Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Στον Μιχάλη Συριόπουλο το φετινό βραβείο ”Δημήτρης Χορν”!

Στον Μιχάλη Συριόπουλο το φετινό βραβείο ”Δημήτρης Χορν”!

14344899_361820720874179_7663394248165745400_n-1-1

Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο νικητής του 19ου Θεατρικού Βραβείου Δημήτρης Χορν που απονεμήθηκε νωρίτερα, βράδυ Δευτέρας, στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου , σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και για τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών/ Πειραιώς 260)

Ο Γιάννης Νιάρρος, βραβείο Χορν 2018, παρέδωσε τον σταυρό αλλά ο ίδιος δεν παρέστη γιατί έπρεπε να προλάβει την δική του παράσταση, στο Τζένη Καρέζη («Στέλλα κοιμήσου»).
Το ετήσιο επαμειβόμενο βραβείο (3.000 ευρώ) που φέρει το όνομα του έλληνα ηθοποιού και συνοδεύεται από μια περγαμηνή, περιλαμβάνει και τον σταυρό του, ο οποίος περνάει από τον έναν νικητή στον επόμενο, κάθε χρόνο. Θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή και άρχισε να χρηματοδοτείται από τον Γιάννη Χορν –η σύζυγος του, Στέφανι Χορν.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής ενώ ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος μίλησε για την διαχρονική αξία του βραβείου. Στην επιτροπή, εκτός του προέδρου, είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Την οργάνωση της βραδιάς ανέλαβαν όπως κάθε χρόνο ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια ο Γιώργος Λύρας.

Υποψήφιοι, για τη σαιζόν 2017-2018, ήταν οι:

Θάνος Λέκκας για το ρόλο του Νάνκι-Που στην όπερα «Ο Μικάδος» των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (Εθνική Λυρική Σκηνή /Εναλλακτική Σκηνή).

Μιχάλης Πανάδης για τον ρόλο του Έντουαρντ στον «Φεγγίτη» του Ντέιβιντ Χέαρ , σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Εμπορικόν).

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης για τον ρόλο του Ορφέα στο «Ορφέας κι Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία -σύνθεση κειμένου του Δημήτρη Μπογδάνου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtovima.gr
Προηγούμενο άρθροΔύσκολες ώρες για την Έφη Θώδη: Πετούν την άρρωστη μάνα της στο δρόμο
Επόμενο άρθροKακό Μάτι: Η Ευχή Του Μεγάλου Βασιλείου Για Τη Βασκανία Και Την Γλωσσοφαγιά.