έχουν βιώσει. Δεν μπορώ λοιπόν να μείνω αμέτοχος σε αυτό που γίνεται τριγύρω. Κάθε μέρα που ξυπνάω λέω “τι άλλο θα διαβάσω σήμερα”.

Εγώ έχω δώσει ένα μήνυμα, δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου. Ο Σάκης έπρεπε να πει ένα “συγγνώμη λάθος”. Περιμένω κάτι να ακούσω. Δεν έχω καμία εμπάθεια με τον Σάκη. Αντιθέτως τον αγαπάω και με λύπησε. Και ο ίδιος μου ο αδερφός να ήταν, την ίδια στάση θα είχα. Έχει να κάνει με εμένα ως άνθρωπο αυτό το πράγμα. Εγώ μια χαρά θα δεχόμουν να πει ότι ήταν μια άστοχη τοποθέτηση. Όλοι κάνουμε λάθη σαν άνθρωποι. Τόσα χρόνια μιλάμε για το ταλέντο τους. Όταν συμβαίνει κάτι άλλο δε μπορούμε να συνεχίζουμε να μιλάμε για το ταλέντο τους και να αγνοούμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά είναι όλα τα παιδιά σαν δικά μου και αυτή την αντιμετώπιση πρέπει να έχουμε όλοι για να αλλάξει αυτή η κοινωνία. Δεν γίνεται οι καλλιτέχνες να στρουθοκαμηλίζουμε και να μη βλέπουμε την πραγματικότητα. Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε πράγματα. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μέσα σε λίγο καιρό μια Ελλάδα τελείως διαφορετική».


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚυψέλη: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού η μητέρα του 7χρονου και ο σύντροφός της – Κατηγορούν ο ένας τον άλλον
Επόμενο άρθροΣοκ για Ρούλα Πισπιρίγκου, Πάτρα: Πέθανε αιφνίδια και η σπιτονοικοκυρά της!