Αρχική ΘΕΑΜΑ Νίκος Μυλωνόπουλος: “Ζω φανατικά το τώρα αλλά εξίσου φανατικά κάνω σχέδια για...

Νίκος Μυλωνόπουλος: “Ζω φανατικά το τώρα αλλά εξίσου φανατικά κάνω σχέδια για το μέλλον”

Ο Νίκος Μυλωνόπουλος με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της παράστασης “Πνεύμονες” στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια η οποία συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις σε νέα ώρα,  σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο!

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Νίκο Μυλωνόπουλο!

Το θεατρόφιλο κοινό σε συναντάει στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια και στο έργο Πνεύμονες σε σκηνοθεσία Τρύφωνα Μπάρκα μαζί την Ηλέκτρα Κομνηνίδου επί σκηνής. Ποιος είναι ο λόγος που είπες το ναι σε αυτή την δουλειά; Πώς νιώθεις για αυτή την καλλιτεχνική σύμπραξη;

Δεν υπήρχε ναι ή όχι σε αυτήν την δουλειά, είναι κάτι που το ψάχναμε μαζί με τον Τρύφωνα και την Ηλέκτρα εδώ και αρκετό καιρό, οπότε ψάξαμε, βρήκαμε, διαβάσαμε, μας άρεσε και μπήκαμε στην διαδικασία άμεσα για να δημιουργήσουμε. Και νιώθω να σου πω πραγματικά υπέροχα γιατί είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με την Ηλέκτρα και είμαστε συμπαίκτες σε δουλειά, με τον Τρύφωνα έχουμε συνεργαστεί ξανά σε παράσταση σαν συμπαίκτες στην σκηνή αλλά τον έχω πρώτη φορά απέναντι μου στην θέση του σκηνοθέτη. Είναι κάτι που το θέλαμε αρκετό καιρό και έγινε πράξη.

Φωτογραφία:  Κώστας Ζουρνάς

Ποιος είναι ο δικός σου πνεύμονας στην επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή, αυτό που σε κινητοποιεί και σε εξελίσσει;

Ο δικός μου πνεύμονας δεν είναι ένας είναι δύο, ο ένας είναι η λέξη στόχος μαζί με την λέξη αφοσίωση και ο άλλος η κοπέλα μου η Αλεξάνδρα  που μάλιστα τον τελευταίο χρόνο συνεργαζόμαστε και σε άλλη παραγωγή εκείνη backstage, εγώ onstage. Οπότε η Αλεξάνδρα με πουσάρει και με κουράρει ταυτόχρονα. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στην εξέλιξη θέλω να πιστεύω.

Το επάγγελμα το οποίο έχεις επιλέξει να κάνεις βάλλεται συνεχώς από χτυπήματα στο οικονομικό πεδίο με την ανασφάλεια να χτυπάει ακόμα και τους ηθοποιούς που μετράνε μια ζωή στο σανίδι. Εσύ σκέφτηκες ποτέ ότι θα πρέπει να έχεις ένα plan b στην περίπτωση που τα δεδομένα γύρω σου δεν σε ικανοποιούσαν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Όχι απλά το έχω σκεφτεί, έχω plan b κανονικά. Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί γνωστοί και άγνωστοι που αναγκάστηκαν να κάνουν και κάτι άλλο για τον οποιοδήποτε λόγο , επίσης δεν ξέρω πόσοι είναι οι ηθοποιοί που κατάφεραν να βιοποριστούν από το θέατρο τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση στα πρώτα τους βήματα. Εντάξει θέλει θυσίες αρκετές όπως και κάθε άλλη δουλειά αλλά θεωρώ ότι ένα plan b θα πρέπει να υπάρχει ή βασικά θα υπάρξει ούτως η άλλως γιατί θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ζήσουμε.

Η μυθοπλασία στο γυαλί βιώνει μια σημαντική άνοδο με τις σειρές των τελευταίων τριών χρόνων να κέρδισαν το στοίχημα της τηλεθέασης και να έφεραν έναν διαφορετικό αέρα στον τηλεοπτικό μηχανισμό ενώ φέτος παρατηρούμε ένα μεγάλο αριθμό σειρών  στο πεδίο. Παρακολουθείς καθόλου  τηλεόραση  και αν ναι έχεις ξεχωρίσει κάποια νέα δουλειά;

Χαίρομαι πολύ που η μυθοπλασία πήρε τη θέση της στο γυαλί και ανεβαίνει συνεχώς. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σειρές και να συνεχίσουν γιατί έτσι υπάρχει και ζήτηση για ηθοποιούς άρα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων εργάζονται. Εννοείται πως βλέπω τηλεόραση αλλά ο τρόπος που παρακολουθώ δεν είναι ο κατάλληλος για να ξεχωρίσω κάποια. Αυτήν την περίοδο εργάζομαι αρκετά οπότε βλέπω αποσπασματικά επεισόδια από κάθε σειρά που έχει την ώρα που θα κάτσω στο καναπέ να δω τηλεόραση.

