Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Νέα αντιπαράθεση του Αργύρη Αγγέλου με την Google – Ζητάει αποζημίωση ύψους...

Νέα αντιπαράθεση του Αργύρη Αγγέλου με την Google – Ζητάει αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ

2861910

Αντεπιτίθεται ο ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Στο παρά πέντε» Αργύρης Αγγέλου στη διαμάχη του με τη Google ζητώντας αυτή τη φορά αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ επειδή το επίθετό του εμφανίζεται δίπλα στη λέξη γκέι στις αναζητήσεις.

Ο γνωστός ηθοποιός πριν από τρία χρόνια, είχε υποχρεώσει, με δικαστική απόφαση, την εταιρεία να απαλείψει την αυτόματη αναγραφή του χαρακτηρισμού «γκέι» δίπλα από τ’ όνομα του.

Σήμερα ο Φώτης του παρά πέντε, με προσφυγή στη δικαιοσύνη διεκδικεί αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο υποστηρίζοντας ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση της εταιρείας στο αίτημα του ηθοποιού του προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Τότε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίμαχης αγωγής, μέσω των δικηγόρου της, υποστήριξε πως «δεν ευθύνεται η Google για τις πληροφορίες που αναρτώνται» με τον δικηγόρο του ηθοποιού, ωστόσο, να επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του 2012, στην οποία αναφέρεται πως όταν γίνεται αίτημα, πρέπει η Google να συμμορφώνεται. «Η εταιρία το έπραξε μετά από πολύ καιρό. Μέσω της μηχανής αναζήτησης των ιστοσελίδων «google.gr» και «goolge.com», όταν οι χρήστες αναζητούσαν πληροφορίες για τον Αργύρη Αγγέλου, μετέδιδαν τίτλους ανυπόγραφων δημοσιευμάτων και υπερσυνδέσμους προς τις ιστοσελίδες που ήταν αναρτημένα αυτά, όπως στα άρθρα “οι gay άνδρες της ελληνικής showbiz”, “Αργύρης Αγγέλου για τις ερωτικές προτιμήσεις του” κλπ. Έτσι αυτοματοποιημένα εμφανίζονταν και φωτογραφίες του αιτούντος, «ώστε να μη μείνει καμία αμφιβολία στον επισκέπτη για ποιόν ηθοποιό πρόκειται» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο δικηγόρος.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller.gr
Προηγούμενο άρθροΤζένη Τζένη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου
Επόμενο άρθροΑπίστευτο! Ποιος γνωστός τραγουδιστής είναι αυτός δίπλα στην Αλέξια