Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τι λέει ο νόμος του 1937 που εφαρμόστηκε με την εισβολή αστυνομικών...

Τι λέει ο νόμος του 1937 που εφαρμόστηκε με την εισβολή αστυνομικών στους κινηματογράφους

1554258_joker1.0

Τα περιστατικά με αστυνομικούς να εισβάλουν σε κινηματογραφικές αίθουσες για να αποτρέψουν ανήλικους να παρακολουθήσουν την ταινία Joker, που είναι ακατάλληλη για ανηλίκους, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας από την Κυριακή που έγιναν γνωστά δημοσίως.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, που μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 «ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι του 1937».

«Δεν μας άρεσε η εικόνα, εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπάνε την αστυνομία. Εμείς κάνουμε τεράστιο αγώνα για να φέρουμε τα παιδιά δίπλα μας. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες μόνο σε ένα κομμάτι, αυτό της εγκληματικότητας. Μας φορτώνουν με πάρεργα που είναι στα όρια του νόμου και της παρανομίας. Δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτά θέλουμε να υπηρετούμε τον πολίτη», επισήμανε σχετικά ο κ. Μαυροειδάκος. Ειδικότερα, ο νόμος που εφαρμόστηκε για την επέμβαση της αστυνομίας στα σινεμά είναι ο αναγκαστικός νόμος 445/1937, που προβλέπει μεταξύ άλλων πως απαγορεύεται η είσοδος σε κινηματογράφους για ανηλίκους, εκτός αν η ταινία έχει κριθεί κατάλληλη.

arthro_nomos_anilikoi_kinimatografos

Μάλιστα προβλέπεται και φυλάκιση ή πρόστιμο για τον διευθυντή της επιχείρησης ή εκπρόσωπο αυτής, που επέτρεψε σε ανήλικους να δουν ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία.

arthro_nomos_anilikoi_kinimatografos2

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller
Προηγούμενο άρθροΟ άγνωστος έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη!
Επόμενο άρθροΚρήτη: Πυροβόλησε τον αδελφό του