Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Μάρα Νεστορίδου: «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά γιατί αυτά είναι το...

Μάρα Νεστορίδου: «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον μας»

59781606_281721476068153_8897126359705321472_n

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ, Μάρα Νεστορίδου, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, μιλάει στο Koita-magazine για την υποψηφιότητα της αλλά και το θέμα των υιοθεσιών σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Πρόκειται για μια γυναίκα δραστήρια, μια γυναίκα πρότυπο και σύμβολο αγάπης κι ανθρωπιάς.  Μέσα από τις δράσεις της και την ηχηρή της παρουσία στο θέμα των υιοθεσιών, έχει τη διάθεση να βοηθήσει και να πληροφορήσει κάθε γυναίκα και κάθε οικογένεια, να μην χάνει τις ελπίδες της για την απόκτηση ενός παιδιού.

Με δύναμη ψυχής η ίδια και ο σύζυγος της, κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Πέρασαν πολλά, δε το έβαλαν κάτω και σήμερα χαίρονται τα 4 παιδιά τους! 2 βιολογικά και τα δύο που υιοθέτησαν από την Αιθιοπία.

Η Μάρα Νεστορίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πάνω στις Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και Οικονομία στα Πληροφοριακά Συστήματα. Η ζωή την ένωσε με το Σάκη Μπασδέκη με καταγωγή από την Αγρελιά Τρικάλων όπου και ζουν σήμερα, με την πανέμορφη οικογένεια τους.

Είναι ένας άνθρωπος με καθαρό βλέμμα, αγάπη για τον άνθρωπο, για τα παιδιά, για τη ζωή την ίδια. Αλώβητη εισήχθη στο χώρο της πολιτικής, συγκινεί κι ελπίζει η δράση της και η αγάπη της για τα παιδιά να διοχετευτεί και στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη δική μας ψήφο!

60800269_449437295627447_1464952807101562880_n

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να δηλώσετε υποψηφιότητα ως ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ;

Πριν 1,5 χρόνο, ο κύριος Καμμένος έμαθε για εμάς μέσω ενός κοινού οικογενειακού προσώπου και με πλησίασε με την γυναίκα του. Μας ζήτησε να του πούμε την ιστορία μας και την εμπειρία μας πάνω στο θέμα υιοθεσίας, ενώ έδωσα προτάσεις για το πως θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση αυτή προς το καλύτερο. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Εκτίμησα την αλήθεια του κου Καμμένου και το γεγονός ότι δεν ήρθε να με πλησιάσει μέσα σε προεκλογική περίοδο.

Αυτά με τα οποία ασχολούμαι καθημερινά και πασχίζω να τα καταφέρω σε θέματα με παιδιά και οικογένειες, θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος να τα μάθει περισσότερος κόσμος και πάνω απ’ολα να βοηθηθεί. Γι’αυτό και το ΝΑΙ σε αυτή την πρόταση.

Είστε μία γυναίκα με ψυχή και πάνω απ΄όλα πλημμυρισμένη από αγάπη. Σας τρομάζει ο χώρος της πολιτικής; Και τι αυτό που ίσως φοβάστε περισσότερο;

Υπάρχουν πράγματα που με τρομάζουν και δεν μου αρέσουν στην πολιτική. Δε σας κρύβω ότι δεν έχω καλή σχέση με την πολιτική. Δε μου αρέσουν οι άνθρωποι που απαρνιούνται το ήθος και την ανθρωπιά τους μπαίνοντας μέσα σε αυτό το χώρο.

60971800_448541249050385_3408154607774334976_n

Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, είναι ότι δεν προτίθεμαι να αλλάξω σαν άνθρωπος, γυναίκα και μητέρα μέσα από την πολιτική. Όπως θα μπω, έτσι θα βγω. Εκλεγώ δεν εκλεγώ.

Σε ποια επίπεδα κινείται το φαινόμενο της υιοθεσίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Η υιοθεσία στην Ελλάδα είναι ένα θέμα νοσηρό ακόμη, με 3.500 παιδιά να βρίσκονται σε ιδρύματα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Κανένα ίδρυμα δεν είναι σαν το σπίτι και την οικογένεια, όσο καλό κι αν είναι. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής ένωσης αναφέρει ότι κανένα παιδί από 0-3 ετών δεν μπορεί να υπάρχει μέσα σε ίδρυμα. Ενώ σύμφωνα με το EuroChild, 25.000.000 παιδιά στην Ευρώπη, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Συνεπώς, οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους! Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας!

Ποιοι οι δικοί σας στόχοι αν εκλεγείτε στο Ευρωκοινοβούλιο;

Θα αναλάβω δράσεις για να μειωθεί η υπογεννητικότητα σε Ελλάδα κι Ευρώπη και θα ασχοληθώ με θέματα που αφορούν τα παιδιά, μέσα από την υιοθεσία. Θέλω η παρουσία μου αν εκλεγώ την Κυριακή στο Ευρωκοινοβούλιο, να είναι ανθρώπινη!

Πώς αισθάνεστε που βλέπετε την οικογένεια σας δεμένη και πάνω απ’όλα μακριά από προκαταλήψεις και καθετί το ρατσιστικό;

Είμαι πολύ περήφανη για την οικογένειά μου! Τίποτα από όλα αυτά δεν ήρθε εύκολα στη ζωή μου.Οι εγκυμοσύνες μου με πολλά, πολλά προβλήματα για την υγεία μου αλλά ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Πολλές φορές στα δύσκολα προσευχόμουν και έλεγα «Παναγιά μου να είμαι καλά, να μην πάθω κάτι, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να μείνουν ξανά μόνα» και η Παναγία μ’ άκουσε και ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα και τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια μεγάλη οικογένεια με τον άντρα μου, μεγαλύτερη από αυτήν που ονειρευόμασταν.

60335178_444497196121457_895628220269854720_n

 Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει χαθεί η έννοια της προσφοράς.  Η έννοια της αγάπης αλλά και της επικοινωνίας. Πιστεύετε στην αγάπη, δίχως ανταλλάγματα;

Ναι πιστεύω. Οι πράξεις και η ίδια μου η ζωή το περιγράφει. Δυστυχώς στην Ελλάδα, η έννοια της προσφοράς, παρεξηγείται πολλές φορές, και όσοι βοηθούν, θεωρούν ότι έχουν ή θα πρέπει να έχουν κέρδος από αυτό. ΌΧΙ. Βοηθάω γιατί το θέλω εγώ. Χωρίς να ζητάω πίσω ανταλλάγματα για την πράξη αγάπης μου. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε αυτό, τόσο πιο ανθρώπινος θα γίνει ο κόσμος μας.

 Ποια η φράση που χαρακτηρίζει τη ζωή και το έργο σας και ενστερνίζεστε κάθε στιγμή;

«Είμαι η ζωή που θέλει να ζήσει εν μέσω της ζωής που θέλει να ζήσει». Με τα λόγια του Άλμπερτ Σβάιτσερ του ανθρώπου που έγινε σύμβολο για την αξία του «σεβασμού της ζωής» και την δράση του στην Αφρική, πορεύομαι στη ζωή μου!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο”Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς μα δε σκοτώνω άστρα”- Κική Δημουλά
Επόμενο άρθροΕκπτώσεις σε ΚΤΕΛ και τρένα εν όψει εκλογών -Ποιοι τις δικαιούνται