Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Χρίστος Αντωνιάδης:”Όλοι μας πλέουμε σε άγνωστα ύδατα”

Χρίστος Αντωνιάδης:”Όλοι μας πλέουμε σε άγνωστα ύδατα”

1749720

Από τους καλλιτέχνες που έχουν βιώσει την χρυσή εποχή στο επάγγελμα τους με  μεγάλες επιτυχίες οι οποίες αντηχούν μέχρι και σήμερα στα αυτιά του κόσμου. Την φετινή σεζόν  επανήλθε στο νυχτερινό χάρτη της διασκέδασης με ένα ξεχωριστό μουσικο- θεατρικό  κονσεπτ, ενώνοντας τις δυνάμεις του μαζί με την Έλντα Πανοπούλου και την Δέσποινα Ολυμπίου, λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Ο Χρίστος Αντωνιάδης  μιλάει στο Koitamagazine.gr για το πώς βίωσε την περίοδο του κατ’οίκον εγκλεισμού και για τις δημιουργικές στιγμές που πέρασε μαζί με την γυναίκα του , για την κρίση στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για το τι του λείπει περισσότερο αυτή την περίοδο. Ακόμη αναφέρεται στην επιτυχημένες μουσικές του εμφανίσεις με την Έλντα Πανοπούλου και την Δέσποινα Ολυμπίου τον φετινό χειμώνα οι οποίες διακόπηκαν λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στο κομμάτι της υγείας και την επικινδυνότητα του ιού.

IMG_20200504_143520

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Σίγουρα η κατάσταση που ζούμε αυτή την στιγμή είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ οτιδήποτε έχουμε αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν. Θέλω να βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα καθώς πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά έστω και αν βιώνουμε τώρα περίπου ένα “Χολιγουντιανό σενάριο” που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί στη πραγματικότητα.

Θέλω να διακρίνω ένα φως στο τούνελ και ότι μετά από αρκετή δόση υπομονής και ψυχραιμίας από μέρους μας, όλα θα κυλήσουν ομαλά για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για όλο το κόσμο. Σίγουρα η οικονομία θα δεχθεί ένα τεράστιο χτύπημα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αλλά και να επανέλθουμε σταδιακά στην αγορά.

Τους τελευταίους δύο μήνες μείναμε σπίτι και άπαντες δείξαμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο όλο αυτό το καιρό ; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο που βρίσκεται ακόμα στο σπίτι ώστε η παραμονή τους να είναι  ευχάριστη και δημιουργική;

Αυτή την εποχή πρέπει να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα και να μην λαμβάνουμε χαλαρά αυτό που μας συνέβη διότι μιλάμε για κάτι αληθινό,  με τις χιλιάδες απώλειες ανθρώπων δίπλα μας να μας το αποδεικνύουν συνεχώς.

Θα πρέπει να οπλιστούμε με ανεκτικότητα, υπομονή και καλή διάθεση βρίσκοντας πράγματα που μας ευχαριστούν για να περνάμε όσο πιο ευχάριστα τον χρόνο μας όπως την χρήση του διαδικτύου, την παρακολούθηση ταινιών και σειρών αλλά και την είσοδο της άσκησης στη ζωή μας. Να κάνει ο καθένας αυτό που τον ευχαριστεί καλύτερα. Αυτή την περίοδο έβαλα το ποδήλατο στη ζωή μου και έτσι γυμναζόμουν με ευχάριστο τρόπο.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Λόγω του ότι είμαι “σπιτόγατος”, είχα πολλές συνήθειες κατά την παραμονή μου στο σπίτι όπως την ενασχόληση με το ίντερνετ αλλά και την μαγειρική. Αυτό που απέκτησα πιο πολύ τελευταία είναι η καθημερινή βόλτα με το ποδήλατο που κάνω μαζί με την γυναίκα μου, κάτι που μπορεί στην αρχή να μου φάνηκε βαρετό και κουραστικό αλλά στη πορεία το συνήθισα και το θεώρησα ως μια καλή αφορμή να περπατήσω και να με χτυπήσει λίγο καθαρός αέρας, πάντα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

FB_IMG_1588598036796

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την αναστολή των Θεάτρων , των κινηματογράφων και των χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πόσο εύκολο ήταν για σένα η προσαρμογή σου στο σπίτι χωρίς να δίνεις την φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο ; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες για σένα εκτός ζωντανών εμφανίσεων ;

Η εντολή να ανασταλλούν όλες οι καλλιτεχνικές εργασίες και οι πολιτιστικοί χώροι που τις φιλοξενούν ήταν κάτι πολύ άγριο. Καταλαβαίνοντας την αναγκαιότητα αυτής της πράξης, εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μην στενοχωριέται τόσο γι’ αυτό  καθώς μιλάμε για το καλό όλων μας το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η παύση εργασίας. Όλοι μας πλέουμε σε άγνωστα ύδατα. Εύχομαι να μην κρατήσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση.

Την φετινή χειμερινή σεζόν ο κόσμος σε απόλαυσε στην Οδός Ακαδημίας 43 σε ένα ξεχωριστό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα μαζί με την Ελντα Πανοπούλου, την Δέσποινα Ολυμπίου και μια σειρά νέων και ταλαντούχων παιδιών. Σου λείπει η επικοινωνία που είχες με το κόσμο; Τι έχεις να θυμάσαι από την φετινή παρέα επί σκηνής; 

Φέτος βίωσα μια υπέροχη σεζόν με την Ελντα Πανοπούλου και την Δέσποινα Ολυμπίου επί σκηνής η οποία διεκόπη λίγο απότομα λόγω του κύματος του κορονοϊού  στη χώρα.

Η φετινή χρονιά ήταν από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες που έχω περάσει. Είχα μια τρομερή επαφή με τον κόσμο, κάτι που απόλαυσα πολύ. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και για μένα διότι έκανα πράγματα που δεν συνηθίζω να κάνω και ερμήνευσα διαφορετικά τραγούδια. Ευελπιστώ ότι θα το κάνω ξανά στο μέλλον.

80323315_538250260064134_2375668899589914624_n

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεις να εμπνέεσαι μουσικά αναζητώντας νέα κομμάτια και μουσικά projects; Το τραγούδι είναι κάτι που σε κρατάει αισιόδοξο τις ημέρες που διανύουμε; 

Όλη αυτή την περίοδο δουλεύω κάποια κομμάτια στο προσωπικό μου στούντιο ηχογράφησης, κρατώντας όσο μπορώ την επαφή μου με την μουσική. Συνεχίζω να γράφω νέα τραγούδια, να πειραματίζομαι μουσικά και να κάνω διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Μέρος αυτών ήταν και το IL MONDO cover που πραγματοποίησα στο instagram και ίσως ακολουθήσουν και άλλα στη πορεία.

Το τραγούδι είναι μέσα στη καρδιά και στη ψυχή μου. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Ανεξάρτητα του τι περνάω, πάντα έχω την ανάγκη να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου μέσα από αυτό το τραγούδι.

Θεωρείς ότι μέσα από την διαδικασία του εγκλεισμού οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και θα βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή μπορεί και να αποξενωθούμε τελείως ;

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αποξένωσης. Τις πρώτες μέρες της καραντίνας βρέθηκα σ’ ένα μαγαζί για κάποια ψώνια. Την στιγμή που περίμενα έξω απ’ το μαγαζί, σε απόσταση από τους υπόλοιπους πελάτες, μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα ότι μόλις περάσει το διάστημα της απομόνωσης, θα θελήσουμε να δώσουμε μια τεράστια αγκαλιά στους δικούς μας ανθρώπους, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο απλώς επειδή μας έχει λείψει πολύ αυτή η επαφή.

Νομίζω ότι είναι μέρος της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, η ανάγκη για αγκαλιά και τρυφερότητα η οποία λείπει αυτό το διάστημα. Δεν φτάνει μόνο να το λες αλλά θέλεις και να το κάνεις. Ευτυχώς όλο αυτό το καιρό έχω στο πλευρό μου την γυναίκα μου με την οποία περνάμε μαζί όλη αυτή την νέα συνθήκη αλλά δεν παύει να μου λείπουν και οι γονείς μου. Ελπίζω πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κατάστασης και να προχωρήσουμε παρακάτω στη ζωή μας.

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Αυτή την περίοδο μου λείπει πολύ η ανθρώπινη επαφή – επικοινωνία, η αίσθηση ότι ανήκεις σ’ ένα κοινωνικό σύνολο και ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου. Σε πολλούς βέβαια λείπουν τα χρήματα  καθώς υπάρχουν γύρω μας και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και έτσι είναι δύσκολο να βιοποριστούν αυτό το διάστημα μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους και την αναστολή της εργασίας τους. Καλό είναι να σκεφτούμε και αυτούς τους ανθρώπους.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεται την επόμενη μέρα μετά κορονοϊού ;

Εύχομαι πολύ σύντομα να βρεθεί ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό που ζούμε και να επιστρέψουμε στη κανονικότητα μας, ίσως πιο ώριμοι. Αναφέρομαι κυρίως στις ηγεσίες μας παγκοσμίως οι οποίες περισσότερο ασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με το κομμάτι της ανάπτυξης τεχνολογιών όπως την κατασκευή πολεμικού εξοπλισμού και αυτοκινήτων, παραμελώντας αυτό το τόσο απλοϊκό ίσως πράγμα,  το ότι μπορεί ένας απλός ιός να μας εξαφανίσει.

Είναι μια κατάσταση που νομίζω ότι θ’ αντιμετωπιστεί αλλά φανταστείτε να μιλούσαμε για κάτι πιο άγριο και έντονο το οποίο θα μπορούσε να μας αποδεκατίσει σαν ανθρωπότητα μέσα σε λίγα χρόνια.

Θα ήθελα λοιπόν ν’ αποφασιστεί από τους αρμόδιους φορείς ότι θα λάβουν δράση πολύ έντονα  και ότι θα γίνει μια πιο ενδελεχής και ολοκληρωμένη έρευνα τα επόμενα χρόνια ώστε να μην μας βρίσκει απροετοίμαστους μια τέτοια κατάσταση η οποία μπορεί να ξεπεραστεί για κάποιο διάστημα αλλά δεν γνωρίζει κανείς πότε θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή μας. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

FB_IMG_1588591312217


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο11185 – Νέος αριθμός για καταγγελίες για όσους δεν φοράνε μάσκα
Επόμενο άρθροΗ Βίκυ Σταυροπούλου – Αποκάλυψε αν πληρώθηκε από το σποτάκι του “Μένουμε σπίτι”