Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη 10+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μέριλυν Μονρόε

10+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μέριλυν Μονρόε

αλίκη

Οι δύο μεγάλες σταρ

Η μία (Μέριλυν Μονρόε) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του 1950. Η άλλη η δική μας (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ήταν το αθώο μουτράκι του ελληνικού σινεμά, το κορίτσι που όλοι οι άντρες ήθελαν να έχουν για γυναίκα, αδελφή ή κόρη.

Δύο αντίθετα σύμβολα λοιπόν – ένα του σεξ και ένα της αθωότητας, είχαν κάποια κοινά! Κοινά βέβαια που υιοθέτησε η δική μας Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα προσάρμοσε στο δικό της αγνό και αθώο σέξυ στυλ που συμβάδιζε με την εποχή της και την εικόνα της προς τα έξω.

Η Μέριλυν Μονρόε πληθωρική, ακαταμάχητα σέξυ και με νάζι που εξέπεμπε ερωτισμό. Μπορούσε αβίαστα να φωτογραφηθεί με ένα μαγιό στην παραλία και να δείχνει αθώα και γλυκιά εξίσου πετυχημένα.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάλι, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την εικόνα του ”καλού” κοριτσιού. Ήταν λίγες οι φορές που τόλμησε κάτι παραπάνω από το αθώο προφίλ της που λάνσαρε την περίοδο του ’60.

Η πρώτη φορά ήταν στην ταινία ”Η ψεύτρα” που πόζαρε γυμνή ως μοντέλο και η δεύτερη στην ταινία ”Το δόλωμα” όπου χορεύει και τραγουδά αλά Μέριλυν από την ταινία ”Let’s make love”.

Βρήκαμε φωτογραφίσεις με παρόμοια ρούχα, στυλ, νάζι και σκέρτσο και τις συγκρίναμε.

Όχι για να δούμε ποια είναι η ωραιότερη αλλά για να δούμε από δύο οπτικές γωνίες τα ίδια σχεδόν κόνσεπτ.

Pictures5 (2)

Το βίντεο του τραγουδιού

H Aλίκη στην ταινία ”Το Δόλωμα” τo 1964 τραγουδά σε στύλο παρέα με ένα τσούρμο αγόρια και μίνι μπλούζα το ”Μου αρέσουνε τ΄αγόρια”.

Ενώ η Μέριλυν δίπλα πρώτη διξάσασα στο ”Let’s make love” το 1960.

Δείτε τα δύο επίμαχα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=i5cGCzS-6C0

Pictures11

Το αθώο γυμνό

H Aλίκη στην πρώτη της προσπάθεια να ξεφύγει από την εικόνα του συνεσταλμένου κοριτσιού στην ταινία ”Η ψεύτρα” το 1963.

H Μέριλυν στα γυρίσματα της ταινίας ”Something’s Got To Give” το 1962.

Pictures7 (2)

Τα σοφιστικέ γυαλιά

Η Αλίκη το 1965 γυρίζει την ”Μοντέρνα Σταχτοπούτα” εμφανώς επηρεασμένη από το λουκ της Μέριλυν από την ταινία ”How to Marry a Millionaire” του 1953.

Δείτε επίσης: 20+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μπριζίτ Μπαρντό

αλίκη κοιτα

Σeξυ φωτογράφιση

Η Αλίκη το 1978 πραγματοποιεί μαζί με τον πρόσωπικό της φωτογράφο Κλεισθένη μία σέξυ φωτογράφιση στον Θεολόγο. Η οποία μοιάζει και πάλι αρκετά με τις πόζες με το μπλε μπουρνούζι που φορούσε η Μέριλυν στο ”Something’s Got To Give” το 1962.

αλίκη κοιτα

Η Αλίκη λάτρευε την Μέριλυν

Μέχρι και την περίοδο του 1989-90 η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν σταμάτησε να ποζάρει ως Μέριλυν.

Μάλιστα το 1990 είχε ενσαρκώσει ραδιοφωνικά την Μέριλυν στην εκπομή του Δημήτρη Κωνσταντάρα ”Μιλώντας με τις μορφές του αιώνα μας”. Την περίοδο αυτή τις φωτογραφίες της αλά Μέριλυν Μονρόε τις αποθανάτιζε ο Διαμαντόπουλος.

Στην πρώτη φωτογραφία του ρεπορτάζ πάνω-πάνω που την βλέπουμε μεταμορφωμένη ως Μέριλυν, είναι για τις αναγκές της θεατρικής παράστασης που ανέβασε στο θέατρο Αλίκη το 1990-91 ”Το γλυκό πουλί της νιότης”.

Η Αλίκη αγαπούσε πολύ την Μέριλυν κι είχε μιλήσει σε μία ειδική εκπομπή-αφιέρωμα για την ίδια και την ζωή της το 1987. Θαύμαζε την απαστράπτουσα σταρ με το μοναδικό λικνιστικό βάδισμα, το ηδυπαθές βλέμμα, το παιδικό πρόσωπο και εκείνο το μοναδικό χαμόγελό της.

-Έπεισε πως οι άντρες δικαιολογημένα προτιμούν τις ξανθές, έλεγε η ίδια.

Δείτε την συνέχεια του ρεπορτάζ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα: Ρετρό εξώφυλλα με τους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης του 1821

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

 

*Απαγορεύεται η λογοκλοπή και η οικειοποίηση της ιδέας και η επιλογή των φωτογραφιών χωρίς την αναφορά του ονόματος ή την άδεια του αρθρογράφου.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροDisney: Υπέροχη η φετινή διαφήμιση για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!