Αρχική ΓΕΥΣΗ Τα απίθανα Μελομακάρονα και οι τραγανοί κουραμπιέδες της Γιάννας!

Τα απίθανα Μελομακάρονα και οι τραγανοί κουραμπιέδες της Γιάννας!

48358307_272546470123545_1669919684532633600_n

Τα απίθανα Μελομακάρονα και οι τραγανοί κουραμπιέδες της Γιάννας! Είναι μια πανεύκολη συνταγή γι αυτό και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Περιθώριο αποτυχίας δεν υπάρχει. Βάλτε την ποδιά σας, το καλύτερο χαμόγελό σας και πάμε!

Υλικά:

ΖΥΜΗ

1 φλ. Ελαιόλαδο
1/2 φλ. Ζάχαρη
1/2 φλ. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ. Μπεικιν
1/3 φλ. Κονιάκ
1/2 κ.γ. Κανέλα
1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο
1/2 Κιλό Αλεύρι

ΣΙΡΟΠΙ

2φλ. Νερό
2φλ. Ζάχαρη
2φλ. Μέλι
1 Ξύλο Κανέλα

1φλ. Κοπανισμενα Καρύδια

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, ζάχαρη,χυμό πορτοκαλιού (που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα), μπεικιν, κονιάκ, κανέλα, γαρύφαλλο κ μετά ανακατεύουμε με το χέρι. Αρχίζουμε κ ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.Πλαθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 180οc 20 λεπτά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα μελομακάρονα για δευτερόλεπτα να τραβήξουν σιρόπι (προσοχή μη μουλιάσουν κ διαλυθούν)
Μεταφέρουμε σε πιατέλα κ πασπαλίζουμε με καρύδια.
Η συνταγή βγάζει 20-25 μελομακάρονα.

Κουραμπιέδες!!!

Υλικά:

250γρ. βούτυρο γάλακτος θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1/2 κ.σ. μπεικιν
1/2 κιλό αλεύρι
5 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
Ανθόνερο
Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατεψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, μπεικιν, βανίλια.
Κλείνουμε το μίξερ κ αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά κ με τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια τρίφτη ζύμη. Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε κ ψήνουμε στους 180οc 20 λεπτά μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ψεκάζουμε με ανθόνερο κ μετά φέρουμε σε λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με άχνη. Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια μέχρι να καλυφθούν.
Η συνταγή βγάζει 20-25 μεσαίου μεγέθους κουραμπιέδες.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Γιάννα Ζαφείρη…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠικάντικη ζεστή σοκολάτα ιδανική για το κρύο!
Επόμενο άρθροΈκτακτο δελτίο καιρού : Πολικό ψύχος την Τετάρτη 26/12 σε ποιες περιοχές θα πέσει κάτω από -10