Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Η τρέλα των κοριτσιών του 80 με την Bibi-bo

Η τρέλα των κοριτσιών του 80 με την Bibi-bo

bibi1

Η Bibi-bo είναι η πιο γνωστή κούκλα για κορίτσια που δημιουργήθηκε από την Εl Greco! Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές Νοέμβρη του 1980!

Οι ιδιοκτήτες της Εl Greco χρησιμοποίησαν την τότε γνωστή Sindy ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της Bibi-bo, υπάρχουν και κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν από την σταρ της τότε εποχής Βουγιουκλάκη.

Η Bibi-bo, υπήρξε ο πιο ισχυρός «αντίπαλος» της Barbie! Κατόρθωσε να έχει μια ευρεία γκάμα μοντέλων και αξεσουάρ, που την κατέστησαν το πιο δημοφιλές κοριτσίστικο παιχνίδι στην Ελλάδα την εποχή του 1980.

BB2.jpg.8de1fd96c90558a5cceeec2c0e71d3e8

Για σύντροφό της είχε τον John-John. Με συγχώνευση της Εl Greco με την Hasbro τo 1988 η κούκλα άλλαξε και έγινε πιο μελαμψή. Μέχρι τότε ήταν άσπρη. Αυτές ήταν οι λεγόμενες «κούκλες β’ περιόδου». Στα τέλη του 1991 η Εl Greco αγοράστηκε εξολοκλήρου από την Hasbro και έτσι άδοξα σταμάτησε η παραγωγή της Bibi-bo. Στο παιχνίδι βέβαια είχαν μπει ενεργά και δυναμικά η Barbie και η Sindy της Mattel όπου σε αντίθεση με την Bibi-bo που κυκλοφορούσε μόνο στην Ελλάδα εκείνες έκαναν διεθνή πάταγο. Σήμερα η κούκλα έχει συλλεκτική αξία.

Κάθε κορίτσι είχε μια Bibi-bo με κόστος βαρύ για την ελληνική οικογένεια της τότε εποχής… Κόστιζε πάνω απο 5000 δραχμές. Συν ότι τα αξεσουάρ που την συνόδευαν, ήταν και εκείνα του πανακρίβου. Παπούτσια, πολυτελή ντυσίματα, σπιτάκια, σαλόνια, αξεσουάρ, η διάσημη ντουλάπα της, η πισίνα της, το άλογό της κτλ…

719549-250×250

Με πλούσια ξανθιά μπούκλα, μπλε σκιά στο μάτι, έκανε τα κορίτσια να παραληρούν. Η εταιρία δεν το άφησε εκεί. Αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε. Η bibi bo ήταν πλέον παντού! Σε σχολικές τσάντες και κασετίνες, μολύβια, σε μπλούζες, παπούτσια, χάρακες, μπιζού. Αναγνώριζες το λογότυπό της σε χιλιάδες προϊόντα.

Πραγματικά η κατάσταση με την κούκλα το παιδικών μας χρόνων μπορεί να χαρακτηριστεί και φρενίτιδα. Το ΜΙΝΙΟΝ ήτα στολισμένο ολόκληρο με προϊόντα της. Μπορεί να μην κράτησε για πάντα, να σταμάτησε να κυκλοφορεί, όμως σε μας που ζήσαμε τα αθώα εκείνα χρόνια η Bibi bo παραμένει στην καρδιά μας.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠροσοχή! Αυτά τα Ζώδια θα Σεληνιαστούν με την Πανσέληνο Σήμερα.
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο #10yearschallenge με την Ελένη Μενεγάκη αγνώριστη 25 χρόνια πριν (Εικόνα)