Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Θάνος Καλλίρης:”Συνειδητοποιούμε όλοι μας πόσο σημαντικά είναι τα απλά καθημερινά”

Θάνος Καλλίρης:”Συνειδητοποιούμε όλοι μας πόσο σημαντικά είναι τα απλά καθημερινά”

IMG_20200426_141654

Από τους καλλιτέχνες που έχουν βιώσει σπουδαίες στιγμές σε δισκογραφικό κομμάτι και ραδιοφωνικές επιτυχίες που μέχρι και σήμερα παίζουν δυνατά σε κάθε τους live λες και βγήκαν  μόλις τώρα.

Ενας αξιόλογος τραγουδιστής με συνέπεια σε αυτό που κάνει και ένας εκπληκτικός  πατέρας που είναι πάντα δίπλα στην οικογένεια του.

Ο Θάνος Καλλίρης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για τις ημέρες της δικής του καραντίνας αλλά και για την νέα συνήθεια που έχει υιοθετήσει μέσα σε αυτή την περίοδο, μετατρέποντας όλα τα επαγγελματικά και προσωπικά του αρχεία σε ψηφιακή μορφή.  Ακόμη αναφέρεται στο τι του λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες, δίνοντας μέσα από την νέα του διασκευή στο κομμάτι “Δεν Πειράζει” το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας στο κόσμο.

IMG_20200426_141559_071

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Είναι πραγματικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον πλανήτη και όχι μόνο για τη χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες μέρες διαβάζω τα νέα για τον ιό από όλο τον κόσμο και δεν μπορώ να πω ότι δεν με αγχώνει όλη αυτή η κατάσταση και για λόγους υγείας και για λογους οικονομικούς.

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά πιστεύω δυστυχώς ότι θα αργήσουμε πολύ να επανέλθουμε σε μια καθημερινότητα όπως την ήξερε ο καθένας μας.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Προσπαθώ να είμαι δημιουργικός, όσο γίνεται! Περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου παίζοντας επιτραπέζια και βλέποντας πολλές ταινίες και σειρές και επειδή οι περισσότεροι αυτές τις μέρες έχουμε περίσσευμα ενέργειας εκτονώνομαι κάνοντας έναν περίπατο κοντά στο σπίτι ή λίγο ελλειπτικό!!! Κάνει καλό στα νεύρα, σας το συνιστώ!!!

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Καθημερινά λόγω άπλετου πλέον χρόνου ψηφιοποιώ τις άπειρες κασέττες βίντεο και ήχου που έχω από όλη την διάρκεια της καριέρας μου αλλά και από οικογενειακές στιγμές.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την αναστολή των Θεάτρων , των κινηματογράφων και των χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πόσο εύκολο ήταν για σένα η προσαρμογή σου στο σπίτι χωρίς να δίνεις την φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο ; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες για σένα εκτός ζωντανών εμφανίσεων ;

Είμαι άνθρωπος του σπιτιού και δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα με την καραντίνα, αφού τις καθημερινές δεν εργάζομαι έτσι κι αλλιώς, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορώ να δουλέψω και δεν θα μπορώ για πολύ καιρό ακόμα λόγω της φύσης της δουλειάς μου αφού απαιτείται ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων μου στοιχίζει πάρα πολύ συναισθηματικά και οικονομικά βέβαια.

IMG_20200426_141556_859

Σε άγχωσε η οικονομική – επαγγελματική αδράνεια που δημιουργήθηκε και ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα μέσα σε αυτή;

Προφανώς και με αγχώνει, δεν έχω την πολυτέλεια να μπορώ να ζω χωρίς να δουλεύω !Επόμενο βήμα νομίζω είναι πολύ νωρίς να το σκεφτόμαστε αφού η δική μας δουλειά θα είναι δυστυχώς από τις τελευταίες που θα ανακάμψουν.

Ως μπαμπάς θορυβήθηκες περισσότερο με την εξάπλωση της νόσου στη χώρα; Η ψυχραιμία και η λογική ήταν σύμμαχοι σου σε αυτή την κατάσταση την οποία ζούμε; 

Σίγουρα όταν έχεις παιδιά αγχώνεσαι με τέτοιες καταστάσεις αλλά πιστεύω όταν σκέφτεσαι ψύχραιμα και λογικά καταφέρνεις και δεν παρασύρεσαι σε υπερβολές, μπορείς να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεις να εμπνέεσαι μουσικά αναζητώντας νέα κομμάτια και μουσικά projects ή λόγω της κατάστασης που επικρατεί πολλά προγραμματισμένα σχέδια μπήκαν στο πάγο ;

Η δουλειά  μου είναι το πάθος μου, είναι ο τρόπος να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο και πάντα υπάρχει η  μουσική στο μυαλό μου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί βέβαια δεν είναι εύκολο να υλοποιήσω όλα αυτά που έχω υπόψιν μου.

IMG_20200426_141602_096

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ;

Ακόμα κι αν στην αρχή αυτής της κατάστασης δεν το σκεφτήκαμε, τώρα πια νομίζω ότι η πλειοψηφία των συνανανθρώπων μας έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης τους για πολλά ζητήματα και συνειδητοποιούμε όλοι μας πόσο σημαντικά είναι τα απλά καθημερινά και θέλω να πιστεύω πως ακόμα κι όταν τελειώσει αυτός ο «γολγοθάς» που βιώνουμε θα δίνουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά μας, στην ξεκούρασή μας, σε μια απλή βόλτα γύρω από το σπίτι μας , πράγματα που παρατηρώ ότι συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα ενώ παλιότερα τα είχαμε ξεχάσει ή ακόμα χειρότερα δεν μας ενδιέφεραν καθόλου.

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Η δια ζώσης επαφή με τους φίλους μου και την ευρύτερη οικογένειά μου, η δουλειά μου και η επαφή με τον κόσμο που έρχεται να με δει στα live μου.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά την λήξη της καθολικής καραντίνας ; 

Να δω τους φίλους μου σίγουρα!!!!!

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτός ο «πόλεμος», γιατί αυτό που ζούμε  δεν απέχει και πολύ από μια εμπόλεμη κατάσταση. Σίγουρα ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά από αυτό , θα υπάρχει μια φοβία και μια καχυποψία για το ποιος είναι ο διπλανός μας, γι’ αυτό θα ευχηθώ η εύρεση ενός φαρμάκου και ενός εμβολίου να έρθει σύντομα για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε το διπλανό μας με αγάπη και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο Θάνος Καλλίρης μέσα από τον αναγκαστικό εγκλεισμό που βιώνουμε όλοι μας λόγω του επιθετικού ιού, διασκεύασε το τραγούδι του που είχε κυκλοφορήσει το 2011 με σκοπό να προσφέρει ένα τεράστιο χαμόγελο και μια ζωντάνια σε όλο τον κόσμο. 

Διαβάστε παρακάτω το προσωπικό μήνυμα του τραγουδιστή και χαμογελάστε ακούγοντας το νέο κομμάτι με τίτλο ” Δεν Πειράζει” 

Ατενίζοντας με χιούμορ και αισιοδοξία την «επόμενη μέρα» των περισσοτέρων από εμάς, διασκεύασα αυτό το τραγούδι μου του 2011, με σκοπό να σας «παρασύρω» να χαμογελάσετε και να ξεχαστείτε έστω για τρία λεπτά.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠίσω στις οθόνες μας οι Άγριες Μέλισσες- Δείτε πότε
Επόμενο άρθροΑίγιο: Αφαιρέθηκαν πινακίδες στο αγροτικό που μετέφερε την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής!