Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Peg Leg, ένας φωτογράφος με ανησυχίες….

Peg Leg, ένας φωτογράφος με ανησυχίες….

iro moukioy

Ο Nikos Peg Leg επιλέχτηκε από το Koita Magazine για να δημιουργήσει μία δραστική αλλαγή των στάνταρντ στις φωτογραφίας μόδας στην Ελλάδα.

Ο ίδιος είναι αντισυμβατικός σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης. Η φωτογραφία για εκείνον δεν αποτελεί το επάγγελμα όπου πρέπει να ζήσει από αυτό, αλλά ένα χόμπι που ζει γι’ αυτό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού του.

Ο ίδιος αφαιρεί την υπερβολική επεξεργασία, στα καλλιτεχνικά πορτραίτα και είναι αυτό που μας έκανε να τον ερωτευθούμε. Πιστεύει στο σλόγκαν που είχε πει κάποτε ο μεγάλος φωτογράφος της VOGUE, για το photoshop, Πέτερ Λίντμπεργκ:

«Αυτή θα πρέπει να είναι η ευθύνη των σημερινών φωτογράφων, να απελευθερώνουν τις γυναίκες, και τελικά τους πάντες, από την τρομοκρατία της νεότητας και της τελειότητας».

δείτε μερικές από τις δουλειές του στο Koita και στο Woman’s Secret:

Συμφωνεί απόλυτα και με τον Γιούσουφ Καρς που σε ένα λεύκωμά του είχε γράψει: «Μέσα σε κάθε άνδρα και σε κάθε γυναίκα, κρύβεται ένα μυστικό· ως φωτογράφος οφείλω να το αποκαλύψω, εάν μπορώ. Η αποκάλυψη, αν συμβεί, θα συμβεί σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου με μια ασυνείδητη κίνηση, με μια στιγμιαία λάμψη του ματιού, με ένα πρόσκαιρο σήκωμα της μάσκας που όλοι οι άνθρωποι φορούν για να κρύβουν από τον κόσμο τον ενδόψυχο κόσμο τους. Σ’ αυτή την πολύ φευγαλέα ευκαιρία, ο φωτογράφος πρέπει να δράσει, γιατί αλλιώς έχει χάσει.»

Και αυτό το έχει κάνει τρόπο ζωής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Πάντα ήρεμος στις κινήσεις του περιμένει αυτό το ”κάτι” αυτή την ιδιαίτερη κίνηση που θα μπορέσει να αποτυπώσει ο φακός του. Και μέσα από αρκετά κλικ να επιλέξει αυτό το ένα, αυτό που θα γεμίσει την δική του ψυχή αλλά και του μοντέλου….

https://www.instagram.com/p/CDXg59_p3c5/

https://www.instagram.com/p/B4akt5KA_-b/

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Δείτε σε ποιες περιοχές θα κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα
Επόμενο άρθροΗρώ Μουκίου: Ποτέ δεν συμπάθησα το ”χρυσό” της showbiz