Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Η Παριζιάνα: Αφιέρωμα στην ταινία που όλοι αγαπήσαμε!

Η Παριζιάνα: Αφιέρωμα στην ταινία που όλοι αγαπήσαμε!

βλαχοπουλου

Η Παριζιάνα: Αφιέρωμα στην ταινία που όλοι αγαπήσαμε!

Τι να πρωτοπει κανείς για αυτήν την ταινία που δεν σταματάς να γελάς με τις ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου , δεν χορταίνεις να διασκεδάσεις με την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας ούτε λεπτό. Δεν σταματάς να θαυμάζεις όλα εκείνα τα υπέροχα τοπία της Μυκόνου όπου έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα.

Pictures2

Η Ρένα Βλαχοπούλου ”Μαντάμ Πελαζί” με την Ρένα Πασχαλίδου ”Την πιο διάσημη Σούζι που και ψεύδεται και κρυφοτρώει και μάλιστα πολύ,όπως βλέπει στην μεζούρα της η μοδίστρα της ”Πελαγία”!

Υπόθεση

Η Πελαγία Καραμπουμπούνα, μοδίστρα σε μια λαϊκή συνοικία. Πείθεται από την μικρότερη αδελφή της Ελένη, να ανοίξουν έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι, για τις πλούσιες κυρίες της αριστοκρατικής Αθήνας. Για τις ανάγκες της νέας τους “επιχείρησης” επιστρατεύουν έναν τρελό τραγουδιστή φίλο της Έλένης. Και τον πεινασμένο φίλο τους ζωγράφο Λεωνίδα, να παραστήσει τον μοντελίστ και να ”σπάσει” λίγο την μέση του. Έτσι, όλοι μαζί μεταφέρονται στην Μύκονο, για να παρουσιάσουν τη νέα τους κολεξιόν.

Pictures2-2
Αφισέτες από την ταινία.

Παριζιάνα απ’ τα Τρίκαλα

Στις αφίσες όπως βλέπουμε αναγράφεται ο τίτλος “Παριζιάνα απ’ τα Τρίκαλα” και όχι  “Η Παριζιάνα” σκέτο, όπως όλοι ξέρουμε. Στην ταινία επίσης δε γίνεται λόγος για Τρίκαλα, αφού η κυρία Πελαγία, η μοδίστρα, δηλώνει ότι είναι απο τη Νέα Φιλαδέλφεια. ‘Ισως τελικά είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα ποιος ξέρει;

Pictures2-1

-Στη Μύκονο δεν πάμε για να παραθερίσουμε, αλλά για να θερίσουμε παρά! Ο Χρόνης Εξαρχάκος με ατάκες που έμειναν όπως “τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα αγοράκι; -Μούσμουλα!” εδώ με την Ρένα Βλαχοπούλου!

Η Πρεμιέρα ήταν ένας θρίαμβος

Η Ρένα Βλαχοπούλου επιστρέφει θριαμβευτικά στη Φίνος αφού η Παριζιάνα έκοψε 554.428 εισιτήρια στην πρώτη προβολή της στις 22 Δεκεμβρίου το 1969 και ήρθε στην 6η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες. Η Ρένα είχε φύγει από την Φίνος για τρία χρόνια και γύρισε τρεις ταινίες με την ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ αποφάσισε όμως να επιστρέψει και πάλι στον Φίνο αλλά με την διπλάσια αμοιβή.Η ίδια θεωρούσε αυτή την ταινία μία απο τις καλύτερες της λόγω του δροσερού και καλογραμμένου σεναρίου της.

img312
Μαντάμ Πελαζί ντε παρί , ντε κομπινεζιόν ,ντε κομπινεζόν , ε μπουσουάρ , λεσκαλιέ ,τουαλέτε , βερισέξ ,ζαμάν φου!

Άγνωστα περιστατικά

Η στιγμή που καταφτάνουν στο ξενοδοχείο της Μυκόνου είναι άκρως επεισοδιακή καθώς η Πελαγία τρέχει να ξεφύγει προκειμένου να μην τη δει ένας γνωστός της, ο ”Γιώργος” Κώστας Καρράς με αποτέλεσμα να πέσει πάνω και να πατήσει ένα πελάτη του ξενοδοχείου, που κάθετε αμέριμνος σε μια πολυθρόνα διαβάζοντας την εφημερίδα του. Ο οποίος θα σηκωθεί από τη θέση του και θα αναφωνήσει την μοναδική του ατάκα ”Άχ ο κάλος μου.” Για αυτούς που παρατηρούν τις λεπτομέρειες η Βλαχοπούλου δεν πάτησε ποτέ τον Κώστα Βουτσά που παίζει ως κομπάρσος για χάρη ίσως της αγαπημένης του τότε Έρικα Μπρόγιερ που πρωταγωνιστεί στην ταινία αλλά και στην παράσταση που θα δούμε!

Pictures2-3

Τα μουσικοχορευτικά νούμερα χρησιμοποιούνται ως γέμισμα, όπως και η παρουσία του Γιάννη Πουλόπουλου και της Μαρινέλλας.Με πολύ κέφι χορεύουν σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της τανίας εδώ ο Βαγγέλης Σειληνός , Η Έρικα Μπρόγιερ και Ρία Δελούτση.

Pictures3-2-1

Σκήνες από την ταινία με τους Ρένα Βλαχοπούλου & Δημήτρη Καλλιβωκά. Βαγγέλη Σειληνό, Έρικα Μπρόγιερ & Κώστα Καρρά.

Το  soundtrack είναι του Μίμη Πλέσσα και ακούγονται τα τραγούδια ”Δως μου τ΄αθάνατο νερό” , ”Ζωγραφισμένα στο χαρτί” , ”Τρεχαντήρι θα αρματώσω”, ”Η Μοδίστρα” , ”Οταν μιλάς για χωρισμό” ,”Θέλω πολύ”  & το ”Sunshine for your Dreams” που θα δείτε παρακάτω!

Πληροφορίες για την ταiνία : Aπό τα βιβλία του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη , κ.α

Δείτε ακόμη: Μεγάλοι έρωτες: Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου ερωτεύτηκε τον Γιώργο Λαφαζάνη

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗGreekCinemaFanPage
Προηγούμενο άρθροΗ Παριζιάνα από τις αρχές Οκτωβρίου, στο θέατρο «Broadway» !
Επόμενο άρθροΣοκ στο Ηράκλειο: Βρέθηκε έμβρυο σε τάπερ
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!