Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Xenia Ghali:”Αυτή η κατάσταση κατάφερε να μας ενώσει πνευματικά”

Xenia Ghali:”Αυτή η κατάσταση κατάφερε να μας ενώσει πνευματικά”

IMG_20200518_124143

Ανήκει στα χαρισματικά πρόσωπα της νέας γενιάς που τρέχουν με μια απίστευτη ταχύτητα στο κομμάτι της δουλειάς τους, λαμβάνοντας συνεχώς σπουδαίες διακρίσεις και θερμή αγάπη από το κοινό.

Μια επιτυχημένη επαγγελματίας η οποία έχει πάθος γι αυτό που κάνει και που δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις νέες της μουσικές κυκλοφορίες οι οποίες ταξιδεύουν από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη.

Η Xenia Ghali μίλησε στο Koitamagazine.gr για το πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας η οποία όπως δηλώνει την έφερε πιο κοντά στο κομμάτι της επικοινωνίας με τον κόσμο, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τα live dj set της μέσα από την πλατφόρμα των social media. Ακόμη η ταλαντούχα dj και Ελληνίδα παραγωγός αναφέρθηκε  στο μεγάλο ερωτηματικό που επικρατεί στο πεδίο των ζωντανών εμφανίσεων μέσα στην εποχή της πανδημίας αλλά και στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί ολόκληρος ο καλλιτεχνικός κλάδος παγκοσμίως.  Τέλος η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κομμάτι της έμπνευσης στη ζοφερή πραγματικότητα γύρω μας, αποκαλύπτοντας ότι αυτό το διάστημα δουλεύει πάνω σε νέα κομμάτια τα οποία θα παρουσιάσει στο μέλλον.

IMG-20200418-WA0011

Τους τελευταίους δύο μήνες βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξη νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων ;

Η αλήθεια είναι πως όλοι βιώσαμε και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται καθημερινά βάση των εξελίξεων. Παρόλα αυτά προσπάθησα να μετριάσω όλες τις αρνητικές σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν το πρώτο διάστημα. Θεωρώ ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν είχαν θετικά αποτελέσματα. Θέλω να παραμένω αισιόδοξη σκεπτόμενη την επόμενη ημέρα. Είναι στο χέρι όλων μας πλέον που είμαστε στην μετά εποχή καραντίνας να παραμείνουμε ασφαλής ώστε να μην αναζωπυρωθεί η εξάπλωση του ιού.

Όλο αυτό το διάστημα μείναμε σπίτι με σκοπό να προστατεύσουμε τους γύρω μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς ήταν για σένα η περίοδος της καραντίνας; Σε τι έκανε ο εγκλεισμός καλύτερη την Xenia ;  

Η περίοδος αυτή που μείναμε όλοι σπίτι μας για το κοινό καλό ήταν σίγουρα μια κατάσταση που με έκανε να κοιτάξω τα πράγματα αλλιώς. Πράγματα και καταστάσεις τα οποία θεωρούσα «δεδομένα» πλέον δεν τα θεωρώ, δηλαδή από μια βόλτα με τους φίλους μου, ένα γεύμα, μέχρι και μια συνάντηση με τους συνεργάτες μου. Πράγματα απλά, καθημερινά που με την ταχύτητα που ζούμε δεν μπορείς να σκεφτείς πως είναι χωρίς αυτά.

Θεωρώ πως αυτή η συνθήκη με έκανε πιο δημιουργική στο κομμάτι κυρίως της επικοινωνίας με το κοινό, ψάχνοντας νέους τρόπους, αφού όλοι ήμασταν στα σπίτια μας. Είμαστε τυχεροί και έχουμε στα χέρια μας τα social media τα οποία μου επέτρεψαν να συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί τους μέσα από τα Instagram live dj sets μου.

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες κατ’οίκον περιορισμού και πολλών προβληματισμών, επιστρέψαμε σε μια νέα κανονικότητα χωρίς ωστόσο να έχουμε ξεπεράσει απόλυτα τον κίνδυνο του ιού. Πώς ήταν η επιστροφή στη μετά καραντίνας εποχή;  

Η καραντίνα μπορεί να έληξε όμως όλοι οφείλουμε να κινούμαστε και να συναναστρεφόμαστε με προσοχή. Σίγουρα και εγώ είχα την ανάγκη να δω δικούς μου ανθρώπους που για αρκετές εβδομάδες δεν είχα συναντήσει.

