Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Είδαμε: Hairspay και μεταφερθήκαμε στο Hollywood

Είδαμε: Hairspay και μεταφερθήκαμε στο Hollywood

Το μιούζικαλ είναι ένα απαιτητικό είδος, που υπαγορεύει τον απόλυτο συντονισμό όλων, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Γράφει ο Γιάννης Κοκκου

Στο θεατρικό σανίδι αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, διότι η ανοχή σε περιθώρια λάθους είναι μηδενική! Σε αυτή την περίπτωση, ο πολυμελής θίασος ηθοποιών και χορευτών ανταποκρίθηκε άψογα σε αυτή την πρόκληση!!

FB_IMG_1573108103563

Η σκηνοθετιδα Θέμις Μαρσέλου και η Άννα Αθανασιάδη με τις εκπληκτικές χορογραφιες ήταν οι συντονιστές ενός απαιτητικού εγχειρήματος, που έφεραν άψογα εις πέρας, σηκώνοντας το βάρος ενός παγκοσμίου φήμης μιούζικαλ, που έπρεπε να μεταφερθεί χωρίς εκπτώσεις στο αθηναϊκό κοινό. Ο Μάρκος Σεφερλής ξεχώρισε ερμηνευτικά στο ρόλο της μάνας!! Απέδειξε το εύρος του ταλέντου και των δυνατοτήτων του με τρυφερότητα, χιούμορ και συγκίνηση. Πάρα πολύ καλός και ο Κώστας Κόκλας ως σύζυγος. Η ταλαντούχα κόρη Tracy Turnblad, Κατερίνα Σούσουλα, ήταν αληθινή αποκάλυψη και μας μάγεψε με τη μοναδική φωνή της! Επίσης, τι να πει κανείς για τη Ντορέτα Παπαδημητρίου! Εντυπωσιακή και πάλι είναι μάλλον επιεικής χαρακτηρισμός! Ο Ησαΐας Ματιάμπα πολύ καλός, όπως άλλωστε αναμενόταν!

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, οι άψογες χορογραφίες, υπέροχα, πολύχρωμα σκηνικά, αλλά και άκρως εντυπωσιακά κουστούμια, βάζουν το θεατή αμέσως στο κλίμα των ’60s. Με συγκίνηση, αλλά και χιούμορ το “Hairspray” περνάει αβίαστα τα έντονα αντιρατσιστικά του μηνύματα, χωρίς να κουράζει ή να γίνεται “βαρύ”! Το θέμα είναι λίγο πολύ γνωστό. Οι περιθωριοποιημένοι έγχρωμοι της Βαλτιμόρης του 1962 γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σόου χάρη στη πεισματάρα και μπριόζα Tracy! Η πρωτοκαθεδρία σε αυτό της κοκκαλιάρας ντίβας με τις τέλειες αναλογίες, το ξανθό μαλλί, το στυλάτο ντύσιμο και το ύφος εκατό καρδιναλίων, έχει κλονιστεί για πάντα! Οι χορευτικές φιγούρες των μαύρων εισάγονται στο σόου και η «Μέρα του Νέγρου» δεν καταργείται, ενώ πλέον τα ζευγάρια χορευτών είναι μεικτά. Ένα βήμα προς την αντιρατσιστική κατεύθυνση μόλις έγινε και τίποτα πια δε θα είναι ίδιο!

FB_IMG_1573108122864

Το “Hairspray” περνάει επίσης και το αισιόδοξο μήνυμα να κυνηγάει κανείς τα όνειρά του και να παλεύει γι’ αυτά, γιατί τελικά είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν!

Καλοδεχούμενη είναι και η προσαρμογή κάποιων διαλόγων στο ελληνικό γίγνεσθαι και ατάκες “κομμένες και ραμμένες” για τον αγαπημένο μας Μάρκο Σεφερλή! Χωρίς να φαντάζουν παράταιρες και να αλλοιώνουν το συγκεκριμένο μιούζικαλ, το κάνουν ακόμα πιο προσιτό στο θεατή!

Χορός, τραγούδια, λάμψη, θα σας συνεπάρουν και θα “τσακώσετε” συχνά τον εαυτό σας να λικνίζεται ελαφρά στο κάθισμα, έτοιμο να λάβει μέρος στην εντυπωσιακή αυτή γιορτή και να γίνει ένα με το θίασο! Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που πρέπει να ζήσετε οι ίδιοι για δυόμιση ώρες, για να νιώσετε το όλο κλίμα και θα απολαύσετε αναμφισβήτητα, ακόμα και αν δεν είστε λάτρης των μιούζικαλ! Θα αποχωρήσετε από την αίθουσα με ένα πλατύ χαμόγελο! Μια παράσταση εφάμιλλη, αν όχι και ανώτερη από αντίστοιχες, που παίζονται στο Μπρόντγουαιη και το Λονδίνο, τη Μέκκα των μιούζικαλ! Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Ραντεβού στο “Ακροπόλ”, λοιπόν!

Πληροφορίες παράστασης
“Hairspray” The Broadway Musical

ΚείμενοΜουσικήΣτίχοι
Mark O’ DonnellMarc ShaimanScott Wittman
Thomas Meehan Marc Shaiman

Απόδοση κειμένου, στίχων – σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση – διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Επικοινωνία – Προβολή: Μαρκέλλα Καζαμία

Παιζουν :
Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Κόκλας,
Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης, Ησαίας Ματιάμπα,
Κατερίνα Σούσουλα, Άννα Φιλιππάκη, Βαρβάρα Νεμπή, Μαριάννα Γερασιμίδου
και ο Βαγγέλης Κακουριώτης

Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ
Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα
(Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 και 21:00,
Κυριακή 17:30 και 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 150′ (με διάλειμμα)

Εισιτήρια:
Τιμές ανά ζώνη: 15 ευρώ, 20 ευρώ, 30 ευρώ, 40 ευρώ, 50 ευρώ

VIP εισιτήριο: 100 ευρώ (περιλαμβάνει γρήγορη είσοδο από την δεύτερη είσοδο, κέρασμα από το κυλικείο του θεάτρου, περιήγηση στα καμαρίνια και τα παρασκήνια αμέσως μετά το τέλος της παράστασης)

Κρατήσεις:
2103648303 (ώρες ταμείου: 10.00-21.00 καθημερινά, εκτός Δευτέρας)

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2103648303 και στο groups@theatroakropol.gr.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ μητέρα που μαχαιρώθηκε στα Καμίνια, από την κόρη της, έσπασε την σιωπή της και είπε ότι “θα γίνουμε όλοι καλά”!
Επόμενο άρθροΚρήτη: Νεκρός στα 34 του από ναρκωτικά!