Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ Δημήτρης Λιόλιος : « Η σχέση μου με τη μουσική θέλω να...

Δημήτρης Λιόλιος : « Η σχέση μου με τη μουσική θέλω να παραμείνει αγνή και αυθεντική»

Δημήτρης Λιόλιος

Δημήτρης Λιόλιος : « Η σχέση μου με τη μουσική θέλω να παραμείνει αγνή και αυθεντική»

Ένας νέος τραγουδοποιός ο   L I O L I O S  (Δημήτρης Λιόλιος) έρχεται με το πάθος και τον ενθουσιασμό των 22 του χρόνων να μας παρασύρει στο μουσικό του κόσμο και να μας υπενθυμίσει ότι η μουσική και γενικότερα η δημιουργία είναι «Το μόνο γιατρικό».

Με ποπ διάθεση και τη ροκιά της νιότης σχημάτισε ένα μουσικό «ΠΑΖΛ» έξι τραγουδιών που αποτελούν το πρώτο του προσωπικό album. Με αφορμή αυτό το album μας μιλά για τα όνειρά και  τις φιλοδοξίες του…

Ο Δημήτρης Λιόλιος

Δημήτρη πότε μπήκε η μουσική στη ζωή σου;

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκινάει συνειδητά από 5 ετών. Στα 9 μου ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας και μια μεγάλη σειρά καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Στα 15 αποφάσισα να αφοσιωθώ στη μουσική. Πήρα πτυχίο αρμονίας, παρακολούθησα μαθήματα μοντέρνας φωνητικής και μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας, και ξεκίνησα τα live με διάφορες μπάντες στη Σπάρτη. Στα 18 όταν ξεκίνησα να φοιτώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών άρχισαν εκεί τα live με την μπάντα «εCrew». Στα 20 ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ μέσω μιας προσωπικής δουλειάς, την οποία κατάφερα να ολοκληρώσω μετά από δύο χρόνια και είναι το πρώτο album μου με τίτλο «ΠΑΖΛ».

Pazl Cover

Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις από τι αποτελείται το δικό σου μουσικό παζλ; Ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα και ποιοι οι μουσικοί δρόμοι που ακολουθείς;

Από μικρός είχα μια ροπή προς τα ροκ ακούσματα. Στην αρχή ελληνικό και μετέπειτα ξένο classic rock. Περνώντας τα χρόνια όμως με κέρδισαν πολλά και διαφορετικά είδη ανά περιόδους, από pop μέχρι ελληνικό έντεχνο και ρεμπέτικο. Κατέληξα λοιπόν στο ότι καλώς η κακώς, δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα ποια είναι τα ακούσματα μου, αφού μου αρέσει συνεχώς να τα εξελίσσω και να τα ανανεώνω. Το μουσικό μου Παζλ λοιπόν αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κομμάτια, κάποια από τα οποία δεν τα έχω βρει ακόμα. Όσο για το συγκεκριμένο album, θα έλεγα ότι κυμαίνεται σε pop, rock ακούσματα και αποτελεί το «ημερολόγιο» μου για το έτος 2021 που γράφτηκαν τα τραγούδια. Στο μέλλον δε ξέρω τι μου επιφυλάσσει ο μουσικός δρόμος, όπως δε ξέρω τι θα γράψω στο ημερολόγιο μου αύριο.

Το album σου σε τι ήχους κινείται;

Πρόκειται για έξι ελληνόφωνα τραγούδια που κινούνται σε ποπ και ροκ ήχους. Το ομότιτλο «ΠΑΖΛ», «Το μόνο γιατρικό», «Σιωπή», «Το κουτί» , και η «Αγκαλιά» σε στίχους Δημήτρη Αρχοντή, Νεκτάριου Φλώρου και «Σαν Παιδί» σε στίχους Μαρίλιας Φωτοπούλου.

Ποιο είναι “Το μόνο γιατρικό” για το Δημήτρη; Μίλησέ μας για το πρώτο single που ξεχώρισε από το album και το θέμα του.

«Το Μόνο Γιατρικό» γράφτηκε μια περίοδο που ήμουν στα down μου. Εκείνη τη περίοδο παρατήρησα ότι τα μόνα πράγματα που με έκαναν να νιώθω καλύτερα ήταν το αίσθημα της επιβίωσης που αντλούσα από την κολύμβηση και την ιππασία και η χαρά της δημιουργίας, μέσω σύνθεσης μουσικής. Θα έλεγα λοιπόν ότι το μόνο γιατρικό για εμένα είναι η δημιουργία και το αίσθημα της επιβίωσης όπως λέει και το τραγούδι.

 

Το videoclip είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη παραγωγή για τα σημερινά δεδομένα. Πως τα κατάφερες;

Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι είμαι τελειομανής και πάντα έχω την αίσθηση ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Αυτό όμως που πρέπει να επιδιώκεις είναι το να ξέρεις, ότι εσύ και η ομάδα σου με τους πόρους που διαθέτεις έκανες αυτό που μπορούσες. Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο. Και νομίζω ότι με το Βαγγέλη Ρασσιά που ανέλαβε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία το πετύχαμε. https://www.youtube.com/watch?v=klH-8ckUkIg

Medicine Colorblind_1.109.2

Στο videoclip σε βλέπουμε να ιππεύεις το δικό σου άλογο; Πώς προέκυψε να έχεις δικό σου άλογο;

Η σχέση μου με τα άλογα ξεκίνησε από πολύ παλιά, με τα άλογα εργασίας της γιαγιάς μου στο άλλο μου χωριό, τη Βατσουνιά (Καρδίτσα). Είχα πολύ μεγάλο έρωτα. Έτσι έπεισα το θείο μου στη Σπάρτη και πήραμε το Δριμύ, ένα άλογο που κακοποιούνταν. Μετά από πολύ καιρό, μας εμπιστεύτηκε. Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για το Δριμύ. Κράτα το ότι κάθε μέρα μαζί του είναι ξεχωριστή και συναντάς κάτι καινούριο. Αυτό είναι το απολαυστικότερο.

 

Είσαι από τη Σπάρτη. Πόσο δύσκολο ήταν να βρεις το μουσικό σου δρόμο στην Αθήνα; Το γεγονός ότι μένεις στην επαρχία αυξάνει τη δυσκολία για μια μουσική καριέρα;

Μεγάλωσα στη Σπάρτη αλλά τα τελευταία χρόνια μένω στην Αθήνα για σπουδές και εργασία. Νομίζω ότι πλέον η έννοια της απόστασης, δε παίζει τόσο ρόλο, αφού μέσα σε δύο ώρες είσαι στη πόλη σου. Σημασία λοιπόν, θεωρώ πως έχει το περιεχόμενο και όχι το μέρος από το οποίο κάποιος προέρχεται. Όσο για τη δυσκολία μουσικής καριέρας προσπαθώ να μη το σκέφτομαι. Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που με εκφράζει τη δεδομένη στιγμή. Η μουσική καριέρα αν είναι να έρθει, θα έρθει.

 

Ποιο είναι πιο κοντά στη δική σου ψυχοσύνθεση- ο ερμηνευτής ή ο τραγουδοποιός; Τι σου βγαίνει πιο αβίαστα;

Νομίζω πως έχω περισσότερα κοινά με έναν τραγουδοποιό, παρά με έναν ερμηνευτή. Απολαμβάνω περισσότερο τη διαδικασία της δημιουργίας και ας με ταλαιπωρεί κάποιες φορές, παρά τη διαδικασία της ερμηνείας.

 

Θα πήγαινες σε κάποιο τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό;

Δεν θα πήγαινα και γενικά πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πήγαινα και στο μέλλον. Δεν το θεωρώ κακό, απλά νομίζω δεν είναι για εμένα.

Είσαι πολύ νέος ηλικιακά-πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια όσον αφορά στη μουσική σου καριέρα…

Προσπαθώ απλά να το ζω και όπου με βγάλει, όπως είπα και παραπάνω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω και μετά από 10 χρόνια να έχω την ίδια διάθεση και τον ίδιο προβληματισμό για αναζήτηση γύρω από τη μουσική. Ο βασικός μου στόχος είναι η σχέση μου με τη μουσική να παραμείνει αγνή και αυθεντική.

Θα κάνεις κάποιες εμφανίσεις; Θα σε δούμε κάπου το καλοκαίρι;

Στις 29 Μαΐου θα κάνω παρουσίαση του album στο Faust (Αθηναϊδος 12) και σας περιμένω όλους. Μαζί μου θα είναι φίλοι από μπάντες που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά το καλοκαίρι έχουμε πολύ όρεξη όπως καταλαβαίνεις μετά από αναμονή 2 χρόνων και ο στόχος μας είναι να τραγουδήσουμε παντού!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Ο Αστέρης δε χάνει λεπτό και πάει στα Γιάννενα να βρει την Αργυρώ
Επόμενο άρθροΕπανάσταση με «Μουσικές και Χρώματα» για το Μανώλη Κονταρό