Ο μουσακάς της τεμπέλας. Ελαφρύς μουσακάς, χωρίς τηγάνι και χωρίς να αναστατώσουμε την κουζίνα μας.
Θα χρειαστούμε
5 πατάτες
4 μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νερό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμος, τρίβουμε μέσα τη φέτα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί.
Στρώνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες (περ. 1 εκατοστό πάχος). Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά. Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την ξεπλύνουμε λίγο βέβαια) ετοιμάζουμε την «έτοιμη» μπεσαμέλ, προσθέτοντας λίγο παραπάνω γάλα από αυτό που γράφει η συνταγή. Την απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε το μουσακά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
- Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
- Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
- Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
- Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
- Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
- Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !