Αρχική RETROLOVERS Τι έλεγε ο Σωτήρης Μουστάκας για την Διατροφή του

Τι έλεγε ο Σωτήρης Μουστάκας για την Διατροφή του

βιολί sotiris-moustakas Μουστάκας

Σωτήρης Μουστάκας.Πηγαίο ταλέντο, πολιτικοποιημένο πρόσωπο, ευγενής και μετρημένος. Διακρίθηκε για τις κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ωστόσο θεωρούσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει και σε διαφορετικούς ύφους ταινίες.

Ο Σωτήρης Μουστάκας (Κάτω Πλάτρες, Λεμεσός, 20 Ιουνίου 1940 – Αθήνα, 4 Ιουνίου 2007) ήταν Ελληνοκύπριος ηθοποιός. Ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση που παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Μουστάκας έπαιξε σε δεκάδες τηλεταινίες, κινηματογραφικές ταινίες και πολλές θεατρικές παραστάσεις. Το 1994, απέσπασε το βραβείο επιθεώρησης “Τα Παναθήναια”, για την ερμηνεία του στο Άμλετ. Το 1996, έλαβε το πρώτο βραβείο Παπαδούκα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, για τον ρόλο του στην επιθεώρηση Οι Δύο Δουλειές.

Τέλος, το 2003 απέσπασε το βραβείο Ερμηνείας Ελληνικού Έργου Κάρολος Κουν, για τη συνολική του προσφορά στην επιθεώρηση.

Ο Μουστάκας είχε εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για την ηθοποιία και το θέατρο. Είχε δηλώσει ότι η ηθοποιία είναι “σαν ένα απάτητο κι ανεξερεύνητο βουνό. Σκαρφαλώνεις με κόπο, φτάνεις στην κορυφή και βλέπεις ότι υπάρχει κι άλλη κορυφή, κι ύστερα κι άλλη. Όταν πεις έφτασα, το έχεις χάσει το παιχνίδι” 

Δείτε ακόμη: Σωτήρης Μουστάκας: Έπαιζε τελικά βιολί ή όχι;

Απόσπασμα από την εκπομπή “Διατροφή και Υγεία” με τον Κώστα Μπαζαίο και την Βενετία Βέργου το 1997 μιλάει για την διατροφή του.

https://www.youtube.com/watch?v=8fdoLYqo6Jc

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗ greekcinenostalgia
Προηγούμενο άρθροΈρωτας μετά (04-06/11): Όσα θα γίνουν στα επόμενα επεισόδια
Επόμενο άρθροΛυδία του GNTM: Πρωταγωνιστεί σε ταινία και δεν την αναγνωρίζει κανείς
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!