Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Βασίλισσα Αμαλία: Όλο το παρασκήνιο με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και Πρέκα

Βασίλισσα Αμαλία: Όλο το παρασκήνιο με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και Πρέκα

αλικη πρεκας παπαμιχαηλ

Ήταν το 1971 όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πλέον την δική της θεατρική στέγη στην οδό Αμερικής – Το περιβόητο ”Θέατρο Αλίκη” (πρώην Μαξίμ) κα ετοιμάζοταν η περίφημη παράσταση «Βασίλισσα Αμαλία». 

Βασίλισσα Αμαλία: Όλο το παρασκήνιο με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και Πρέκα

Όλη η φιλότεχνη Αθήνα, χαιρετίζει το νέο θέατρο ως απαραίτητο επίτευγμα της θεατρικής λάμψης της εθνικής σταρ και του ποιοτικού συζύγου της Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το θέατρο υπέρκομψο, πολύ προσεγμένο, πολύ στιλάτο ήταν τότε το στολίδι της θεατρικής πιάτσας.

Οι τσακώμοι της όμως με το τότε σύζυγό της Δημήτρη Παπαμιχαήλ δεν είχαν τελειωμό. Μαλίστα ήταν να ανεβάσουν και να εγκαινιάσουν μαζί το καινούργιο τους θέατρο με το έργο «Βασίλισσα Αμαλία» του Γεώργου Ρούσσου. Ο Δημήτρης όμως μετά από ένα μεγάλο καυγά τους αποχώρησε αφήνοντας πίσω του την Αλίκη ολομόναχη με το θίασο τους. Φήμες τότε ήθελαν τον Δημήτρη να συζητάει με το Εθνικό θέατρο για ενδεχόμενη συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη: Αναστάσιος Τρανούλης: Όταν ο Yves Saint Laurent χάρισε στον κόσμο το διάσημο Opium

Ο Κώστας Πρέκας ήταν η αμέσως επόμενη επιλόγη της Αλίκης

Ο Κώστας Πρέκας ήταν η αμέσως επόμενη επιλόγη της Αλίκης, αστέρι της Φίνος τότε και από τους ωραιότερους άνδρες που πέρασαν από το ελληνικό θέατρο. Φωτογραφίζεται με τον θίασο στις καθιερωμένες πόζες κάθε επικείμενης παράστασης, όμως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή επιστρέφει ο Παπαμιχάηλ και ο Πρέκας αναγκαστικά – αλλά πολύ ευγενικά αποχωρεί από το θίασο και τις πρόβες.

βουγιουκλακη πρεκας κοιτα
Αριστερά με τον Κώστα Πρέκα και δεξιά με τον Δημήτρη όταν ξαναγύρισε πίσω.

Τα πρωτασέλιδα της εποχής έγραφαν:

Αλίκη – Δημήτρης: Χωριστοί δρόμοι

1971. Χωρίζουν οριστικά και όχι μόνον καλλιτεχνικά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και  Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ύστερα από καλλιτεχνική συνέργασια όκτω σχεδόν χρόνων και από έναν θυέλλωδη έρωτα, το δημοφιλέστερο ζευγάρι μας θα ακολουθήσει στο μέλλον χωριστούς δρόμους. ‘Ετσι στο ρόλο του Καλλέργη θα εμφανιστεί τον χειμώνα στο ”Θέατρο Αλίκη” και στο έργο «Βασίλισσα Αμαλία» δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Πρέκας. Ενώ ο Δημήτρης θα φύγει, καθώς λέγεται για το Παρίσι.

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ με αναμνήσεις : H Βασίλισσα Αμαλία στην T.V

Θα ακολουθήσει και διάλυση του γάμου τους; Ναι, λένε μετ’ επιτάσεως οι φήμες. Οι ίδιοι ωστόσο, οι πρωταγωνιστές, αρνούνται να κάνουν σχετικές δηλώσεις. Γεγονός είναι πάντως ότι τον τελευταίο καιρό το ζεύγος Παπαμιχαήλ διασκεδάζει χωριστά. Η Αλίκη στην Ύδρα και ο Δημήτρης στον Αστέρα βουλιαγμένης.

βουγιουκλακη πρεκας κοιτα
Σπάνια φωτογραφία από τις πρώτες πρόβες του έργου με τον Μάνο Κατρακη (στον ρόλο του Μακρυγιάννη), τον Νίκο Γαλανό (στο ρόλο του Όθωνα) και τον Κώστα Πρέκα (στον ρόλο του Καλλέργη).

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1971 ο Δημήτρης εγκατέλειψε την βίλλα όπου έμενε ολομόναχος και ξαναγύρισε σπίτι όπου η Αλίκη τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες: «Ήταν ένα κακό όνειρο που πέρασε» είπε η Αλίκη. Και όλα άρχισαν να πηγαίνουν ρολόϊ, Επί πλέον ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ανέλαβε πάλι την διεύθυνση του ”Θεάτρου Αλίκη”. Το Πανελλήνιο που είχε συγκινηθεί από τον διατυμπανίσθεντα επικείμενο χωρισμό, ξαναβρήκε την ευτυχία του.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Ο Δημήτρης είπε ότι η Αλίκη «σε μία κρίσιμη καμπή της δουλειάς της, χρειάζεται την συμπαράσταση όλων μας» κι η Αλίκη του ευχήθηκε «Καλωσόρισες». Έπειτα δόθηκε μία μικρή εορταστική δεξίωση, με αναψυκτικά και τυρόπιτες και, κατόπιν ο Δημήτρης ανέλαβε τις ευθύνες του, ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.

Μετά από χρόνια ο Κώστας Πρεκάς στο Ζappit δηλωσε τα εξής:

«Με την Αλίκη δεν κατορθώσαμε να παίξουμε. Διαφωνήσαμε για τους δικούς μας λόγους. Η Αλίκη είναι η… Αλίκη. Κοντραριζόταν με πολλούς. Έτσι και με μένα. Ήταν όμως η εθνική σταρ και τη μνημονεύω ακόμα και σήμερα. Μεγάλη σταρ, ειλικρινά. Στην παράσταση “Βασίλισσα Αμαλία” το ’71 διαφωνήσαμε και τη θέση μου θα έπαιρνε ο Παπαμιχαήλ, παρότι είχαν τσακωθεί ως ανδρόγυνο.

Παραιτήθηκα, λοιπόν. Της ζήτησα τα συμβόλαια και τα έσκισα. Βλέποντάς το αυτό ο Μάνος Κατράκης είπε μπροστά σε όλους: “Παιδί μου, τέτοια μεγαλοψυχία δεν έχουμε δει από κανέναν ηθοποιό».


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕστίαση: Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν τουαλέτα;
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο αστυνομικός που είχε αιχμάλωτη την 19χρονη
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!