Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολική επαναφορά για malls και χώρους εστίασης – Σενάριο να ανοίξουν νωρίτερα

Ολική επαναφορά για malls και χώρους εστίασης – Σενάριο να ανοίξουν νωρίτερα

ATHENS-METRO-MALL

Σε πρώτο πλάνο οι συζητήσεις για τους χώρους εστίασης – Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Από χθες Δευτέρα η χώρα μας έχει μπει σε ρυθμούς άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα πρώτα καταστήματα μπορεί να άνοιξαν ωστόσο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να επανέλθει η κανονικότητα προ του ιού. Πλέον το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης, που προσδιορίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι συζητήσεις γύρω από τον κλάδο της εστίασης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται υπό εξέταση είναι να δοθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στα καταστήματα εστίασης, ακόμη και στο οδόστρωμα.

«Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος» είπε ο κ. Παπαθανάσης, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega. Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι οι ανακοινώσεις για το χώρο της εστίασης αναμένονται μετά τις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». «Θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν» συμπλήρωσε.

Κάνουμε τα πάντα για να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης
Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε το βράδυ της Δεύτερας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «κάνουμε τα πάντα για να ανοίξουν. Γνωρίζουμε ότι ειδικότερα το καλοκαίρι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ συνδέεται με τον τουρισμό και την εστίαση. Για τη διευκόλυνσή τους έχουμε συζητήσει με την ΚΕΔΕ και δημάρχους, για να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης των κοινόχρηστων χώρων χωρίς να δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα. Η συγκεκριμένη επέκταση δεν θα έχει επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη. Όμως όπου αυτό δεν είναι δυνατό θα μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι επιχειρήσεις ακόμα και ως 50%. Γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αύριο Τρίτη θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις».

Σχετικά με το εάν επανεξετάζεται το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των εστιατορίων -κανονικά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου- ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως «είναι μία απόφαση που δεν παίρνει ο υπουργός Εσωτερικών. Ωστόσο θέλω να παρακαλέσω τους επιχειρηματίες και τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, γιατί μπορεί με αυτό τον τρόπο να απελευθερωθούν και οι χώροι εστίασης γρηγορότερα. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια πιθανότητα».


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗethnos
Προηγούμενο άρθροΣΟΚ: Μετανάστες στη Μόρια αρπάζουν σκυλιά μέσα από σπίτι (vid)
Επόμενο άρθροΧρύσπα:”Όλοι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα”