Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Αθηνά Τρανούλη: «Αγαπάμε την Ελλάδα και την Αττική και δε θα επιτρέψουμε...

Αθηνά Τρανούλη: «Αγαπάμε την Ελλάδα και την Αττική και δε θα επιτρέψουμε άλλο μια πορεία χωρίς σχέδιο και χωρίς σκοπό»

61041443_827246730970798_331447814552813568_n

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη ”Νέα Αρχή για την Αττική”, Αθηνά Τρανούλη, μιλάει 3 μέρες πριν τις εκλογές, στο Koita-magazine!

Η Αθηνά Τρανούλη είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα Αθηνών με τον Γιώργο Πατούλη.  Είναι σχεδιάστρια μόδας κι ιδρυτικό μέλος του κινήματος Take Me Home, σκοπός του οποίου είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Αγαπάμε την Ελλάδα και την Αττική μας και δε θα επιτρέψουμε άλλο μια πορεία χωρίς σχέδιο και χωρίς σκοπό.

Σύζυγος, μητέρα, ηχηρή παρουσία στο χώρο του πολιτισμού και πάνω απ’όλα μάχιμη και γεμάτη με όρεξη για δουλειά!

Πώς από τον χώρο της μόδας, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη ”Νέα Αρχή για την Αττική”;

Πιστεύω ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε όλοι μας με τα κοινά. Συνεχώς παραπονιόμαστε για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, όμως εκτός από το να κρίνουμε τους άλλους δεν κάνουμε κάτι πρακτικό! Μέσα από την οικογένεια μου έχω μάθει να έχω το αίσθημα της ευθύνης, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε και το κίνημα Take Me Home. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κριθώ κι εγώ η ίδια.

55919066_2192270344171534_5323662472207400960_n

Ποιοι οι δικοί σας στόχοι, που θεωρείτε ότι θα αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για μια νέα σελίδα στον πολιτισμό;

Ήδη με τον κύριο Πατούλη σχεδιάζουμε για το νέο μουσειακό χώρο του Ωρωπού και έχουμε κατά νου, δράσεις ώστε να “πάρουμε πίσω” τις πλατείες της Αττικής και να δημιουργήσουμε χώρους για τα παιδιά μας. Ένα μεγάλο πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κι αφορά τον πολιτισμό μας, είναι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Η κρίση έχει οδηγήσει την πόλη μας σε μια υποβάθμιση και παρακμή. Σε όλες τις περιοχές της Αττικής υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια κι αυτό μας δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Θα προχωρήσουμε λοιπόν σε υλοποίηση έργων αναβάθμισης, στον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Και δε μιλάμε μόνο για κτίρια γνωστής αρχιτεκτονικής αξίας, αλλά και των υπολοίπων που φέρουν όμως τον χαρακτήρα και το μέτρο της πόλης! Αυτά έχουμε συζητήσει προς το παρόν και πάνω σε αυτά σχεδιάζουμε για το αύριο…

Πώς μπορεί να ενισχυθεί η καμπάνια σας Take me Home, αν εκλεγείτε την Κυριακή;

Δε νομίζω ότι η εκλογή μου ή η μη εκλογή μου θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την καμπάνια Take Me Home. Σκοπός του είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι κάτι το οποίο προχωράει μεθοδικά, ο κόσμος συμμετέχει ενεργά και στα επόμενα 3 χρόνια πιστεύουμε πως θα γιγαντωθεί.

Αν δίνατε μία συμβουλή στα νέα παιδιά που δηλώνουν υποψηφιότητα στις εκλογές, τόσο ως μητέρα, αλλά και γυναίκα, τι θα τους λέγατε;

Το βασικό είναι την επομένη των εκλογών είτε επιτύχουν είτε όχι, να συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας να αναλαμβάνουν τα ηνία, νέοι άνθρωποι!

60350160_2232956693448073_3640096323660677120_n

Πώς μπορεί εν τέλει η Αθήνα και η Αττική ευρύτερα να γίνει η ομορφότερη πρωτεύουσα στον κόσμο; Είναι εφικτό;

Η Αθήνα είναι η ομορφότερη πρωτεύουσα του κόσμου! Εμείς που τη ζούμε, το ξέρουμε ήδη. Πρέπει γίνει άμεσα redesign σε πολλές γειτονιές της, να αναδείξουμε τα μουσεία της και να δημιουργήσουμε κι άλλα και να οργανωθεί καλύτερα ο τουριστικός τομέας, ώστε αυτό να βγει προς τα έξω.

Γιατί υπάρχει αυτή η απεχθής συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο των πολιτικών και πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αναστραφεί αυτή η εικόνα;

Η αλήθεια είναι ότι η περιφέρεια Αττικής αλλά κι όλη η χώρα τα τελευταία χρόνια πορεύεται χωρίς σχέδιο. Όμως και σήμερα υπάρχουν πολιτικοί με αξιοθαύμαστο έργο. Έχουμε σκοπό να αλλάξει αυτό το σκηνικό! Έχουμε σχέδιο και θα φανεί από την επομένη ημέρα των εκλογών. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει.

Πείτε μου έναν λόγο που αξίζει να σας στηρίξει ο κόσμος σε αυτές τις εκλογές…

Ο κύριος Πατούλης έχει δοκιμαστεί κι έχει δείξει ότι μπορεί να αλλάξει την περιφέρεια. Όσο για εμένα, έχω δείξει πόσο μου αρέσει να προσφέρω στον πολιτισμό μας κι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στην πράξη! Θα αλλάξουμε την Αττική!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜπήκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της η Μενεγάκη!
Επόμενο άρθροΚατερίνα Γώγου: “Οι ρίζες είναι για να βγάζουμε κλαδιά και όχι για να επιστρέφουμε σ’ αυτές.”