Αρχική LIFESTYLE Λουκία Βαλάση: Το νέο της τραγούδι, η υποψηφιότητα στα Grammy και τα...

Λουκία Βαλάση: Το νέο της τραγούδι, η υποψηφιότητα στα Grammy και τα επόμενα σχέδια

CIR_4581

Λουκία σε καλωσορίζουμε στο KoitaMagazine , πως σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό ;

Είμαι σε μία δημιουργική φάση καθώς ετοιμάζω καινούργιο κομμάτι και προγραμματίζω live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Ας μην ξημερώσει ποτέ» το νέο σου τραγούδι. Μίλησέ μας για αυτή τη δουλειά. 

Το “Ας Μην Ξημερώσει Ποτέ” αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά τραγούδι μετά το “Λευκό Πανί” που κυκλοφορεί από την Heaven music.Ουσιατικά αυτά τα δύο κομμάτια σηματοδοτούν το ξεκίνημα μου στη δισκογραφία.

Η μουσική και οι στίχοι και των δύο τραγουδιών είναι του Γιώργου Σαρρή,δημιουργό των μεγάλων επιτυχιών των «Ζιγκ Ζαγκ» τον οποίο ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη των δημιουργημάτων του. Τόσο το “Ας μην ξημερώσει ποτέ” όσο και το “Λευκό Πανί” είναι δύο τραγούδια που μέσα από το στίχο περιγράφουν την αγάπη σε διαφορετικές σκηνές. Στο “Ας μην ξημερώσει ποτέ” θίγονται τα πολυπόθητα “ναι” που έχει ανάγκη να ακούσει κάποιος μέσα σε μία σχέση και στο “Λευκό Πανί” στην ουσία περιγράφεται αυτό το περίεργο δέσιμο μέσα σε μια σχέση που παρολο που μπορεί να έχει τελειώσει η σχέση, μένουν οι αναμνήσεις, οι σκέψεις, η νοσταλγία ίσως και η προσμονή μιας επανένωσης.

Μπορείς να μας περιγράψεις την μουσική σου πορεία έως τώρα;

Η επαγγελματική μου μουσική πορεία ξεκίνησε από τα 15 μου χρόνια με συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο και εν συνεχεία ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και συνθέτες.

Ενδεικτικά αναφέρονται ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία,ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Νικολόπουλος,η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Χρήστος Παπαδόπουλος «Παιδιά
από την Πάτρα», ο Γιώργος Σαρρής από τους «ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ» κ.α.
Μέχρι τώρα έχω συμμετάσχει σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως στο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ίδιου, στα «Δημήτρια» στην Θεσσαλονίκη αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα ,στο 1ο Ελληνικό φεστιβάλ στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Επίσης, συμμετείχα το 2014 ως σολίστας στο σαντούρι στο project «Rembetiko Unplugged» με τον Γιώργο Νταλάρα που περιόδευσα σε ιστορικά θέατρα όπως το και γνωστούς χώρους σε Αμερική και Ευρώπη. Έχω τιμηθεί από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης στην Γερμανία και από την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Έχω γράψει ένα μέρος της μουσικής για την κινηματογραφική ταινία Αγγλοελληνικής παραγωγής «The winter» όπου προβλήθηκε και στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2013.Μεγάλη μου τιμή ήταν η ανάθεση από το Δήμο Λαρισαίων για την έναρξη του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου «Πάρκο των Ευχών» το 2018 όπου έγραψα το ομώνυμο τραγούδι στίχους, μουσική καθώς και το τραγούδησα. Σταθμός της καλλιτεχνική μου πορείας αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου μου videoclip που γυρίστηκε στον Όλυμπο ερμηνεύοντας το αριστουργηματικό δημιούργημα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ,”Νύχτα μαγικιά”, μια διασκευή με σαντούρι, αρχαία λύρα και το παραδοσιακό όργανο duduk που είχα την χαρά να παίξει ο σολίστας από την Αρμενία, Arsen Petrosyan.

Εν συνεχεία, κυκλοφόρησα και το δεύτερο videoclipμε θέμα «Ύμνος της Ειρήνης», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αρχαίου θεάτρου Λάρισας με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προσωπικά επειδή μ΄αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα είδη μουσικής, κυκλοφορήσαμε με τον σολίστ της κιθάρας, Σπύρο Εξάρα που ζει στην Νέα Υόρκη, μια διασκευή των γνωστών τραγουδιών “Γιάννη μου το μαντήλι σου- Take 5” συνδέοντας την παράδοση και την τζαζ μουσική. Η συγκεκριμένη διασκευή προτάθηκε για ψηφοφορία στα βραβεία Grammys στην κατηγορία Best Improvised Jazz Solo. Επίσης, το 2019 μετά από πρόσκληση από την Ακαδημία του Πολιτιστικού Κέντρου της κυβέρνησης της Madhya Pradesh, εκπροσώπησα την Ελλάδα στο φημισμένο φεστιβάλ στην Ινδία,Tansen Samaroh όπου συγκεντρώνονται καλλιτέχνες και λάτρεις της μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά ελληνική αποστολή συμμετέχει στο εν λόγω διεθνές φεστιβάλ.

Θα πήγαινες σε κάποιο talent show?

Μιας και είναι της “μόδας” τα τελευταία χρόνια. Δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτη αλλά θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή δεν θα το επέλεγα.

LOUKIA VALASI PHOTO

Θα κάνεις κάποιες εμφανίσεις? Ετοιμάζεις κάτι?

Φυσικά και έχουν προγραμματιστεί κάποιες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μπορούν οι αναγνώστες να ενημερώνονται μέσω των προσωπικών μου σελίδων στο facebook, instagram και στην ιστοσελίδα μου.

Πιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι?

Μου είναι δύσκολο να επιλέξω ένα συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Μου αρέσει να ακούω παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως της τα κάλαντα της Δυτικής Θράκης, Ικαρίας κ.α , γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από παιδικές χορωδίες, από ξένους και ‘Έλληνες καλλιτέχνες και συμφωνικές ορχήστρες όπως το “The Bells of Christmas”, “White Christmas”,”Feliz Navidad” κ.α. Μιας και μιλάμε για χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να αναφέρω ότι το 2018 μου προτάθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, να γράψω ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι για την έναρξη του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου όπως κι έγινε και γυρίστηκε και σε βιντεοκλίπ με τίτλο “Πάρκο των Ευχών”

Θυμάσαι τα πιο αγαπημένα σου Χριστούγεννα?

Ήταν τα Χριστούγεννα της παιδικής μου ηλικίας που ήταν καθιερωμένο να πάμε στο χωριό μου στην Ελασσόνα και εκεί μαζευόμασταν παππούδες, θείοι, ξαδέρφια, γείτονες και ήμασταν όλο γλέντια, χορούς και αστείες ιστορίες. Θυμάμαι που εγώ, η αδερφή μου και τα ξαδέρφια μου ξυπνούσαμε νωρίς για να πάμε να πούμε τα κάλαντα στη γειτονιά.

Τι να περιμένουμε από εσένα; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το “Ας μην ξημερώσει ποτέ” σε μια νέα πιο ρυθμική διασκευή. Έρχονται νέα κομμάτια και προγραμματίζονται και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς από τη νέα χρονιά θα γίνουν κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό

Μια ευχή για τους αναγνώστες μας για την νέα χρονιά

Εύχομαι υγεία πρωτίστως , ευτυχία, αγάπη , ομόνοια και ειρήνη στον κόσμο.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης
Επόμενο άρθροΤο Greek Santa’s Village καλωσορίζει το 2023 με το Μανώλη Κονταρό