Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 6 δυνατές θεατρικές πρεμιέρες έρχονται αυτή την εβδομάδα!

6 δυνατές θεατρικές πρεμιέρες έρχονται αυτή την εβδομάδα!

collage

6 δυνατά έργα, διαφορετικά μεταξύ τους, κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις θεατρικές σκηνές.

Κλασικά έργα, ένα θεατρικό έργο που έγινε ελληνική ταινία και τώρα ξανά θεατρικό, και μία κωμωδία είναι μερικά από τα έργα που ανοίγουν αυλαία και είναι έτοιμα να μας εκπλήξουν!

”Ο Κήπος” από 22 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο

Patroklos Skafidas-2536

Έργο του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα BruceGooch. Πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

«Ο Βυσσινόκηπος» από 24 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χορν

_ELG7815

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν  το εμβληματικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών, από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου,στο θέατρο Χορν. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια. Η ζωή αλλάζει, χωρίς να υπολογίζει τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, αρνούνται να αποδεχτούν την αλλαγή, ζούνε με τις μνήμες του παρελθόντος, κλείνοντας τα μάτια στο μέλλον που έρχεται ταχύτατα κατά πάνω τους. Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Γεωργιάννα Νταλάρα.

«Πουλιά στον αέρα» από 26 Οκτώβρη στο Θέατρο Αλίκη

poulia_DT2

Ο George Feydeau έγραψε την πονηρή φάρσα “Le Dindon” το 1896 και ο  Νίκος Μαστοράκης, στην πρώτη του συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, το διασκευάζει, το σκηνοθετεί και το μεταφέρει στο 2018 με τον τίτλο «Πουλιά στον αέρα»! Στην σκηνή ένας απολαυστικός θίασος πρωταγωνιστών που φλερτάρει, ερωτεύεται, απατάει και ψεύδεται : Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Αρβανίτης,  Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Κωνσταντία Χρηστοφορίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Ρούσσος. Η υπόθεση απλή. Και η φράση που χαρακτηρίζει την αρχή του κακού : Απαντάς «δέχομαι» επειδή σε κοιτάει ο κόσμος και μετά που ο κόσμος φεύγει, ανακαλύπτεις ξαφνικά, πως έχεις μείνει μόνος, με μια γυναίκα, παντρεμένος!

 

«Χτυποκάρδια στο θρανίο» από 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΗΒΗ

thumbnail_c_816x465px_with_actors

Ο Λάκης Λαζόπουλος υπογράφει τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας που επιστρέφει 56 χρόνια μετά, ενώ την παράσταση θα συνοδέψει η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.  Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας. Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και  η Νίκη Παλληκαράκη.

«Σπασμένο Γυαλί» από 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πόλη

Spasmeno Gyali 1

Το βραβευμένο με OlivierAward ψυχολογικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ«Σπασμένο Γυαλί» ανεβαίνει τη σεζόν 2018-2019 στο θέατρο ΠΟΛΗ, σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη. Στο έργο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές και ώριμες δουλειές του Μίλλερ, ο συγγραφέας ψυχαναλύει ένα γάμο και μας δείχνει όλα αυτά που μας κρατούν ακίνητους τη στιγμή που θα έπρεπε να δράσουμε.  Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Νίκος Γεωργάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Κάτια Γκουλιώνη. 

”Συλλέκτης” από 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα

argiris_iwanna

Το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς μεταφέρεται στο θέατρο στη διασκευή του Μαρκ Χήλυ σε μια παράσταση μ’ έντονο το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ. Είναι ένα λεπτά επεξεργασμένο ψυχογράφημα δύο χαρακτήρων, ένα έντονο θρίλερ με διαρκή υπόγεια ένταση. Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν.  Ερμηνεύουν: Αργύρης Αγγέλου & Ιωάννα Πηλιχού

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλες επιτυχίες ξεκινά ο Φουρτουνάτος!
Επόμενο άρθροΤους κόστισε μόλις 600€, κοιμίζει άνετα δύο άτομα και το εσωτερικό του είναι βγαλμένο από παραμύθι