Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μια «Καινούργια σελίδα» πιο επίκαιρη από ποτέ ανοίγει στο θέατρο Γκλόρια...

Μια «Καινούργια σελίδα» πιο επίκαιρη από ποτέ ανοίγει στο θέατρο Γκλόρια Μικρό

Το Γκλόρια  Μικρό γυρίζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή, και προτείνει ως πρώτη του παραγωγή για  τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017-2018 τη δραματική κομεντί «Καινούργια σελίδα» του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με πρωταγωνιστές τους Ταξιάρχη Χάνο, Μαρία Καλλιμάνη,  Άνδρη Θεοδότου  και Άγγελο Μπούρα.

Η «Καινούργια σελίδα», γραμμένη το 1977, είναι ένα από τα πλέον αυτοβιογραφικά έργα του πολύ δημοφιλούς στην Ελλάδα κωμωδιογράφου.

Ο Νιλ Σάιμον αφηγείται μια πολύ προσωπική ιστορία: τη γνωριμία του με τη δεύτερη σύζυγό του, και τον σφοδρό έρωτά τους, ενώ πενθεί ακόμα για τον χαμό τής πρώτης του συζύγου. Ο συγγραφέας μεταπλάθει αυτή την τόσο προσωπική ιστορία σε μια εξαιρετικά αστεία και συγκινητική κωμωδία. Μια δραματική κομεντί για τις δυσκολίες αλλά και τις υπέροχες ανατροπές που μας επιφυλάσσει η ζωή, ένα έργο για όλες αυτές τις καινούργιες σελίδες που καλούμαστε να γυρίσουμε στην πορεία μας. Ο Σάιμον μέσα από έναν ύμνο στη δύναμη της αγάπης μας κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μέχρι δακρύων βλέποντας στον καθρέφτη τη δική μας διαδρομή στη ζωή.

Ο Γιάννης Μόσχος μεταφράζει και σκηνοθετεί με απόλυτο σεβασμό και τρυφερότητα αυτό έργο, περνώντας τα πιο ουσιαστικά μηνύματα.

Ο Ταξιάρχης Χάνος, ως ηθοποιός με σπουδαία πορεία είναι απολαυστικός στην ερμηνεία του ακροβατώντας μεταξύ κωμικών και δραματικών στιγμών.

Το ίδιο καταφέρνει και η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, η οποία έχει μια καταπληκτική χημεία με το θεατρικό της ταίρι (Ταξιάρχη Χάνο) και ελίσσεται απίστευτα πάνω στη σκηνή δίχως μελοδραματισμούς και υπερβολές.

Την παράσταση κλέβει και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας, που για ακόμη μία φορά μας αποδεικνύει πόσο δουλεύει έναν ρόλο, τον ενστερνίζεται και …γεμίζει τη σκηνή με το χιούμορ και την αλήθεια του.

Εκθαμβωτική όμως είναι και η κωμικότατη Άνδρη Θεοδότου που τόσο με την κίνηση, όσο και με την ερμηνεία της προκαλεί γέλιο στο κοινό και κερδίζει επάξια το πιο δυνατό χειροκρότημα!

Πέρα από τις εξαίσιες ερμηνείες των ηθοποιών, αυτή η τρυφερή κομεντί συμπληρώνεται μέσα από τα ενδιαφέροντα σκηνικά και κοστούμια της Τίνας Τζόκα, τη μουσική του Νίκου Βίττη αλλά και τους φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Αυτή η παράσταση πέρα από το γέλιο που προκαλεί και το έξυπνο χιούμορ που διαθέτει, περνά και τα πιο ουσιαστικά μηνύματα για τις σχέσεις των ανθρώπων και όλες αυτές τις ”καινούργιες σελίδες” που έρχονται στη ζωή μας, από το πουθενά.

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Μουσική: Νίκος Βίττης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν

Βοηθός σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου

Φωτογράφος: Μαριλένα Σταφυλίδου

Ψηφιακή επεξεργασία: Μάριος Γαμπιεράκης

Παραγωγή : Α.Μ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

Παίζουν οι  Ηθοποιοί:

Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου, Άγγελος Μπούρας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:15, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα

Χώρος: Θέατρο Γκλόρια μικρό

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 12 ευρώ

Τηλέφωνο ταμείου: 2103642334 | Καθημερινά 10:30-13:00 & 17:30-21:30

Προπώληση εισιτηρίων: Onlinewww.viva.gr

Τηλεφωνικά: 11876

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Έξυπνα, μικρά ψέματα»: Μια ανατρεπτική κωμωδία στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Επόμενο άρθροΑυτά τα 3 ζώδια είναι πιο πιθανό να γίνουν εγκληματίες λέει νέα έρευνα του FBI