Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Μια σφαίρα στη καρδιά: Η μέρα που περιμέναμε έφτασε

Μια σφαίρα στη καρδιά: Η μέρα που περιμέναμε έφτασε

Pictures6

Η μέρα που περιμέναμε έφτασε. Από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες θα έχουμε την τιμή να απολαύσουμε την ταινία  Μια σφαίρα στη καρδιά. Η σπάνια ταινία του Ζαν Ντανιέλ Πολέ, με την Τζένη Καρέζη, τον Σάμι Φρέι και την Φρανσουάζ Αρντί.

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Για πρώτη φορά στις ελληνικές οθόνες μετά το 1965, σε αποκατεστημένη κόπια από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου. Πηγή: Carousel films

1965. Ο Ζαν Ντανιέλ Πολέ, βενιαμίν της Νουβέλ Βαγκ, ερωτευμένος με την Ελλάδα, έρχεται για να γυρίσει ένα σενάριο νουάρ του μόνιμου συνεργάτη του Πιερ Καστ. Μαζί του φέρνει τους Γάλλους σταρ Σάμι Φρέι και Φρανσουάζ Αρντί. Στήνει την παραγωγή εν μέσω Ιουλιανών (κάθε μέρα στις διαδηλώσεις) με τον κολλητό του Κώστα Φέρρη και τον παραγωγό Αλέκο Λεμπέση. Σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο επιλέγει την ανερχόμενη ενζενί ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ ενώ η μουσική ανήκει στον λατρεμένο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Δείτε επίσης: Ολη η αλήθεια για την διεθνή ταινία της Τζένης Καρέζη που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο

Σε άλλους ρόλους, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σπύρος Φωκάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Ζανίνο και άλλοι γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί. Η ταινία γυρίζεται στον Πειραιά, στο Πέραμα, στους Δελφούς, στην Σκύρο και στην Σικελία. Το ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, κυκλοφόρησε το 1966 σε Ελλάδα και Γαλλία. 54 χρόνια μετά, επιστρέφει στις ελληνικές οθόνες, τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται, σε πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πατήστε στο λίνκ και μάθετε λεπτομέρειες γαι την ταινία  Μια σφαίρα στην καρδιά 1966

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε την Λίζα Παπασταύρου με μάσκα στο σχολείο!
Επόμενο άρθροΒερόνικα Βασιλείου: Η playmate από την Τσεχία, που αγαπάει την Ελλάδα…
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!