Αρχική ΓΕΥΣΗ Πανσέτα γεμιστή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Πανσέτα γεμιστή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη

pansetta-gemisti-me-laxanika

Πανσέτα γεμιστή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια υπέροχη συνταγή για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

2 κιλά πανσέτα χωρίς κόκαλο με δέρμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
½ κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για τη γέμιση

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
250 γρ. γραβιέρα

Για τη γαρνιτούρα

500 γρ. πατάτες βρασμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
3 σκ. σκόρδο
3 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
¼ κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.
Μεταφέρουμε πάνω στη φωτιά και αφήνουμε για να καπνίσουν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μαρινάδα

Βάζουμε στο μπλέντερ το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κύβο κότας, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε καλά.

Για την πανσέτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τη μαρινάδα στην πανσέτα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις απλώνουμε στο κέντρο της πανσέτας.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια και τη βάζουμε στην πανσέτα. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγγο.
Μεταφέρουμε το ρολό σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 3 ώρες, Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C και ψήνουμε επιπλέον για 30-40 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Καίμε με φλόγιστρο εξωτερικά την πανσέτα για να γίνει πιο τραγανή και κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σερβίρουμε με τις πατάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΦανταστική Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα, από τον Άκη Πετρετζίκη
Επόμενο άρθροΟ Α. Ανανιάδης ξεσπάει: «Αμφισβητούν το ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού μου»