Η ελληνική εκδοχή της ομελέτας είναι η πιο νόστιμη απ’ όλες!Ομελέτα… Ένα ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για το Καλοκαίρι. Εμείς βρήκαμε την ελληνική εκδοχή της ομελέτας, την πιο νόστιμη απ’ όλες ή αλλιώς την καλύτερη συνταγή για καγιανά.
Υπάρχει ελληνική εκδοχή της ομελέτας; Υπάρχει και είναι η πιο θρεπτική και η πιο γευστική. Δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία ενώ μπορείς να την απολαύσεις μέσα σε μερικά λεπτά. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Τι θα χρειαστείς για την ελληνική εκδοχή της ομελέτας;
(Για δύο άτομα)
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη
- 4 αυγά
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1.3 φλιτζανιού λάδι
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένα με τα δάχτυλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια βασιλικού
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις την ελληνική εκδοχή της ομελέτας;
Συνταγή
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, τη ζάχαρη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ντομάτα να μείνει με ελάχιστα υγρά.
- Προσθέτουμε τότε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά μερικές φορές μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά αλλά να μην παραψηθεί.
- Βγάζουμε τον καγιανά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, γαρνίρουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
- Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
- Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
- Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
- Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
- Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
- Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !