Αρχική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 5 τηλεοπτικοί ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου που θα μας μείνουν αξέχαστοι!

5 τηλεοπτικοί ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου που θα μας μείνουν αξέχαστοι!

sirialntoltsevita-770x439_c

Η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της!

Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Μετρά πολλές και επιτυχημένες επιτυχίες στη θεατρική σκηνή αλλά και την τηλεόραση. Έχει καθιερωθεί μέσα από ρόλους μοναδικούς και μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου.

Σήμερα που η Άννα Παναγιωτοπούλου γιορτάζει, πάμε να θυμηθούμε 5 αγαπημένους κι αξέχαστους ρόλους, τους οποίους υποδύθηκε στο τηλεοπτικό γυαλί.

 

Μαντάμ Σουσού (1986 -ΕΡΤ2)

aspromavra_egxrwma_madame_sousou_2015_01_21_02

Οι περιπέτειες της Μαντάμ Σουσού που από το Βούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπαχτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού. Αποτέλεσε remake της ομώνυμης σειράς “Μαντάμ Σουσού (1972)“. Η διαφορά με την σειρά του 1972 είναι ότι η “Μαντάμ Σουσού” του 1986 είναι ελεύθερη διασκευή, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να απομακρύνεται από το πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Ψαθά. Η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε τον ομώνυμο ρόλο. Ενώ στη σειρά πρωταγωνιστούσαν επίσης οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Νατάσα Ασίκη, Παύλος Χαικάλης, Τάσος Χαλκιάς, Έρση Μαλικένζου

 

Τρεις Χάριτες  (1990- MEGA)

assets_LARGE_t_420_3173181

Κωμική σειρά που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel τις τηλεοπτικές περιόδους 1989-1990 (στο δεύτερο μισό της σεζόν), 1990-1991 και 1991-1992. Ήταν ένα από τα πρώτα σήριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Η σειρά περιέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου-Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου) και η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου). Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Ντόλτσε Βίτα (1995- MEGA)

dolce5

Αισθηματική κωμική σειρά που προβλήθηκε σε δύο κύκλους στο Mega Channel, τις τηλεοπτικές σεζόν 1995-1996 και 1996-1997. Η σκηνοθεσία της σειράς έγινε από τον Αλέξανδρο Ρήγα, ενώ το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαπέτρου. Η σειρά εξιστορεί τον παράνομο έρωτα μιας χήρας διευθύντριας εργοστασίου, της Χριστίνας Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου), με το νεαρό Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης), ο οποίος επρόκειτο να γίνει γαμπρός της. Η Χριστίνα και ο Αντώνης προσπαθούν να κρύψουν την παράνομη σχέση τους ώστε να διαφυλάξουν την οικογενειακή και επαγγελματική ζωή τους.  Επίσης, στην σειρά πρωταγωνίστησαν oi: Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Φωκά, Μαρία Καβογιάννη, Κατερίνα Ζιώγου,  Παύλος Ορκόπουλος, κ.α. Το σίριαλ αποτελείται από 70 επεισόδια και το πρώτο είχε προβληθεί στις 5 Οκτωβρίου 1995. Κατά τις 2 σεζόν της αρχικής προβολής της, η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα ήταν σταθερά το δημοφιλέστερο σε τηλεθέαση σίριαλ του Mega, ενώ στα επόμενα χρόνια προβλήθηκε  πολλές φορές σε επανάληψη από το σταθμό. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στο πρώην στούντιο L.T.V. A.E. ιδιοκτησίας Λιάνας Πατέρα στην οδό Ασλάνογλου 63 στην Καλλιθέα.

Πάτρα-Βενετία (2002- ALPHA)

 

Τηλεοπτική σειρά του Alpha που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2002 για 26 επεισόδια. Το σενάριο υπόγραψε η Μαρία Χατζηγρηγορίου, ενώ την σκηνοθεσία ο Κώστας Κιμούλης. Οι περιπέτειες και τα σχέδια δύο κολλητών φιλενάδων, της Πάτρας και της Βενετίας, που σμίγουν ξανά μετά από 32 χρόνια!  Η Άννα Παναγιωτοπούλου υποδύθηκε τον ρόλο της Πάτρας, ενώ την Βενετία η Νένα Μεντή. Άλλοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούσαν ήταν οι:   Κλέων Γρηγοριάδης (Σωτήρης) , Ρέα Καραγιαννίδου (Λία) , Νίκος Γριζάνης , Θανάσης Ζέρβας (Μιχάλης) , Κατερίνα Σασλή (Χαρά) , Νίκος Μποτόπουλος , Χριστίνα Γουλιελμίνο (Πάολα) , Δήμητρα Ψαρρού , Κοσμάς Ζαχάρωφ (Αργύρης) , Τάκης Παπαματθαίου (Περικλής) , Γιάννης Μανιός , Σταύρος Μερμήγκης , Δήμητρα Σιλαϊδή (Νίκη).

 

Φάε την σοκολάτα σου (2003/2004- MEGA)

maxresdefault

Τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το Mega Channel τη σεζόν 2003-2004. Η σειρά αποτελείται από 21 επεισόδια. Το σενάριο της, έγραψε ο Φίλιππος Δεσύλλας ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Χρήστος Παληγιαννόπουλος.

Η σειρά επικεντρώνεται στον αταίριαστο έρωτα μεταξύ του Σταύρου και Νατάσας. Ο πρώτος είναι σοκολατοβιομήχανος ενώ η δεύτερη είναι call girl. Ο Σταύρος είναι ένας πλούσιος εργένης ενώ η Νατάσα μια φτωχή κοπέλα που αναγκάζεται να μπει στην πορνεία για να ζήσει. Όταν η Φώφη, η μητέρα του Σταύρου, αποφασίζει ότι ο γιος της πρέπει πια να παντρευτεί, ο Σταύρος και ο κολλητός του, ο Γιώργος, αποφασίζουν να της παρουσιάσουν την Νατάσα ως την κοπέλα του Σταύρου, για να της δώσουν να καταλάβει ότι έτσι είναι οι γυναίκες σήμερα και κατά συνέπεια ο Σταύρος δεν πρέπει να παντρευτεί. Η Φώφη, δίχως να ξέρει τι συμβαίνει, δέχεται την Νατάσα ως επιλογή του γιου της. Έτσι ο Σταύρος και η Νατάσα βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια κατάσταση που δεν επιθυμούν. Όμως τελικά ο έρωτας που προκύπτει μεταξύ τους είναι μεγάλος και αφήνει στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές. Πέρα από την Άννα Παναγιωτοπούλου, στον ρόλο της Φώφης, στη σειρά πρωταγωνίστησαν οι:  Νίκος Σεργιανόπουλος, Υβόννη Μαλτέζου, Τζένη Ιωακειμίδου και Γεράσιμος Γεννατάς.

 

Αυτές είναι μερικές από τις επιτυχίες στις οποίες απολαύσαμε την σπουδαία Άννα Παναγιωτοπούλου. Μια ηθοποιό που έχει την δική της ταυτότητα μέσα στην πορεία αυτών των χρόνων και ο κόσμος συνεχίζει να την αγαπά και να ”αγκαλιάζει” κάθε της δουλειά στο θέατρο. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα σπουδαία Άννα! 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο4 νόστιμες διευθύνσεις για τα πιο λαχταριστά burgers στην Αθήνα!
Επόμενο άρθροΚερδίστε διπλές προσκλήσεις γα την παράσταση Η Μητέρα του Άγιου στο Αγγέλων Βήμα