Αρχική ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχονται» βροχές και αφρικανική σκόνη

Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχονται» βροχές και αφρικανική σκόνη

b_b_vroxes

Περιορισμένη ορατότητα, βροχές και δυνατοί άνεμοι την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα, μετά τις «Αλκυονίδες Ημέρες» που επικράτησαν τόσο στην Κρήτη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Κι αυτό γιατί ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να καλύψει τη χώρα, από αύριο, Κυριακή, προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα είναι πιθανό να έχουν έντονο χαρακτήρα στην Ελλάδα, ενώ η Κρήτη, από τη νέα κακοκαιρία, θα ξεκινήσει να επηρεάζεται από την Τετάρτη με Πέμπτη.

Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλές περιοχές του νησιού την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη θα επικρατήσουν βροχοπτώσεις και, κατά τόπους, καταιγίδες.

Από την Τετάρτη και έπειτα, οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές του νησιού αναμένεται να πνέουν περί τα 5 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία, παρά την κακοκαιρία, δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση.

Πάντως, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μεταφορά σκόνης από την Αφρική που πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη, κυρίως, τη Δευτέρα και αναμένεται να καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Ο καιρός στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικότερα, σήμερα, Σάββατο, αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Παράλληλα, τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα νησιωτικά τμήματα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Αύριο, Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, λίγες καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν νωρίς το πρωί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τις απογευματινές ώρες σταδιακά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Παράλληλα, τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Ελλάδα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Βόρεια Ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα Ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα Νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει μεταβολή.

Την Τρίτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά Ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στα 4 με 6 και στα πελάγη 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά Ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα Δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στα 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά Ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στα 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά Ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι, Νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 και στα πελάγη 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗneakriti
Προηγούμενο άρθροΗ κούκλα της Μακεδονίας που γοητεύει τον επισκέπτη
Επόμενο άρθροΔείτε το Νίκο Μουτσινά 20 χρόνια πριν με μαλλιά!