Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Όταν ο Γιάννης Δημητράκης συνάντησε την αγαπημένη του δασκάλα Νεφέλη Ορφανού

Όταν ο Γιάννης Δημητράκης συνάντησε την αγαπημένη του δασκάλα Νεφέλη Ορφανού

φγβηνξμκ

Προχθές Τετάρτη, ο ηθοποιός Γιάννης Δημητράκης, παρακολούθησε την παράσταση ”Ρόζα Εσκενάζυ”, του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Πέραν του ότι ήθελε πολύ να δει ένα τόσο ξεχωριστό έργο-ταξίδι στο χρόνο που πραγματεύεται την ιστορία της βασίλισσας του ρεμπέτικου, συνάντησε μετά από 10 χρόνια τη δασκάλα του στην Δραματική Σχολή, κα Νεφέλη Ορφανού.

Η Νεφέλη Ορφανού υποδύεται με εξαιρετική μαεστρία τη Ρόζα Εσκενάζυ για 3η σεζόν και το κλίμα στο Αγγέλων Βήμα ήταν χαρμόσυνο και συγκινησιακό. Μια σφιχτή αγκαλιά, χαμόγελα και λόγια καρδιάς συνόδεψαν την κουβέντα τους. Μιλούσαν πολύ, θυμήθηκαν στιγμές από τη σχολή, αναπόλησαν μνήμες θεατρικές και η αγάπη τους για το θέατρο τελικά, είναι αυτή που βαθιά τους ενώνει.

Ο Γιάννης, μας είπε αποκλειστικά τις εντυπώσεις του, από αυτό το υπέροχο βράδυ:

Απόψε είδα τη Ρόζα και ταξίδεψα βήμα βήμα σε κάθε εποχή που έζησε. Ζωντάνεψε η ανάγνωση του βιβλίου μπροστά στα μάτια μας με ανάγλυφη και καθαρή υποκριτική που μόνο η Νεφέλη θα μπορούσε να αποδόσει με τέτοιο τρόπο. Δημιουργώντας έναν χαρακτήρα πολύ έξω απ τη δική της ψυχοσύνθεση κατάφερε πέρα απ την προφορά,να συλλάβει τη νευρικότητα και τη νοσταλγία της συμμετέχοντας με όλο το νευρικό της σύστημα. Προσωπικά συγκινήθηκα πολύ,γιατί εκτός του ότι τη λατρεύω σαν άνθρωπο, τη θαυμάζω και σαν ηθοποιό. Κεντούσε κυριολεκτικά και μου θύμισε ό,τι μας έλεγε απ τη σχολή ακόμη και επί σκηνής τα έκανε πράξη. Στο τέλος,την έσφιξα στην αγκαλιά μου και της είπα: ”Ήσουν η μητέρα μας, μου έδωσες όλη σου τη σοφία και αυτά τα στοιχεία με έκαναν να ξεχωρίζω,να ακουμπώ στην αλήθεια μου,πράγμα που ακτινοβολεί στη σκηνή και σε συνδυασμό με τη γνώση, έγιναν ο οδηγός μου για να πορεύομαι.” Ήρθα στη Νεφέλη της καρδιάς,να νιώσω τη γλύκα του να γεννάς χαρακτήρες.

Στο τέλος τη συνόδευσα  και δώσαμε υπόσχεση να μη χαθούμε ποτέ πια και αν μας δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστούμε!

  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19.30

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔεκαετία 1980: Αυτά είναι τα παιχνίδια που μας έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΘρίλερ για την Φαίη Σκορδά! Τί συνέβη;