Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Σαν σήμερα έφυγε η γλυκιά Βίκυ Βανίτα

Σαν σήμερα έφυγε η γλυκιά Βίκυ Βανίτα [αφιέρωμα]

ΒΑΝΙΤΑ ΚΟΙΤΑ

Η Βίκυ Βανίτα ήταν ελληνίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

2008 ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΙΣΕΣ (12)

Από το 1968, όταν έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων», ως το 1984, όταν χρονολογείται η τελευταία ταινία της, «Εδώ είναι Βαλκάνια», εμφανίστηκε σε δεκαέξι ταινίες.

ΦΩΤΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (5)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά 1971

Στις πολύ γνωστές κωμωδίες της ανήκει ο «Τρελοπενηντάρης» δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αλλά και η τριλογία του «Μανωλιού» με τον Γιώργο Παπαζήση. Έκανε, επίσης, χαρακτηριστικές εμφανίσεις στις δραματικές ταινίες «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου και «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.

1976-4-27 Ρομάντσο , 1730

Ένα από τα χόμπυ της ήταν να ζωγραφίζει ανθογραφίες. Εδώ είναι στο σπίτι της με την παλέττα και τα πινέλα της να ζωγραφίζει στον ελέυθερο της χρόνο.

2019 ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΡΧΕΙΟ (274)

Στη μικρή οθόνη η Βίκυ Βανίτα πρωτοεμφανίσθηκε το 1973 στη σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Ανθρώπινες Ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ).Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή με τον ταχυδακτυλουργό Μάικ Λαμάρ, συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως Το ρετιρέ το 1990, ενώ ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Στο παρά πέντε» (2005, MEGA).

Pictures

Για μία μεγάλη περίοδο της ζωής δούλεψε ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο (Τηλέραμα κ.α.).

Η Βίκυ Βανίτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου 2007, σε ηλικία 59 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από καρκίνο του πνεύμονα, τον οποίο απέκρυπτε από τους οικείους και τους φίλους τους, λέγοντας ότι πάσχει από άσθμα.

Δείτε επίσης: Μια φορά κι έναν καιρό: Όταν η Τζένη Καρέζη έκανε ψαροτούφεκο!

Pictures2

Είχε πει η ίδια:

”Το θέμα είναι να μη βασιστείς στην εμφανίση σου”

”Σημασία έχει να γίνεις πρωταγωνιστής στην συνείδηση του κοινού”

”Δεν σημαίνει τίποτα ξεχωριστό το να είσαι ηθοποιός. Άλλοι σπουδάζουν επί χρόνια, σώζουν ζωές και μένουν άγνωστοι στον κόσμο.”

”Φεύγω χωρίς συζήτηση από μία σχέση, μισώ τις εξηγήσεις, αυτό το ξέφτισμα που τελικά οδηγεί σε πικρίες και μικρότητες.”

”Δεν είμαι πολύ έξυπνη, είμαι πολύ δυνατή. Πρόσθεσε αν θέλεις ότι είμαι και λίγο κουτή.”

 

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜε το που πήρε το δίπλωμα οδήγησης – 10 λεπτά μετά έπεσε σε ποτάμι (βίντεο)
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Βάρθης:”Όποια οικονομική ή τεχνική δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί με σωστές συνεργασίες και συνεννόηση”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!