Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν

Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν

Δημήτρης-Χορν-683×420

Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν. Ήταν το μεγαλύτερο όνομα στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Από τη δεκαετία του ’40 μέχρι τη δεκαετία του ’90 πρωταγωνίστησε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις.

Ο Δημήτρης Χορν πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 1998. Όπως είχε πει: «Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι ήταν λάθος μου να γίνω ηθοποιός». Βέβαια με την Κυβέλη νονά και τον πατέρα του θεατρικό συγγραφέα δεν είχε άλλη επιλογή. Από τα 4 του χρόνια είχε ήδη κάνει τις εμφανίσεις του στο θεατρικό σανίδι και το 1937 ξεκίνησε να σπουδάζει στο Εθνικό.

Το 1940 έκανε την πρώτη του ενήλικη εμφάνιση στο θέατρο και το 1943 έπαιξε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία “Η φωνή της καρδιάς” στο πλευρό του Αιμίλιου Βεάκη. Ήταν ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός της γενιάς του. Βέβαια, εκτός το ταλέντο του στην υποκριτική ήταν γοητευτικός και μεγάλος γυναικοκατακτητής. Μάλιστα, από την προσωπικότητά του γοητεύτηκε και η γαλλίδα ερμηνεύτρια Εντίθ Πιάφ, η οποία τον γνώρισε το 1946 όταν επισκέφθηκε την Αθήνα. Τότε, ο Χορν ήταν 25 ετών και ήταν παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλλίπου. Ότα η Πιάφ επέστρεψε στη Γαλλία του έστειλε επιστολές στις οποίες του αποκάλυπτε τον έρωτά της.

Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν

Μια από τις επιστολές δημοπρατήθηκε από τον οίκο “Πέτρος Βέργος” στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, ακριβώς 11 χρόνια μετά τον θάνατο του Δημήτρη Χορν για 1.500 ευρώ. Η Γαλλίδα ερμηνεύτρια του έγραφε: “Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά. Θα έρθω εγώ κοντά σου τον Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική τον Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από εκεί ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ. Θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πώς είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα. Θα σε περιμένω όσο καιρό θα χρειαστεί. Δεν έχω αγαπήσει άλλον άνθρωπο όσο εσένα». Μην αφήσεις την καρδιά μου να πεθάνει!”

Παραμένει άγνωστο αν ο ηθοποιός ανταποκρίθηκε στον έρωτά της. Το 1953 έκανε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του Έλλη Λαμπέτη την οποία γνώρισε το 1953 και έζησαν μαζί επτά χρόνια.

Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν

Ο Χορν ήταν αυτός που είχε απορρίψει την ηθοποιό στις πρώτες τις θεατρικές εξετάσεις. Η ηθοποιός θυμόταν: «Ήταν σαν τσαλαπετεινός (ο Χορν) και σκόνταφτε συνέχεια πάνω στα σκηνικά. Θα μπορούσες να τον πεις αδέξιο, αλλά ήταν χαριτωμένος. Ένας χαριτωμένος διαβολάκος».

Ο Χορν είχε πει για εκείνη ότι ήταν αφόρητα ζηλιάρα “δεν τολμούσα να ρίξω ματιά σε άλλη γυναίκα, για επτά χρόνια είχα ταραχώδη βίο…. Έμεινε έγκυος το 1955 και το παιδί, αν και το ήθελε το έδιωξε, γιατί εκείνη την περίοδο προείχε η καριέρα! Το 1957 ο μεγάλος έρωτας αρχίζει να σβήνει. Αν και τη θαύμαζε ο Χορν, έλεγε «δεν ήταν η γυναίκα της ζωής μου…»

Τη δεκαετία του ’60 γνωρίστηκε με την Άννα Γουλανδρή, την οποία ερωτεύτηκε για “το αστραφτερό χαμόγελό της», όπως έλεγε. Παντρεύτηκαν το 1967 και ίδρυσαν το “Ιδρυμα Γουλανδρή-Χορν» για τη Μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δείτε ακόμη:

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Τζένη Καρέζη: Η αυστηρή δίαιτα και το μαρτύριο των 2 αυγών!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller.gr
Προηγούμενο άρθροΕρμίδου: Μιλά για το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου και έκραζε τα κορίτσια του GNTM
Επόμενο άρθροΠανεύκολη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή μαρμελάδα με κόστος κάτω από 4 ευρώ!