Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Αναμνήσεις: Νίκος Ξανθόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Νίκος Ξανθόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

ξανθόπουλος κοιτα

Νίκος Ξανθόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο! Ο αγαπημένος μας ηθοποιός και τραγουδιστής του παλιού καλού κινηματογράφου Νίκος Ξανθόπουλος γιορτάζει σήμερα τα 87 του χρόνια! Έγινε πολύ γνωστός και δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών, ερμηνεύοντας κυρίως το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Πόντιων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε να διαβάζει. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η φωτογράφιση του ζεύγους

Ο αρρενωπός και συμπαθεστάτος πρωταγωνιστής έκανε μία φωτογράφιση με την σύζυγό του Έρη που είχε καταγωγή απο τη Μυτιλήνη και την κορούλα τους, στο διαμερισμά του στην Αθήνα, για το περιοδικό Φαντάζιο, Τεύχος 86 (20 Οκτωβρίου 1970). Όταν ο Ξανθόπουλος ζήτησε το χέρι της από τους δικούς της τον γνώριζαν και τον θαύμαζαν ήδη από τις ταινίες του όποτε και η χαρά τους ήταν μεγάλη που θα έκαναν γαμπρό τους τον διάσημο και αγαπητό πρωταγωνιστή.

Δείτε ακόμη: Αναμνήσεις: Γιάννης Πουλόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Στην αρχή της γνωριμίας τους ο Νίκος απλά την κοιτούσε από μακρυά κάθε μέρα από το σημείο που περνούσε δίχως να βρίσκει το κουράγιο να της μιλήσει. Μια μέρα λοιπόν έμαθε που μένει και της έστειλε μια γλάστρα με ορτανσίες κι ένα σημείωμα που έγραφε: «Για σένα κορίτσι μου που σε βλέπω και τα χάνω! Δεν είμαι βουβός. Δεν καταφέρνω, όμως, να σου μιλήσω». Η ‘Ερη το διάβασε και χαμόγελασε. Ο δημοφιλής ηθοποιός ως σύζυγος ήταν σοβαρός, τρυφερός και μετρημένος.

Παντρεύτηκαν στην Αγία Αικατερίνη της Πλάκας. Μια κυριούλα τον ρώτησε ποια ταινία γυρνούσαν και εκέινος απάντησε «Γυρίζω την ιστορία της ζωής μου».

Στην συνέντευξη του μεταξύ άλλων ο Νίκος Ξανθόπουλος παραπονιέται πως έκανε στομαχάκι εξαιτίας της Έρης που ήταν θαυμάσια μαγείρισσα και δεν μπορούσε να αντισταθεί στα φαγήτα με σάλτσες και πικάντικες γεύσεις που έφτιαχνε.

Pictures6

1970-10-20 Φαντάζιο , 86 (4)

1970-10-20 Φαντάζιο , 86 (5)

Δείτε ακόμη: «Γιατί έβγαλα τη μητέρα μου από τη ζωή μας»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΡένα Παγκράτη: ‘Εδωσε τέλος στη ζωή της πριν κλείσει τα 50 της χρόνια
Επόμενο άρθροΤο έθιμο του χαρταετού – Ποιος είναι ο συμβολισμός του και πότε ξεκίνησε;
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!