Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Αναμνήσεις: Γιάννης Πουλόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Γιάννης Πουλόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

poulopoulos koita πουλόπουλος

Γιάννης Πουλόπουλος – Ο πρίγκηπας του Νέου κύματος

Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν ζει πια αναμεσά μας. Με αφορμή τον ξαφνικό αντίο στον μεγάλο τραγουδιστή που μας συγκλόνισε όλους, ψάξαμε και βρήκαμε ένα παλιό τεύχος του Φαντάζιο, συγκεκριμένα το τεύχος 109. Ημερομηνία έκδοσης 30 Μαρτίου 1971.

Ήταν στο απόγειο της καριέρας του τότε. Οι θαυμάστριές του ήταν πολλές και οι εκδηλώσεις αγαπής του κοινού προς την μουσική του, δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει ακόμα και μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος όμως δήλωνε πως έχει με πιο σημαντικά πράγματα να ασχολήθει – παρά από τις πολυάριθμες θαυμάστριές που τον κυνηγούσαν – όπως η αγάπη του για την δουλειά του. Δήλωνε επίσης ότι κανείς καλλιτέχνης δεν πρέπει να κάνει την βεντέτα γιατί βγαίνει ζημιωμένος στο βάθος του χρόνου.

Είναι όμως η εποχή του Νέου Κύματος, το οποίο ακολουθεί. Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν ξέφυγε ποτέ από τον ήχο του και έμεινε ένας γνήσιος ελαφρολαϊκός καλλιτέχνης. Θαύμαζε τους Μπητλς και έβρισκε τον Τζων Λένον συναρπαστικό ως φυσιογνωμία!

1971-3-30 Φαντάζιο , 109 (2)

1971-3-30 Φαντάζιο , 109 (3)

1971-3-30 Φαντάζιο , 109 (4)

Ο Γιάννης Πουλόπουλος από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι. Παρακινημένος από τους φίλους του, που τον άκουγαν να τραγουδάει, αλλά και έχοντας ο ίδιος μεγάλη πίστη στις φωνητικές του ικανότητες, πήγαινε στην εταιρεία Columbia. Το 1962 έκανε προσπάθειες για να πει κάποια τραγούδια που γίνονταν τότε ακροάσεις. Ζητούσε να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεινε κάποιο ραντεβού.

Συνέχιζε να ζητάει ακρόαση σχεδόν καθημερινά, παρ’ όλα τα μεροκάματα που έχανε αφού δούλευε τότε σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος, ενώ παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο. Τελικά όμως τα κατάφερε και έγινε το μεγάλυτερο αστερι του νέου Κύματος.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη χαλκογραφία, έχοντας αποκτήσει μερικές γνώσεις από τον φίλο του, τραγουδιστή και ζωγράφο, Σταύρο Πασπαράκη. Έτσι κατοχυρώνει τις εμπειρίες του σε μια πλατιά εκφραστική καλλιτεχνική γκάμα.

1971-3-30 Φαντάζιο , 109 (5) πουλόπουλος

Δείτε επίσης:

Αναμνήσεις: Μάρω Κοντού – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Τζένη Καρέζη – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚουρείο CAMDEN: Το ξεχωρήσαμε!
Επόμενο άρθροTo Anber Βarber Shop, είναι ένα κουρείο – μπαρμπέρικο!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!