Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Χορεύοντας στο Σκοτάδι»: Ένα μιούζικαλ στο Vault που πολλοί θα ζήλευαν!

«Χορεύοντας στο Σκοτάδι»: Ένα μιούζικαλ στο Vault που πολλοί θα ζήλευαν!

xoreuontasstoskotadielc

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα, το αριστούργημα του Λαρς Φον Τρίερ, «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» σε διασκευή Πάτρικ Ελσουέρθ, μετάφραση Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μουσική Μάνου Αντωνιάδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Μεγάλο στοίχημα η θεατρική μεταφορά αυτού του έργου, για όλους τους συντελεστές και μεγάλη πρόκληση συνάμα. Ένα συγκινητικό μιούζικαλ επί σκηνής, με 9 ηθοποιούς-διαμάντια!

Η ιστορία του έργου, καταπιάνεται με πολλά θέματα, όπως τον ρατσισμό, την μητρότητα, τους φιλοχρήματους ανθρώπους, την δύναμη του ανθρώπου να καταφέρει το αδύνατο και τελικά να ξεχωρίσει γι’αυτό που πραγματικά είναι.

Η Σέλμα, μια Τσέχα μετανάστρια και ανύπαντρη μητέρα στην επαρχία της πολιτείας Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ του 1967 έχει ένα οδυνηρό μυστικό. Πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, χάνει σταδιακά την όραση της. Δουλεύει ασταμάτητα και μαζεύει χρήματα, προκειμένου ο γιος της να εγχειριστεί για να μην έχει τη δική της τύχη. Η μόνη της διαφυγή από τη σκληρή της πραγματικότητα, είναι τα αμερικάνικα μιούζικαλ. Ακόμη και στη ζωή της μετατρέπει, με τη φαντασία της, τους ήχους που ακούει σε μουσική, μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την ίδια, όμοια με εκείνα που παρακολουθεί. Όταν όμως ένας απελπισμένος γείτονας κλέβει τις οικονονίες της, το δράμα της ζωής της μετατρέπεται σε τραγωδία που κλιμακώνεται σε ένα τραγικό φινάλε.

Dancer-in-the-Dark-5

Ο Δημήτρης Καρατζιάς, ρισκάρει να φέρει ένα έργο-μιούζικαλ, με απόλυτη συναίσθηση, στον πολυχώρο Vault και μάλιστα να το σκηνοθετήσει με τόση μαεστρία που να μοιάζει τόσο ταυτισμένο με την εποχή μας. Δίχως υπερβολές συνθέτει ένα θίασο από ηθοποιούς με έντονη δραματικότητα, συνέπεια στην κίνηση και πάθος στην ερμηνεία.

Εξαιρετική η επιλογή της πρωταγωνίστριας Σέλμα, που την υποδύεται αριστοτεχνικά η ηθοποιός Δήμητρα Κολλά. Φαίνεται πόσο έχει αγαπήσει αυτό τον ρόλο και πόσο έντονα εισχωρεί στα στοιχεία ψυχοσύνθεσης της. Τον γιο της Τζιν, υποδύεται ο Αντώνης Σταμόπουλος. Ένας ηθοποιός της νέας γενιάς με πείσμα, καθαρό βλέμμα, υπέροχη κίνηση και ωραία ερμηνεία επί σκηνής.

Έντονα δραματικά στοιχεία και άψογη κινησιολογία μας προσφέρει πάνω στην σκηνή και η ηθοποιός Βιργινία Ταμπαροπούλου, που υποδύεται την φίλη της Σέλμα, Κάθυ. Μία γυναίκα που δείχνει έντονα την αμέριστη αγάπη και προσοχή της στην φίλη της, μέχρι την κρίσιμη ώρα.

Στα ίδια μήκη κύματος και οι υπόλοιποι ηθοποιοί Στέλιος Καλαϊτζής, Ράσμι Σούκουλη, Θοδωρής Αντωνιάδης,Πωλ Ζαχαριάδης, Σωτήρης Μεντζέλος, Ορνέλα Λούτη) που δένουν απίστευτα πάνω στην σκηνή, εντυπωσιάζοντάς μας με τις υποκριτικές και μουσικές τους ικανότητες. Βέβαια, υποδύονται παραπάνω από 1 πρόσωπα στο έργο, πράγμα εξίσου δύσκολο, που φαίνεται ότι το φέρνουν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία!

Dancer-in-the-Dark-9

Η πρωτότυπη μουσική από τον Μάνο Αντωνιάδη, οι στίχοι των τραγουδιών από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, η κινησιολογία και οι χορογραφίες από τον Έλιο Φοίβο Μπέικο και τα σκηνικά, συμπληρώνουν την ροή της ιστορίας, μεταφέροντας μας στο ανάλογο κλίμα.

Μία παράσταση άκρως συγκινητική και καλοδουλεμένη, που δείχνει τον προσωπικό αγώνα που κάνουν οι αδύναμοι (στα μάτια των άλλων) άνθρωποι, αλλά στην πραγματικότητα πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους για να τα καταφέρουν. Ο αέναος αγώνας για την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια, ακόμη κι αν η ζωή δεν μας τα φέρνει πάντα όπως θα θέλαμε. Σημασία έχει να πιστεύουμε σε εμάς και να χαμογελάμε!

Συγγραφέας: Λαρς Φον Τριερ

Διασκευή: Πάτρικ Ελσουέρθ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης

Στίχοι Τραγουδιών: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Κινησιολογία – Χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο

Trailer παράστασης : Στέφανος Κοσμίδης (ORKICREATIVE)

Σκηνικά: Δημήτρης Καρατζιάς – Μάνος Αντωνιάδης

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης

Κοστούμια γυναικών: Μάριος Βουτσινάς

Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Κοστούμια ανδρών: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιέλενα Γκάγκιτς

Φωτογραφίες : Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Επικοινωνία παράστασης : Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: VAULT

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα 20:00 – Τρίτη : 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120′ (με διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Προπώληση: 13 ευρώ

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΧοντρός και Λιγνός: Η βιογραφία του συνώνυμου της κωμωδίας επιστρέφει στους κινηματογράφους!
Επόμενο άρθροΟ Θωμάς Φώτης στο Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Ελλάδος – Βασίλης Κλουβάτος