Μέσα σε μια νύχτα το κύμα του κορονοϊού έπληξε βαθύτατα τον καλλιτεχνικό κλάδο με την αναστολή όλων των πολιτιστικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σου ;  

Η πανδημία του Covid-19 δημιούργησε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους. Ο καλλιτεχνικός κλάδος είναι από τους πρώτους που επηρεάστηκαν και από τους τελευταίους που θα ανακάμψουν, διότι οι συναυλίες , τα φεστιβάλς , τα νυχτερινά μαγαζιά συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

Τα δικα μου προγραμματισμένα live έχουν ακυρωθεί όπως και όλων των καλλιτεχνών. Προτεραιότητα όλων είναι η υγεία μας. Παραμένουμε θετικοί και επικοινωνούμε μέσα από την μουσική μέχρι να μπορέσουμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί.

DSC08777_kbedit

_AGG5728

Πολλοί καλλιτέχνες μιλούν για ένα δύσκολο πεδίο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και με το άνοιγμα της νέας σεζόν με την ματαίωση πολλών παραγωγών , τονίζοντας ότι λίγοι θα είναι αυτοί που θα επιβιώσουν. Πώς πιστεύεις ότι θα είναι το καλλιτεχνικό τοπίο σε όλα τα είδη θεάματος και συγκεκριμένα στο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων τους επόμενους μήνες ; Θεωρείς ότι θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ζωντανές εμφανίσεις όπως τις γνωρίζαμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας;

Θεωρώ πως δεν θα μπορέσουμε σύντομα να ζήσουμε την εμπειρία ενός live όπως την γνωρίζαμε. Όλοι όσοι δουλεύουμε σε αυτόν τον χώρο – ο καθένας από το πόστο του – είμαστε ακόμα με ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα γίνει στο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στην υλοποίηση ενός live ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Την περίοδο που διανύουμε καταφέρνεις και εμπνέεσαι μουσικά δουλεύοντας νέα κομμάτια και projects ή λόγω της κατάστασης που επικρατεί πολλά προγραμματισμένα σχέδια μπήκαν στο πάγο ολοκληρωτικά;

Η έμπνευση είναι ένα κομμάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις. Έρχεται, όταν κάτι μπορεί να με αγγίξει, να με επηρεάσει και να με κάνει να θέλω του δώσω «σάρκα και οστά». Αυτήν την περίοδο δουλεύω πάνω σε νέα τραγούδια τα οποία αργότερα θα παρουσιάσω. Στον «πάγο» σίγουρα έχουν μπει όλα τα projects τα οποία χρειάζονται φυσική παρουσία.

Πιστεύεις ότι οι συνήθειες που αποκτήσαμε μέσα στην περίοδο της καραντίνας θα ενταχθούν ομαλά στο νέο τρόπο ζωής μας ή πολύ εύκολα ξεχνάμε ως άνθρωποι αυτή την περιπέτεια ;

Θέλω να πιστεύω πως κάποια θετικά στοιχεία θα συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε και μετά την καραντίνα. Να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, να γυμναζόμαστε, να τρεφόμαστε σωστά και να νοιαζόμαστε για το κοινό καλό. Δεν πιστεύω πως εύκολα μπορούμε να ξεχάσουμε αυτήν την περιπέτεια. Αυτή η κατάσταση κατάφερε να μας ενώσει πνευματικά.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά κορωνοϊού ; 

Πάνω απ΄όλα θα ευχηθώ υγεία σωματική και ψυχολογική. Η επόμενη ημέρα θα ήθελα να μας βρει όλους δυνατούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα κατάλοιπα του ιού. Γιατί τα καλύτερα δεν έρχονται, εμείς τα φέρνουμε.

image00001

 

 

 

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Κραουνάκης: Αποζημιώθηκε με 800 ευρώ, από τον Δ. Αθηναίων για τη συναυλία στο φορτηγό
Επόμενο άρθροΚαλλιθέα: Έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο 34χρονης