Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ Νέες Κυκλοφορίες Ο Γιάννης Γιοκαρίνης: «Μεσημέρι… στον παράδεισο», Ένας δίσκος φόρος τιμής στον Σταμάτη...

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης: «Μεσημέρι… στον παράδεισο», Ένας δίσκος φόρος τιμής στον Σταμάτη Μεσημέρη

2019-Mesimeri-ston-Paradeiso-LP-RMPV1902

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς του κοινού, εκπληρώνει μετά από σχεδόν 10 χρόνια, την υπόσχεση που είχε δώσει στον Σταμάτη Μεσημέρη για την έκδοση του δίσκου με τίτλο «Μεσημέρι…στον παράδεισο».

Τους στίχους, τους είχε εμπιστευθεί ο Σταμάτης στον Γιάννη λίγους μήνες πριν από τον πρόωρο θάνατό του κι εκείνος, όπως γράφει στο συγκινητικό σημείωμα που συνοδεύει τον δίσκο, έσπευσε να τους μελοποιήσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα και να ακούσουν τα τραγούδια μαζί, μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Ο Σταμάτης Μεσημέρης ήταν ένας ταλαντούχος πολυσύνθετος καλλιτέχνης, αξιοπρεπής και υπερήφανος άνθρωπος. Μας χάρισε αγαπημένα τραγούδια που συνοδεύουν και θα συντροφεύουν τις ζωές μας, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνόφωνη rock σκηνή.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης σε συνεργασία με το φίλο του και αδελφικό φίλο του Σταμάτη Μεσημέρη, Αντρέα Αποστόλου έκαναν το όνειρο της έκδοσης του δίσκου πραγματικότητα, όχι με την μορφή μνημόσυνου, αλλά με την ορμή και τη χαρά μιας γιορτής που έχει πρωταγωνιστή και εορτάζοντα τον ίδιο τον απόντα φίλο τους. Και όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τις γιορτές παρόντες είναι οι καλύτεροι φίλοι του Σταμάτη Μεσημέρη με πρώτο τον εμβληματικό και αγαπημένο του ερμηνευτή Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος επιμελείται και την έκδοση του δίσκου.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης μελοποιεί με έμπνευση, αγάπη και πάθος τους ανέκδοτους στίχους του αγαπημένου εκλιπόντα, αντλώντας τη μουσική από το λόγο του και δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αντάξιο της έως τώρα αξιοζήλευτης πορείας και των δύο δημιουργών.
«Το Μεσημέρι… στον παράδεισο» είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη ιδεών και εικόνων που γέννήθηκαν στο μυαλό ενός σπάνιου δημιουργού και έτσι καλούνται να το αντιμετωπίσουν και οι ακροατές του, ως μια γέννηση που περιφρονεί τη φθορά και τη λήθη του θανάτου.
Οι φίλοι του Σταμάτη που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση να συμμετέχουν σε αυτόν τον τόσο ξεχωριστό δίσκο είναι πολλοί και είναι όλοι τους αγαπημένοι και καταξιωμένοι ερμηνευτές και τραγουδοποιοί:

Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου,Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)-, Νίκος Καλλίνης (Εκείνος+Εκείνος), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παντελιάς (Κίτρινα ποδήλατα), Νίκος Ζιώγαλας, Gadjo Dilo, Magic De Spell, Γιάννης Μηλιώκας, Αντρέας Αποστόλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Στο τραγούδι «Ο Ρεμαλίων» ραπάρει ο Stavento συνοδεύοντας τους Γιάννη Γιοκαρίνη-Βασίλη.
Παπακωνσταντίνου-Νίκο Καλλίνη- Νίκο Ζιώγαλα-Λάκη Παπαδόπουλο – Γιάννη.Μηλιώκα.
To album «Μεσημέρι… στον Παράδεισο» είναι μια παραγωγή της Rain Music
Κυκλοφορεί σε cd και βινύλιο με χορηγό επικοινωνίας το Ogdoo.gr.

«Μεσημέρι στον παράδεισο»

Λίγα λόγια για τον δίσκο…

Χειμώνας 2008.. Νύχτα.. Χτυπάει το τηλέφωνο – είναι ο Σταμάτης. Μου μίλησε με θάρρος & πείσμα για την κατάσταση της υγείας του… Μαχητής ως το τέλος!

Μου είπε: «πάρε το Σοφάκι κι ελάτε απ’ το σπίτι». Άνοιξε το συρτάρι του… «αυτά είναι για σένα» είπε. Γυρίσαμε σπίτι μουδιασμένοι.. με μια παράξενη αμηχανία στην ψυχή!

Άνοιξα τον φάκελο.. διάβασα τους στίχους. Άρχισαν να ξεπηδάνε μελωδίες στο μυαλό μου. Εγώ στα όργανα & η Σοφία στην κονσόλα, γράφαμε ασταμάτητα… και πριν τελειώσει η βδομάδα, τον πήρα τηλέφωνο & του είπα: «Σταμάτη, έτοιμα τα τραγούδια..»

Πήγα επιτόπου. Τα άκουσε.. χόρεψε.. γούσταρε!!! Άνοιξε το συρτάρι.. μου έδωσε κι άλλα. Αυτό έγινε άλλες δυο φορές. Αποτέλεσμα.. 34 τραγούδια!

Η κατάσταση της υγείας του είχε φτάσει στο απροχώρητο.. λίγες ώρες πριν να «φύγει», ήμασταν παρέα, και η τελευταία λέξη που με δυσκολία μας είπε, ήταν: «τα τραγούδια μας… να προσέχετε τα τραγούδια μας»! Μαζέψαμε όση δύναμη μας είχε απομείνει & φύγαμε…

Τώρα.. μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, η υπόσχεση που του ‘χαμε δώσει πραγματοποιείται! Συναντήθηκα με τον αδελφικό του φίλο & φίλο μου, Αντρέα Αποστόλου και η αποστολή.. «Σταμάτης Μεσημέρης» άρχισε! Επιλέξαμε 14 τραγούδια & βρήκαμε τις φωνές που ταιριάζουν στο καθένα. Φίλοι & συνεργάτες του Σταμάτη, μαζευτήκαμε στο studio, έβαλε ο καθένας την προσωπικότητά του και βγήκε το αποτέλεσμα που θ’ ακούσετε. Ατέλειωτες ώρες με τον Αντρέα στο studio… για τον Σταμάτη!

Ευχαριστώ πολύ τους μουσικούς, τους τραγουδιστές, τα συγκροτήματα, το «City Studio» και την εταιρεία «Rain Music» για την συμμετοχή και την προσφορά τους!

Επειδή ο Σταμάτης, σαν μοναδική προσωπικότητα, είχε πάρα πολλούς φίλους… ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να τους συμπεριλάβω όλους σ’ αυτόν τον δίσκο.

Με το καλό στους επόμενους…!

Γιάννης Γιοκαρίνης

___________________________

Γιάννη..σαν χτες μου φαἰνεται που ήρθες σπίτι με τα χαρτιά του Σταμάτη και τα cd σου..καλά το σκέφτηκες.. χίλια ευχαριστώ στους παλιόφιλους μουσικούς συνοδοιπόρους ζωής Βάγγο και Στεφ που παίξανε “καλούτσικα”, αλλά και τον “σαξοφωνίστα” Γιάννη Αυγέρη και τον πιο γλυκό άνθρωπο και κιθαρίστα Γρηγόρη Γιαρέλη…άλλα τόσα στους φίλους τραγουδιστές και μπάντες που χωρίς δεύτερη κουβέντα ήρθαν και ζωγράφισαν όπως αυτοί ξέρουν..

Βασίλη..για μια ακόμα φορά γενναιόδωρος όχι μόνο στα υλικά, αλλά στα πιο δύσκολα…τα βαθειά που λέμε..της καρδιάς…

Σταμάτη…σε βλέπω να κάθεσαι δίπλα μου στην κονσόλα με τον καφέ σου και τα τσιγάρα σου και να χαμογελάς… όπως τότε…. στο χαρίζουμε.

Αντρέας Αποστόλου

Έπαιξαν οι μουσικοί:

ΝΤΡΑΜΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΣΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
ΗΛ.ΚΙΘΑΡΕΣ: ΤΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΡΕΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
ΠΙΑΝΟ-ΠΛΗΚΤΡΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
ΦΩΝΗΤΙΚΑ: ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ

Παραγωγή και επιμέλεια παραγωγής: Αντρέας Αποστόλου-Γιάννης Γιοκαρίνης
Επιμέλεια έκδοσης: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Οργάνωση κυκλοφορίας: Κωνσταντίνος Μαμής
Δημιουργία – Μακέτα: Κωνσταντίνος Δεληπάλλας (koyrsaros5@yahoo.gr)
Επιμέλεια Ενθέτου- Διορθώσεις: Φοίβη Αναστοπούλου
Mastering: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Η ηχογράφηση έγινε στο CITY STUDIO

Διανομή: Reload


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Απαράδεκτος οδηγός κατέβασε 15χρονο από το ΚΤΕΛ για… 10 λεπτά!
Επόμενο άρθροΗ Άννα Καραβαγγέλη μας ταξιδεύει στην Καραϊβική του Αιγαίου, Τα Παντερονήσια!