Αρχική ΓΕΥΣΗ Ο μουσακάς της τεμπέλας

Ο μουσακάς της τεμπέλας

2509-pastitsio-590_b

Ο μουσακάς της τεμπέλας. Ελαφρύς μουσακάς, χωρίς τηγάνι και χωρίς να αναστατώσουμε την κουζίνα μας.

Θα χρειαστούμε

5 πατάτες
4 μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νερό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμος, τρίβουμε μέσα τη φέτα.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί.

Στρώνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες (περ. 1 εκατοστό πάχος). Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά. Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την ξεπλύνουμε λίγο βέβαια) ετοιμάζουμε την «έτοιμη» μπεσαμέλ, προσθέτοντας λίγο παραπάνω γάλα από αυτό που γράφει η συνταγή. Την απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε το μουσακά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗ.mama365.gr
Προηγούμενο άρθρο«Βόμβα» Μακρυπούλια: «Κατεβαίνω στην πολιτική για ν’ αλλάξω… τον κόσμο!»
Επόμενο άρθροΠάπια πορτοκάλι, άρωμα και ζάλη