Σήμερα στην ζωή σου χωράει ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο; Ονειρεύεσαι μέσα ρόλους , projects και συνεργασίες με ανθρώπους που θα ήθελες να βρεθείς στο μέλλον ή προτιμάς να ζεις το τώρα αφήνοντας όποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο η σκέψη στην άκρη;

Ονειρεύομαι συνέχεια, κάθε μέρα ονειρεύομαι. Μπορεί να δω μία παράσταση η κάτι στην τηλεόραση και να πω θέλω να το κάνω η θέλω να δουλέψω με αυτόν ή αυτούς τους ανθρώπους , τις περισσότερες φορές λέω μακάρι να μπορέσω να συνεργαστώ με αυτόν τον σκηνοθέτη. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ζούμε μόνο το τώρα γιατί πολλές φορές αυτό που κάνουμε τώρα καθορίζει λίγο και το αύριο. Οπότε ζω φανατικά το τώρα αλλά εξίσου φανατικά κάνω σχέδια για το μέλλον.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Υπάρχουν συζητήσεις για νέα θεατρικά ή τηλεοπτικά projects;

Τα μελλοντικά μου σχέδια χμμμ… Λοιπόν είναι πολλά και θέλω να πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα τα υλοποιήσω, όπως είπα πριν ονειρεύομαι συνέχεια και εύχομαι να μπορέσω να συνεργαστώ και να δουλέψω με ανθρώπους που θέλω και θαυμάζω. Κάνω κάποιες συζητήσεις για διάφορα project αλλά ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν και να προχωρήσουν τα ήδη υπάρχοντα όπως οι Πνεύμονες που κάνουμε τώρα στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το Underground στο Θέατρο Ακροπόλ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη Τετάρτη με Κυριακή και ένας κύκλος μονοετούς φοίτησης που παρακολουθώ στο τμήμα screen acting του Ant1MediaLab.

Πληροφορίες Παράστασης 

Από τις 19 Φεβρουαρίου οι Πνεύμονες σε  νέα ώρα στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 18:40

Η παράσταση του έργου «Πνεύμονες» του Ντάνκαν Μακμίλαν, παρουσιάζεται από τις 15 Ιανουαρίου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Τρύφωνα Μπάρκα, με τους ηθοποιούς Ηλέκτρα Κομνηνίδου και Νίκο Μυλωνόπουλο.

Το βραβευμένο στα Off West End Awards ως το καλύτερο νέο έργο το 2012, «Πνεύμονες» είναι ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης. Ένα ζευγάρι, που δίνει φωνή σε μια ολόκληρη κοινωνία της αβεβαιότητας, διαπραγματεύεται την ιδέα να φέρει σε αυτόν τον κόσμο ένα παιδί. Σε έναν πλανήτη που ασφυκτιά από την τοξικότητα του μολυσμένου περιβάλλοντος, την αλλοίωση της κοινωνίας από την ατομικότητα και την οικονομική ανασφάλεια.

Αυτή η απόφαση μοιάζει τόσο δύσκολη που τους αναγκάζει να ριχτούν δίχως ανάσα, στην μάχη με τους εαυτούς τους. Αγαπιούνται και πονάνε τόσο όσο μόνο η βαθιά αγάπη μπορεί να μας πονέσει, ωριμάζουν.

Δύο σύγχρονοι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ψάχνοντας ανάμεσα στο ορθό και το αληθινό να βρουν τις κατάλληλες λέξεις που θα κάνουν την επικοινωνία τους τουλάχιστον εφικτή, προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τους ίδιους, το μέλλον της σχέσης τους αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Τρύφων Μπάρκας
Σκηνικά- Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες- βίντεο: Ίρις Κατσούλα
Σχεδιασμός αφίσας- Γραφιστικά: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος
Διαδικτυακή επικοινωνία: 360MTS
Παραγωγή: Κοσμοθέαμα
Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Νίκος Μυλωνόπουλος

Πού: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3600832

Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: από 10 ευρώ

Εισιτήρια: στο more.com και στα ταμεία του θεάτρου

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗλέκτρα Κομνηνίδου: “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ’το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι”
Επόμενο άρθροΟ Επικήδειος του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Αλκμήνη