Τηγανόπιτα με γιαούρτι. Μια εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη τηγανόπιτα με γιαούρτι να γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Θα χρειαστούμε
• 100 γρ. καλαμποκάλευρο
• 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
• 50 ml γάλα φρέσκο
• 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
• 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 6 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, καλά στραγισμένες και ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
• 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
• 2 κουτ. σούπας σουσάμι
• 30 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο, το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αδειάζουμε το χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.
- Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !