Αρχική ΓΕΥΣΗ Εύκολο γλυκό με κρέμα, ζελέ και μπισκότα

Εύκολο γλυκό με κρέμα, ζελέ και μπισκότα

γλυκο ζελε

Εύκολο γλυκό με κρέμα, ζελέ και μπισκότα. Γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ και μπισκότα! Το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ, σαν της μαμάς, μόνο από τον Τάσο Αντωνίου και το MamaPeinao.gr.

Υλικά
4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.

Ελάτε στην ομάδα μας για περισσότερες συνταγές αλλά και να μοιραστείτε τις δικές σας!

Koita τι Μαγείρεψα (Εύκολες και γρήγορες συνταγές)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός spoiler: Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού;
Επόμενο άρθροΣτην καινούργια έκθεση της Holy Art του Λονδίνου η Πηγή Δαούλα