Αρχική ΓΕΥΣΗ Κέικ με βερίκοκα και σταφίδες! Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και...

Κέικ με βερίκοκα και σταφίδες! Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

iji

Κέικ με βερίκοκα και σταφίδες! Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Ένα λαχταριστό, «ανάποδο» κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες, που θα γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό και απογευματινό σας καφέ τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Μερίδες:10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας:20′
    Χρόνος μαγειρέματος:60′
    Έτοιμο σε:1:20′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

500γρ. βερίκοκα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας βούτυρο
75γρ. μαύρη σταφίδα
Για το κέικ
4 αβγά
200γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλάκι βανιλίνη
125γρ. αραβοσιτέλαιο
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε το βούτυρο στο ταψάκι και το τοποθετείτε στο φούρνο.

Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και τοποθετείτε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε τα βερίκοκα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε τότε το λάδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι και τη σόδα σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, μοιράζετε στα κενά του ταψιού τη σταφίδα και αδειάζετε από πάνω τη ζύμη του κέικ. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ και να ψηθεί καλά. Το δοκιμάζετε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγει στεγνή.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε στη ζύμη του κέικ επιπλέον σταφίδα. Θα κρατήσετε λίγο από το αλεύρι της συνταγής και θα το ανακατέψετε με μισό φλιτζάνι σταφίδα. Το μίγμα θα το προσθέσετε στο τέλος, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφίa: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑντώνης Ρέμος- Υβόννη Μπόσνιακ: Ένας παραμυθένιος γάμος! Δείτε το βίντεο από το μυστήριο!
Επόμενο άρθροΝατάσα Μποφίλιου: Σήμερα ο γάμος της με τον Χρήστο Κορτσέλη