Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ με αναμνήσεις : H Βασίλισσα Αμαλία στην T.V

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ με αναμνήσεις : H Βασίλισσα Αμαλία στην T.V

aliki Αμαλία

Η Αλίκη στη μικρή οθόνη

Βασίλισσα Αμαλία. Δευτέρα 5 Μαϊου 1975.Η Εθνική μας σταρ σε μία περίοδο που ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος έχει τελειώσει, και το κοινό έχει αφεθεί στην ασπρόμαυρη μικρή οθόνη, η ίδια ως Αμαλία και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ως συνταματάρχης Καλλέργης αποφασίσουν να ενδώσουν στις προσταγές της εποχής και να κάνουν πρεμιέρα με το έργο Βασίλισσα Αμαλία σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Κώστα Καραγιάννη.Η σειρά τελειώσε συμπληρώνοντας 68 σαραντάλεπτα επεισόδια στις 22 Αυγούστου 1976. Προβλήθηκε σε επανάληψη στο κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου το 1976.

Η σειρά “Βασίλισσα Αμαλία” αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία από το τηλεοπτικό κοινό, αλλά τελικά το σήριαλ δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση. Στις θεαματικότητες, “κυρίαρχη” σειρά εκείνη τη σεζόν ήταν η σειρά ”Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” του ΕΙΡΤ και όχι η “Βασίλισσα Αμαλία”, την οποία και τελικά επισκίασε παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν για αυτήν.

Η σειρά αρχικά προβάλλονταν κάθε Δευτέρα και κάποια στιγμή αργότερα συνέχισε την προβολή της κάθε Κυριακή.

Η ιστορία της σειράς, με την μορφή φωτορομάντζου, δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Μαρι-Λένα” για 46 εβδομάδες. Παρακάτω θα δούμε το 16σέλιδο βιβλιαράκι της ”Κατερίνας” που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου το 1975 μαζί με το τεύχος 108 της Α’ Περιόδου.

Pictures8

Pictures9

Pictures10

Το δυσάρεστο είναι ότι η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη ούτε και σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ. Έτσι ψάξαμε πάλι στα ”μαγικά” μας αρχεία και βρήκαμε κάποια σπάνια πλάνα της σειρά από την εκπομπή  ”ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” της ΕΡΤ. Αλλά και μια σπάνια συνέντευξη της Αλίκης στον Γιώργο Λιάνη τις γιόρτινες μέρες του 1985-86 όπου μιλάει για τα γυρίσματα της σειράς και όχι μόνο. Ας απολαύσουμε λοιπόν το βίντεο!

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Αμαλία: Όλο το παρασκήνιο με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και Πρέκα

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗAlikofansPage
Προηγούμενο άρθροΔεν νοιάζει «ό,τι και να λένε» τον Βασίλη Δήμα (video)
Επόμενο άρθροΑναλύσαμε το ζωδιακό χαρακτήρα του Χρήστου Σπανού
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!