Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Επικαιρότητα Παρουσίαση βιβλίου «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα»

Παρουσίαση βιβλίου «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα»

ΑΠΛΟΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καλεσμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μουζακίου η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ώρα 7.30 μ.μ.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αφροδίτη Μανουσάκη και Φανή Γεωργολοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η εκδότρια Κάκια Ξύδη.

Αποσπάσματα κειμένων θα διαβάσει η συγγραφέας. Στο πιάνο η διευθύντρια του ωδείου “Μουσική Πνοή”, Σοφία Λαμπρογιώργου.

 

 

Οπισθόφυλλο

Δέκα «απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων», που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλιώτικο χωριό. Ιστορίες γραμμένες απλά, χρησιμοποιώντας το τοπικό ιδιόλεκτο, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά.

Τη συλλογή ολοκληρώνουν επιπλέον δώδεκα αυτόνομα διηγήματα ανθρώπων που έζησαν εξίσου ασυμβίβαστα, με πάθος, ως το τέλος.

Είκοσι δύο συνολικά διηγήματα, είκοσι δύο δυνατές ανθρώπινες ιστορίες,  μας παρασύρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο.

 

Βιογραφικό  

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή της το παιδί της ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί  τις λέξεις της, τις εικόνες της.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασσικό πιάνο. Για ένα χρόνο (2014-2015) εργάσθηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net.

Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως Διευθύντρια τη Λογοτεχνική Ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» (www.logografis.gr).

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις: στην Συλλογή Διηγημάτων «ElGreco» (Ρώμη, 2014), στην Ανθολογία «Χνάρια στο Φιλιατρό των Φίλων» (Γαβριηλίδης, 2015), στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016 (το βιβλίο, 2016), και στην Ανθολογία «Κορφολογώντας εποχών την προίκα» (Γαβριηλίδης, 2018). Κείμενά της, καθώς και ποιήματά της, έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς ιστότοπους. Τον Ιανουάριο  του 2018 εμπνεύστηκε και κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» [εκδ. Όστρια], ένα έργο που προέκυψε κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε η λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή.

 

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Ταχ/κη δ/νση:                   Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43060

Emails:                                evangelou.kissa@gmail.com ή logografis@gmail.com

Tηλ.:                                    6974 375762

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΦασκόμηλο: Το «Ελληνικό τσάι» με πλούσια οφέλη
Επόμενο άρθροΒαλάντης: Τι έκρυβε το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη με τον ελληνοαμερικανό ομοσπονδιακό βουλευτή και μέλος του Κογκρέσο, ξάδερφό του