Φανουρόπιτα εύκολη και αφράτη. Μια συνταγή για μια αφράτη και πολύ εύκολη Φανουρόπιτα λόγο της ημέρας.
Θα χρειαστούμε
- 1 ποτήρι λάδι (½ ελαιόλαδο+½ ηλιέλαιο ή περισσότερο ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
- 1ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού + το ξύσμα ½πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου Farin up (όσο πάρει- περίπου 2 ½ ποτήρια)
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.γ. σόδα διαλυμένη μέσα σε λίγο από το χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός κτυπάμε καλά το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο χυμό για να διαλύσετε τη σόδα) μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα, (περίπου 2¼-2¾ ποτήρια, όσο πάρει, προκειμένου να έχετε μια αφράτη, σχετικά υδαρή ζύμη) [*] και όλα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
- Βάζουμε και τις σταφίδες αλευρωμένες [**] και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20×30 εκ. (ή αντίστοιχο στρογγυλό) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λ (βάλτε οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι από σουβλάκι μέσα στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο).
- Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
[*] Αν ο χυλός γίνει πολύ πηχτός προσθέστε λίγο νερό να είναι σχετικά υδαρής και όχι σφιχτή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !