Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις 4+1 προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείς γύρω από την Θεσσαλονίκη!

4+1 προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείς γύρω από την Θεσσαλονίκη!

Kerkini-freefoto-pexels-photo-132037

Η Θεσσαλονίκη, είναι μία πόλη που κάθε εποχή σε γοητεύει και σε ταξιδεύει με την απαράμιλλη ομορφιά της!

Λίγοι είναι αυτοί όμως (και κυρίως οι επισκέπτες) που δεν γνωρίζουν ότι πέρα από το κέντρο και τα προάστια της όμορφης πόλης του βορρά, υπάρχουν επίσης υπέροχα μέρη που αξίζει κανείς να τα ανακαλύψει!

Μέρη που αναβλύζουν από ιστορία, φυσική ομορφιά κι Ελλάδα! Πάμε να τα γνωρίσουμε!

Λουτρά Πόζαρ 

pozarspa3

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

Λίμνη Κερκίνη

Kerkini-freefoto-pexels-photo-132037

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από τον Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα. Η έκταση της λίμνης ποικίλλει από 54.250 έως 72.110 στρέμματα ανάλογα με την εποχή. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής. Απέχει 80 χλμ. από Θεσσαλονίκη.

Βεργίνα

vergina_pella

Το ”διαμάντι του πολιτισμού στην Μακεδονία” θα έλεγε κανείς, αφού η κωμόπολη στο Νομό Ημαθίας, είναι γνωστή για τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το μουσείο της Βεργίνας με τα καταπληκτικά εκθέματα και να βολτάρει στον καταπράσινο χώρο μέσα στην μικρή αυτή κωμόπολη!

Έδεσσα

975

Η υδάτινη πολιτεία της κεντρικής Μακεδονίας. Η Έδεσσα είναι γνωστή σε όλους για τους υπέροχους καταρράκτες της, που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος εξωτικό και απολαμβάνεις τη φύση στο έπακρο. Καθαρός αέρας, όμορφα εδέσματα, φιλόξενοι άνθρωποι και μία καλή ευκαιρία να μάθατε πολλά για τους μεγαλύτερους καταρράκτες των Βαλκανίων!

Δίον

dion-1

Έχει την φήμη του πιο όμορφου αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα. Κι όχι άδικα. Οι λάτρεις της αρχαιολογίας αλλά και αυτοί της φύσης, θα εναρμονιστούν απόλυτα με το περιβάλλον και θα γοητευτούν από την ομορφιά της περιοχής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ο Φιλιππίδης: Τι είπε μέσα από τη φυλακή

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο!

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΧωρίζουν Βασάλος και Βαλαβάνη; – Όλη η αλήθεια!
Επόμενο άρθρο«Αγόρι μου απέναντι, αντίο»: Η Μαίρη Χρονοπούλου αποχαιρετά τον Φαίδωνα Γεωργίτση!