Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Το Κάλεσμα της Λορίν»: Μία παράσταση αποκαλυπτική και πέρα για πέρα αληθινή!

«Το Κάλεσμα της Λορίν»: Μία παράσταση αποκαλυπτική και πέρα για πέρα αληθινή!

b_9416_22809743_1955934374649905_327608048_n

Δεύτερος χρόνος επιτυχίας για«Το Κάλεσμα της Λορίν» της Παλόμα Πεδρέρο σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου.

Από την περσινή κιόλας χρονιά, η παράσταση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Κεντρικό θέμα του έργου αποτελεί η καταπίεση που αισθάνεται ένας φυλομεταβατικός άνδρας, στην προσπάθειά του να βρει την πραγματική του ταυτότητα, την ταυτότητα που, για πολλά χρόνια, είχε καταπνίξει, λόγω κοινωνικών και οικογενειακών συμβάσεων.  Η αποκάλυψη έρχεται, μία βραδιά Αποκριάς, όπου ο ίδιος (Πέδρο)  μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα του (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ρόλων και καταστάσεων…

b_9409_22711286_1955952764648066_1596406508_n

Η Φένια Αποστόλου στήνει μία παράσταση γεμάτη αποκαλύψεις κι αλήθειες που έρχονται σταδιακά μέσα από την ροή της ιστορίας.  Βάζει τους 2 πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον εσώτερο εαυτό τους δίχως υπερβολές.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ερμηνεύει με πάθος κι ένταση τους ρόλους του (Λορίν και Πέδρο) χωρίς να γίνει φορτικός. Με αισθαντικό τρόπο διεισδύει στους ρόλους του, μένοντας πιστός στην φιλοσοφία της παράστασης. Με τον ίδιο αισθαντικό τρόπο και μέσα από έντονη κινησιολογία και δραματικότητα η Βιργινία Ταμπαροπούλου ερμηνεύει τους ρόλους του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και της Ρόζα. Έχουν απίστευτη χημεία πάνω στην σκηνή και φαίνεται πόσο έχουν αγαπήσει αυτή την παράσταση!

Τα  έξυπνα  σκηνικά (που παίζουν τον δικό τους ρόλο) και τα ιδιαίτερα κοστούμια της Άση Δημητρολοπούλου δίνουν έναν ακόμη πιο αποκαλυπτικό κι έντονο τόνο στο όλο κλίμα της παράστασης. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται ο σχεδιασμός φωτισμών του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου και η μουσική επιμέλεια του Μιχάλη Τσίχλη. 

Σε λίγες ημέρες η παράσταση ρίχνει αυλαία, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Μία ιστορία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας από εμάς και να προβληματιστεί για τα θέλω του και την πραγματική επικοινωνία που οφείλει να έχει με τους δικούς του ανθρώπους!

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού

Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος

Φωτογράφιση: Αθηνά Σαρηγιαννίδη

Μακιγιάζ Φωτογράφισης: Βασίλειος Πίκουλας

Παραγωγή: Λυδία Λίθος (https://www.lydialithosdancetheatre.com/)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο & Κυριακή στις 21:15


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε την Σίσσυ Χρηστίδου το 1997 αγνώριστη!!!
Επόμενο άρθροΓιατί όλα τα παιδιά του Σάκη έχουν όνομα που ξεκινάει από Α;