Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΑΜΑ_Η νέα ταινία του Γιάννη Μπλέτα προβάλλεται το Σάββατο 13.10 @ Φεστιβάλ...

ΤΑΜΑ_Η νέα ταινία του Γιάννη Μπλέτα προβάλλεται το Σάββατο 13.10 @ Φεστιβάλ ‘Micro

TAMA_POSTER_banner (1)

Ένα οικογενειακό τραπέζι, ένα κομμάτι φανουρόπιτα, ένα πτώμα. Η νέα ταινία μικρού μήκους ‘ΤΑΜΑ’ του Γιάννη Μπλέτα, σε πρώτη προβολή το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ταυτόχρονα σε 11 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ ‘Micro μ’ (IMMF 2018)

Το ‘Τάμα’ είναι η έκτη ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Γιάννη Μπλέτα, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον Γιάννη Χατζηκυριάκο. Γυρίστηκε σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης και εκτυλίσσεται την ημέρα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, γύρω από «ένα οικογενειακό τραπέζι, ένα κομμάτι φανουρόπιτα και ένα πτώμα».

Η ταινία επιλέχθηκε, μαζί με άλλες 14, στο διαγωνιστικό τμήμα του 8ου Διεθνούς Ταυτόχρονου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «μ» (IMMF 2018), το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο του φεστιβάλ, σε Ελλάδα και εξωτερικό. H 1η ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, ενώ η “αγαπημένη” ταινία του κοινού, μαζί με τα Βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείας και Α’ Ανδρικής ερμηνείας, θα ανακοινωθούν την Κυριακή 14.10 σε μια διαδραστική τελετή λήξης με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF 2018.

Αναλυτικότερα, το διαγωνιστικό μέρος (προβολή 15 ελληνικών ταινιών & ψηφοφορία κοινού) θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (19:00-23:00) στις εξής πόλεις: Αθήνα/ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), Θεσσαλονίκη / Θέατρο Αθήναιον (Λ. Βασιλίσσης Όλγας 35), Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Παρίσι, Αλεξάνδρεια και Κοπεγχάγη.

Το ‘Τάμα’ θα προβληθεί επίσης στο πλαίσιο του 60υ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (24 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2018, www.chaniafilmfestival.com).


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΘρίαμβος για την Ελένη Φουρέιρα: No1 σε ολόκληρη την Ισπανία!
Επόμενο άρθροΈκθεση τέχνης My Art