Ψωμί με δενδρολίβανο και μήλα. Μπορείτε να μην βάλετε δενδρολίβανο αν δεν σας αρέσει και να βάλετε ένα άλλο φρέσκο μυρωδικό.
Θα χρειαστούμε
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. κανέλα σκόνη
1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1κ.γ. κοφτή αλάτι
250ml. ξυνόγαλο
2 μεγάλα αυγά
120ml. ελαιόλαδο
200γρ. πράσινα μήλα κομμένα σε κυβάκια 2*2εκ.
100γρ. γραβιέρα τριμένη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το δενδρολίβανο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό με το σύρμα να ανακατευτούν.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο απ το μίξερ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 15*25εκ. αφού την έχουμε αλευροβουτυρώσει πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 35-45 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί το ψωμί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !