Αρχική Health Δίαιτα Όθωνας Μιχαήλ: Ο διακεκριμένος χειρουργός, μας δίνει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για...

Όθωνας Μιχαήλ: Ο διακεκριμένος χειρουργός, μας δίνει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για την υγεία μας!

ygeia

Προς το τέλος του καλοκαιριού,ξέρετε στο τελείωμα των διακοπών,αρχίζουμε και μελαγχολούμε λιγάκι.Τα κιλάκια που βάλαμε,το πρωινό ξύπνημα,τα σημαδάκια στο δέρμα που ειδικά εμείς οι γυναίκες παρατηρούμε,είναι μερικά μικρά παράπονα που συνοδεύουν τις τελευταίες μέρες των ξέγνοιαστων ημερών.

Τα ερωτήματα πολλά κι έτσι σκέφτηκα να ρωτήσω τον διακεκριμένο χειρουργό κ.Όθωνα Μιχαήλ να μου δώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς! Καλά διαβάσετε! Πολλές φορές πάμε στο γιατρό και από φόβο ή ανησυχία ξεχνάμε να του αναφέρουμε βασικά συμπτώματα του προβλήματός μας,την λύση μας την έδωσε ο ίδιος ο γιατρός μ ένα εγχειρίδιο σωστής καταγραφής συμπτωμάτων του ασθενούς από τον ίδιο τον ασθενή!

Εάν θέλετε λοιπόν μία σωστή κι αποτελεσματική διάγνωση πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ:

1)Να είστε προετοιμασμένοι: Πρίν επισκεφτείτε τον γιατρό σας σχεδιάστε τι θέλετε από αυτή την επίσκεψη .Αναφέρετε στο γιατρό τα βασικά συμπτώματα που νιώθετε,πότε ξεκίνησαν και τί τα επιδεινώνει.

2)Βοηθήστε τη μνήμη σας: Οι ασθενείς συνήθως ξεχνούν τα μισά απ αυτά που τους λέει ο γιατρός τους γι αυτό λοιπόν καλό είναι να κρατάτε σημειώσεις. Σκεφτείτε επίσης αν θα θέλατε να είχατε μαζί σας έναν συγγενή η φίλο για να σας τα θυμίζει!

3)Εξοικονομήστε χρόνο για να μιλήσετε: Αυτό σημαίνει να εξασφαλίσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να διατυπώσετε τις ερωτήσεις και τις απορίες σας,ζητήστε το από το γιατρό σας.

4)Ξεκαθαρίστε τις αμφιβολίες σας:Μην διστάζετε να ζητήσετε από το γιατρό σας να σας εξηγήσει κάτι που δεν καταλάβατε ή να σας δώσει γραπτές οδηγίες.Στόχος του είναι η δική σας ανακούφιση

5)Βεβαιωθείτε Ότι καταλάβατε Τη διάγνωση: Τη θεραπεία και το σκοπό κάθε εξέτασης ή χειρουργικής πράξης.

6) Ζητήστε από τον γιατρό να συνοψίσει ότι σας είπε για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάτι

7) Δηλώστε τις αμφιβολίες σας: εάν δεν συμφωνείτε ή δεν μπορείτε ν ακολουθήσετε την θεραπεία που σας προτείνει,ζητείστε του μία εναλλακτική λύση,ίσως και να μπορεί!

8)Κρατείστε αρχείο από ιατρικές εξετάσεις: εργαστηριακές εξετάσεις, αλλεργίες ακόμα κι εμβόλια, αποτελούν σημαντικές πληροφορίες για την ασθένεια σας.

9)Εάν πρόκειται για χειρουργείο: Ζητείστε το έντυπο συναίνεσης για το χειρουργείο πρίν από την καθορισμένη επέμβαση. Φροντίστε ν αναφέρει αναλυτικά το είδος της επέμβασης καθώς και τις πιθανές επιπλοκές του χειρουργείου. Μόνο εάν συμφωνείτε υπογράψτε το.

10)Ενημερωθείτε για το κόστος της επέμβασης και τους τρόπους πληρωμής,την κάλυψη από τον ασφαλιστικό σας φορέα ή την ισχύ κάποιας ιδιωτικής ασφάλισης.

Να λοιπόν ένα μικρό εγχειρίδιο ασθενούς που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί! Εμείς θ απαντάμε σε κάθε απορία σας ρωτώντας τον ειδικό γιατρό.

Πάντα -Οn air- στο koitamagazine!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΊος, Σίκινος και Φολέγανδρος οι 3 κυρίες του Αιγαίου!
Επόμενο άρθροΠαρουσιάση λευκώματος «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 1985-1998»