Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Ο Άσχημος»: Μία παράσταση με κέντρο τον άνθρωπο που δεν πρέπει να...

«Ο Άσχημος»: Μία παράσταση με κέντρο τον άνθρωπο που δεν πρέπει να χάσεις!

IMGP8889

Ο Δημήτρης Λάλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις μεταφράζει και σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία του Γερμανού Marius Von Mayenburg, «Ο Άσχημος».

Ένα έργο που λειτουργεί παράλληλα σε δύο επίπεδα.

Σε πρώτο πλάνο είναι μια ευφυής φάρσα με γρήγορους και αιχμηρούς διαλόγους, που εναλλάσσει το χιούμορ με την τραγικότητα. Μπορεί να ιδωθεί, όμως, και ως μια φιλοσοφική αλληγορία, όπου στο φόντο αναπτύσσεται η κοινωνική ένταση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την ανθρώπινη μοναξιά.

Ο Δημήτρης Λάλος, μας έχει συνηθίσει στο ανέβασμα έργων ξεχωριστών που πάντα έχουν κάτι να μας διηγηθούν. Πάντα έχουν κάτι να μας δηλώσουν, χωρίς να κατακρίνουν! Μεταφράζοντας και σκηνοθετώντας το συγκεκριμένο έργο, μας δείχνει το εκλεπτυσμένο του χιούμορ αλλά και την προσεγμένη του δουλειά, σε ένα βαθιά ανθρώπινο έργο. Δίχως ανιαρά αστεία ή μελοδραματισμούς, συνθέτει μια παράσταση με κέντρο βάρους τον άνθρωπο.

IMGP8953

Οι ερμηνείες των ηθοποιών, συμπληρώνουν στο μέγιστο αυτή την ενδιαφέρουσα δουλειά. Μέσα από τους διττούς ρόλους που έχουν στο έργο, παρουσιάζουν με αριστοτεχνικό τρόπο την ροή αλλά και τις εκφάνσεις που αναδύονται μέσα από αυτό.

Οι ηθοποιοί που πλαισιώνουν την παράσταση (Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός) εναρμονίζονται άρρηκτα με τα δεδομένα του έργου, ελίσσονται δίχως υπερβολές επί σκηνής, ενώ έχουν κι απίστευτη χημεία!

 

Γρήγοροι και αιχμηροί διάλογοι. Οι μεταβάσεις σε χώρο και χρόνο είναι ρευστές, οι ηθοποιοί παίζουν πολλαπλούς ρόλους και οι θεατές μεταφέρονται σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν σ’ ένα τοπίο όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και εφιάλτη συμπίπτουν. Μια παράσταση ευχάριστη που αξίζει να δείτε!

Και τελικά, τι κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο; Η απάντηση επί σκηνής…….

 

Διαρκεια : 85 ‘

Tempus Verum – Εν Αθήναις

Ιάκχου 19,Γκάζι
Τηλ : 2103425170

Παραστάσεις : Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ.
Τιμή : € 16, 12, 10 (Πέμ.).
Μέχρι : 21/4

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο”ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ” του Ζιλμπέρ Σινουέ εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Επόμενο άρθροΤα 4 πιο χειριστικά ζώδια στις σχέσεις